Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Leacuri de la cititori

– De la lume adunate și-napoi la lume date –

Calculi la vezica biliară

Dragă redacție,

Citind în revista dumneavoastră că 10% din popu­lație este purtătoare de calculi la vezica biliară, m-am gândit că poate rețeta cu ajutorul căreia eu am scăpat de suferință poate fi de folos cuiva. Trata­mentul durează doar 3 zile și nu necesită o dietă specială. În acest timp, nu se consumă alcool, gră­simi, medicamente. E necesar, de asemenea, să fim foarte relaxați și să stăm la căldură. Pentru trata­ment sunt necesare 300 g rădăcină proaspătă de brusture tânăr, care nu a înflorit încă și nu are ciu­­lini (cel bătrân are rădăcina tare, lemnoasă). Ră­dă­cinile se recoltează cu cel puțin 12 ore înainte de a fi folosite. (Se spune că doar așa planta își uită iden­titatea, și organismul nostru poate să asimileze substanțele active pe care le conține.) Rădăcinile se păstrează la rece, într-o pungă de plastic, bine în­chisă.

Prepararea ceaiului

Se folosește un vas emailat, fără ciobituri, cu capac, pentru a se ține mereu acoperit până la con­sumarea ceaiului. Se pune la fiert 1/2 l apă. Când începe să fiarbă se adaugă 50 g rădăcină de brus­ture bine spălată (fără a fi curățată de coajă), tăiată mărunt cu un cuțit de inox, ca și cum am ascuți un creion. Se fierbe 2 minute, se lasă la răcit 15-20 minute, se bea călduț. Întreaga cantitate se bea cu o jumătate de oră înainte de masa de dimineață, apoi se stă 20 de minute pe partea dreaptă, încăl­zind zona ficatului cu o sticlă de apă fierbinte, în­fășurată într-un prosop pe jumătate umezit. Întregul ritual se repetă înaintea mesei de prânz.

Corect preparat, ceaiul este galben ca aurul, altfel este verde, și trebuie aruncat.

După prima zi de tratament, pietrele devin moi, gelatinoase și se elimină fără să simți. În următoa­rele două zile, ceaiul ajută la eliminarea conținu­tului vezicii biliare și la vindecarea rănilor provo­cate de pietre pereților vezicii, în timpul bolii.

Ceaiul ajută la eliminarea pietrelor, la vin­deca­rea pereților îngroșați, a infecției la nivelul fierii și la eliminarea giardiei.

Sper că am fost destul de explicită și doresc din tot sufletul să le fie de folos celor care suferă.

PARASCHIVA T. – Pașcani

Calculi salivari

După multe tratamente efectuate sub supra­veghere medicală, având diagnosticul de calculi salivari, rezultatele nu au fost satisfăcătoare. M-am hotărât să mă tratez cu mijloace naturiste. Rezul­tatele obținute m-au determinat să le comunic și al­tora, în speranța că le vor fi de folos.

Decoct de pătrunjel

Un kilogram de pătrunjel cu frunze verzi și o linguriță de se­mințe se spală și se toacă mă­runt. Se fierbe în 2 litri de apă timp de 40 de minute. Se beau 2 cești pe zi înainte de masă, 10 zile. În timpul acesta se face masaj de 3 ori pe zi după urechi și în gură (între dinți și pereții maxilarului, cu degetul arătător). După 10 zile, facem o pauză tot de 10 zile, apoi tratamentul se repetă. De­coctul se poate ține la rece doar 3 zile, pentru cei ce îl preferă rece. Eu îl beam cald.

Regim alimentar în această perioadă: mâncare mai ușoară, exclus carnea de porc, nucile și alcoolul. Este voie cafea, carne albă. Merele sunt obligatorii – 1 kg pe zi, cu coajă cu tot, sucuri naturale, ceaiuri cu lă­mâie, portocale. Binefacerile pătrunjelului sunt multe: îmbunătățește circulația sângelui, vederea, diminuează aciditatea din sto­mac, topește calculii și din alte părți ale corpului.

Masajul nu se întrerupe, și nici consumul de mere.

Ciocuri la călcâi

Se fac băi cu coajă de salcie (cu frunze verzi argintii). Se obține coaja tăind-o de pe crengi mai tinere. Cojile se toacă mărunt, apoi se pun doi pumni de coji verzi în doi săculeți de tifon. Se fierb 30 de minute în clocot, în 5 litri de apă. După ce au fiert, mai adăugăm 1 litru de apă rece. Introdu­cem picioarele în acest decoct, stăm 25-30 de minute, de preferință seara. Facem masajul tălpilor și al călcâielor cu o alifie cu untul-pământului. Băile cu coji de salcie se vor face 7 seri la rând, cu aceleași coji reîncălzite. Se mai adaugă câte 1-2 litri de apă la sfârșitul săptămânii. După 7 zile fierbem alte coji, procedând la fel încă 7 zile. După 14 zile de băi și masaj, facem o pauză de 20 de zile. Dacă apar furnicături în picioare sau mâini, să nu ne speriem. Menționez că săculeții îi putem aplica și pe părțile dureroase ale corpului (palme, coate, omoplați) cât decoctul este fierbinte.

Masajul îl facem cu mâna și insistăm în special pe călcâi, cu degetele făcute căuș. Masajul nu tre­buie întrerupt măcar 20 de zile. Cu timpul, vor dispărea și negii de pe pielea atinsă de ceaiul de salcie, dacă ei există. Vă doresc succes și sănătate!

CAMELIA C. – București

Leac pentru ARTROZĂ

Dragă redacție a revistei „Formula AS”,

Sunt pensionară și o fidelă cititoare a revistei dvs. Nu am cuvinte să vă mulțumesc și să vă felicit pentru strădania dvs. de a realiza o publicație cu o tematică foarte variată și de interes gene­ral, și pen­tru ajutorul ce-l acordați cititorilor, prin materialele pu­blicate la pagina „Sănătate”. Mie mi-au folosit mult. M-am gândit să vin și eu în ajutorul cititorilor care au probleme de sănătate, cu o rețetă care mi-a făcut foarte bine.

Eu sufăr de artroză la ge­nunchi și, în iarna aceasta, am avut fractură la mâna dreaptă, cu dureri destul de mari. Pentru artroză am făcut tratament medicamentos și fizioterapie, dar nu-mi încetau durerile, nu puteam să merg mai mult de 1 km, că trebuia ca 2-3 ore să stau în pat. În iarna aceasta am aflat următorul leac care mi-a fost de mare folos.

În 1/2 l alcool medicinal se dizolvă 4 pachețele de sare de lămâie. Se lasă 3 săptămâni la macerat, după care se frecțio­nează locurile dureroase. După ce intră în piele, se unge cu o alifie antireumatică.

Eu am folosit acest tratament, și cu toate că artroza nu s-a vin­decat, mi-au trecut durerile și pot să merg mai mult pe jos sau să mă ocup mai mult timp de treburile casei.

În speranța că acest leac va fi de folos și altor persoane sufe­rinde, eu vă mulțumesc și vă doresc multă sănătate și spor în nobila dvs. activitate.

MARIA S. – București

Gastrită și ulcer duodenal

Se face un terci (mămăligă moale), și când este fierbinte, se încorporează în el ulei de floarea-soa­relui. Acest terci se consumă dimineața, pe nemân­cate, și reprezintă micul dejun. Trata­mentul se face circa 10 zile. Pentru întreținere, este bine să se repete o zi pe săptămână.

Dacă măcar la masa de prânz se administrează o tabletă sau capsulă din medicamentul naturist Redigest, îți poți permite să ai alimentația unei persoane sănătoase.

Acest tratament m-a scos dintr-o criză cumplită de gastrită și ulcer duodenal, care timp de trei săp­tămâni nu a cedat cu alte tratamente.

MONICA S. – Ploiești

Ulcer cu nișă

Componente: 3 sau 6 ouă, 1/2 l ulei măsline, 1/2 l miere salcâm, 250 ml alcool rafinat, 1 l ceai sunătoare fiert până ajun­ge la jumătate, 3 lămâi stoarse (sucul). Se amestecă totul, se lasă la mace­rat 14 zile, după care se iau 2 linguri dimineața pe sto­macul gol, până se termină con­ținutul.

* Alt remediu: 40 picături tinctură propolis dimineața pe stomacul gol, în lapte cald.

Vanga recomandă, la ulcer, un albuș de ou proaspăt, bătut cu o linguriță de zahăr pudră și o lin­gură ulei de măsline, până se face cremă. Se ia în fiecare dimi­neață, timp de 10 zile, câte o lin­gură pe stomacul gol. Sănătate!

MARIA C. – Cluj

Rețetă contra COLESTEROLULUI

Cea mai bună rețetă naturistă pentru scăderea colesterolului este următoarea:

* Dimineața, se mărunțesc 4-5 cepe mari sau 7-8 mijlocii, se pun într-un castron și se freacă cu sare. Se acoperă cu o farfurie,

* După-amiaza, când venim de la serviciu, amestecăm ceapa cu 4-5 linguri de ulei de măsline sau de porumb, și consumăm salata astfel prepa­rată, la mâncarea pe care o avem în farfurie.

Este o rețetă excelentă, pe care o am de la bu­nica mea, care la vârsta de 70 de ani, când a murit, nu a știut niciodată ce înseamnă cuvântul coleste­rol. Soțul meu a avut probleme cu colesterolul, și timp de 6 luni, a făcut această cură cu ceapă. Se simte excelent.

ADRIANA D. – București

DIABET CU RĂNI LA PICIOARE

Am și eu un sfat pentru bolnavii de diabet cu răni la picioare. Mama mea are 81 de ani, este in­sulino-dependentă de opt ani și-i tratez rănile care apar la picioare cu frunze de rostopască. Mai întâi, tăi cu foarfeca pielea neagră de deasupra, apoi direct pe rană pun frunze proaspete și fierte de ros­topască, luate câte una și lipite mai multe laolaltă, pe toată suprafața rănii. Apoi lipesc bine cu leuco­plast. Se schimbă la două zile, până la vindecarea totală. Eventual, se fac spălături cu apă și săpun, dacă mai trebuie curățat locul. Rana se închide de la o zi la alta, văzând cu ochii, carnea rămâne cu­rată și uscată. Dumnezeu să ne ajute tuturor!

ANA H. – Cluj

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian