Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Nepoțelul meu suferă de malabsorbție intestinală. Mă poate ajuta cineva?” (Răspuns pentru RODICA F. – București, F. AS 1001)

Foto: Shutterstock

Mă numesc Irina, sunt o cititoare fidelă a revis­tei și am citit despre necazurile pe care le aveți cu nepoțelul dvs., ca­re suferă de malabsorbție intesti­nală. Vă înțeleg perfect îngrijo­rarea, deoare­ce și eu am avut parte de această boală, mai bine zis, două din fetele mele, deși în fa­milie nu a avut nimeni așa ceva. Eram disperată, eram tânără, fără experiență, într-un orășel departe de părinți. Am pornit cu fetița pe la doctori. După luni de diaree, era numai piele și os. I-au depistat malabsorbție, interzicându-i grâul și produsele din grâu, plus zahărul și laptele. Boala i-a debutat la 7-8 luni, cu diaree, tot ce mânca eli­mina nedigerat! I s-a prescris re­gim alimentar: orez, mămăligă, carne de pasăre fără piele și gră­sime, supă de zar­zavat pisat mărunt, banane multe. Asta mânca zil­nic, eram pur și simplu legați de casă și de regimul ei și mereu cu ochii pe ea, să nu mănânce altceva. Era atât de cuminte și înțelegătoare, cum a mai crescut, i-am explicat că ea nu are voie să mănânce altceva, dar nici nu lua nimic de la nimeni, când i se oferea. Au fost ani grei, dar la 7 ani a mers la școală sănătoasă, boala nu a recidivat și ni s-a spus că nici nu va mai avea probleme. Acum are 22 de ani, e studentă la Cluj și e perfect sănătoasă. După 6 ani am riscat și am născut-o pe cea de a doua fetiță, la timp, sănătoasă, greutate normală. Dar la 7-8 luni, istoria s-a repetat. Am luat boala din timp și, cu regim, la 3 ani, s-a făcut bine. De atunci sunt bine, sănătoase amândouă.

V-am scris încercând să vă dau speranță. Cu ajutorul lui Dumnezeu și cu regimul prescris, eu nu cred că nepoțelul dvs. nu se va face bine, dar e nevoie de timp, ani, poate, și de multă, multă răb­dare. Fetele mele să vă fie un exemplu, eram și eu disperată la vremea aceea, dar acum sunt tare mân­dră de ele.

Vă doresc multă sănătate și perseverență în tot ceea ce faceți.

IRINA C. – Harghita

„M-am operat de fisură anală și rana nu se cicatrizează” (Răspuns pentru DAN C. – București, F. AS 1035)

Stimate domn, îmi închipui prin ce suferință treceți, pentru că și eu am fost în situația dvs. Am fost operată și am stat în spital. După externare, am urmat trata­mentul dat și veneam săptămânal la control, dar situația era ne­schim­bată. Am ajuns la dispe­ra­re. Atunci am renunțat la trata­mentul dat de medic și am trecut la tratamentul naturist, și în câ­te­va zile m-am vindecat. Vă reco­mand și dvs. să faceți următorul tratament: dimineața, faceți un ceai din rădăcină de tătăneasă, mai concentrat. După ce ați avut scaun, vă spălați cu apă călduță și aplicați pe rană un pansament steril, înmuiat în ceaiul de tătăneasă. Seara, procedați la fel. Iar pentru băut, faceți ceai din tătăneasă. Beți câte o cană pe zi, cu 30 de minu­te înainte de mesele principale (de fiecare dată, ceaiul trebuie proaspăt făcut). Evitați să mân­cați iute și piperat. Faceți tot posibilul să aveți scaunul ușor, cel puțin o dată pe zi, toată viața. După fiecare scaun să vă spălați și să vă ungeți cu alifie de gălbenele. Tătăneasa se găsește la toate plafarurile. Vă doresc vindecare grabnică!

EUFROSINA J. – Deva

„Sufăr de panarițiu” (Răspuns pentru M. M. – Pitești, F. AS 1184)

Dacă panarițiul nu este spart, se pune mai întâi cataplasmă cu ceapă coaptă, în 2-3 reprize, a câte 2 ore, după care se pune un pansament înmuiat într-o soluție fiartă, de 250 ml apă și o linguriță de sare de mare. Apoi, după câteva ore, se aplică un pansament cu vată înmuiată în tinctură de iod și se menține până „sparge” locul infectat. După spar­gere, se mai menține un pansament cu tinctură de iod, timp de 2 ore. După o pauză de 1 oră, se aplică alternativ și în ordine, zilnic, următoarele pansa­mente și cataplasme:

– Cataplasmă cu cărbune ve­ge­tal din viță-de-vie (se găsește la vânzătorii de articole religioase) cu lut galben sau cu făină de se­mințe de în.

– Pansament cu suc de ustu­roi.

– Noaptea se aplică alternativ ori cataplasmă cu frunze de varză zdrobită, în trei straturi, sau un pansament îmbibat într-o infuzie cât mai fierbinte, din următoarele plante: 2-3 căței de usturoi, o lin­guriță de petale de mac, o lingu­riță de cimbru râșnit și o linguriță de muguri de brad. Totul fiert în 250 ml apă. Se infuzează 2-3 minute. Se strecoară, iar pansa­men­tul se îmbibă în infuzie.

Totul, până se vindecă. Se trece imediat la o ali­mentație naturistă (crudă), constând numai din le­gume și fructe, în special sub formă de sucuri, ulei de floarea-soarelui presat la rece, ulei de porumb, soia, semințe de floarea-soarelui, dovleac, nucă, alune, migdale dulci și cu precădere consum mare de coacăze, cătină, usturoi, ceapă, pătrunjel, lămâie.

Se consumă ceaiuri macerate din amestec de: trei-frați-pătați, fumariță, frunze de nuc, lemn-dulce, semințe de fenicul (făină) și țintaură, în care se pun 15 picături de tinctură de brustur, de trei ori pe zi.

IULIUS P. – Constanța

„Transpir intens, și ziua, și noaptea” (Răspuns pentru PAVEL M. – Anina, jud. Caraș Severin, F. AS 1456)

Transpirația apare în stări de slăbiciune, în tim­pul și după infecții, în stări de epuizare nervoasă și în tuberculoză pulmonară. Prin transpirație se elimină apa, bioxidul de carbon și sărurile minerale la nivelul tegumentelor. Pentru tratarea acestei boli atât de neplăcute se folosesc plante medicinale, numite și antisudorifice, atât intern, cât și extern.

Intern: se recomandă un amestec din urmă­toarele plante: frunze de nuc uscate (30 g), coada-calului, frunze de salvie (10 g), rizomi de pir (30 g). Se prepară o infuzie sau decoct, prin fierbere timp de 15 minute, la foc do­mol, preparat dintr-o lingură de amestec din aceste plante, la o cană de apă. Se beau 1-3 căni pe zi, pe o durată mai mare de timp, ultima cană consumată să fie înainte de culcare.

Extern: se recomandă băi cu coajă de stejar, decoct (20-30 g de coajă la un litru de apă).

Pentru curățare, hidra­tare, regenerare, folosiți săpunul lichid cu gel de aloe vera sau săpunul Protex.

Vă doresc multă sănătate și să auzim numai de bine!

E. ZAMFIR – Drăgășani

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian