Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Am fost diagnosticat cu membrană epiretiniană”

Foto: Shutterstock

Am vârsta de 80 de ani și am fost diagnosticat de medicul oftalmolog, în urma unei tomografii computerizate, cu această afecțiune, care se ma­nifestă prin faptul că văd liniile drepte puțin ondulate. Afecțiunea s-a manifestat inițial la ochiul stâng, iar apoi s-a extins și la ochiul drept. Altfel, vederea este încă bună. Medicul mi-a spus că încă nu ar fi cazul de operație și mi-a prescris un tratament cu Lutax, Adrusen Mega și Nutrof Total, luate alternativ (medicamente din categoria vitaminelor), tratament pe care îl urmez de circa doi ani. În timp, boala a evoluat puțin nefavo­rabil, dar nu îngrijorător. Aș dori să aflu dacă există și alte tratamente pentru stoparea acestei afecțiuni, pentru a evita operația. Mulțumesc an­ti­cipat!

GHEORGHE R. – București

„Am carotida înfundată de depuneri de colesterol”

Bună ziua. Am vârsta de 87 de ani, sunt singur și nu am cu cine mă consulta ca să ajung la un rezultat pozitiv. Din cauza unor afecțiuni mani­festate la nivelul capului, am primit un diagnostic destul de grav: am circulația sângelui îngreunată de colesterolul depus pe carotidă. Medicul mi-a spus că trebuie să se intervină chirurgical pentru curățarea carotidei. Îi rog pe oamenii cu inimă mare și frică de Dumnezeu, să-mi recomande un trata­ment eficient pentru problema mea de sănă­tate. Cu mulțu­miri,

TRAIAN – Brașov

„Sufăr de polineuropatie senzitivă”

Sufăr de aproape trei ani de poli­neuropatie senzitivă la tălpi. Me­dicul neurolog mi-a spus că boala mea e cauzată de un deficit vitaminic. Am urmat tratamentele reco­mandate, dar fără niciun re­zultat. Amorțelile și furnică­turile de la tălpi persistă și am senzația că au început să „urce” pe picioare. Câteodată nici nu pot merge cum tre­buie. Știe toată lumea cum e să calci pe un picior amorțit. Vă rog să-mi re­comandați un trata­ment naturist și un regim ali­mentar pentru boala mea. În ultimii ani am tot mâncat fructe și legume, pentru vitamine, și am ajuns să nu mai suport atâtea crudități. Poate îmi vor răspunde și spe­cialiștii dvs. Vă mulțumesc și vă doresc multă sănătate!

ILINCA – Galați

„Am picioarele acoperite de o eczemă microbiană”

Dragă „Formula AS”, te ci­tesc săptămânal și, ca pe o prie­tenă dragă, te rog să mă ajuți să mă vindec de boala de care sufăr: eczemă microbiană. Picioarele mele sunt um­flate, roșii și du­reroase. Fac tratamentul prescris de medicul dermatolog cu Detra­lex, Aerius și Furosemid. Noroc că am ieșit acum un an la pensie și am timp de un întreg ritual de în­grijire zil­nică: dez­infectez pi­cioa­rele cu acid boric, apoi pun Oximed și pan­­sez. Cu toate aces­tea, nu se vede nicio ameliorare. De aceea, îi rog pe cititorii și pe spe­cialiștii dvs. să-mi spună ce pot face pentru a mă vin­de­ca mai repede. Cu mult drag,

LILI – Zimnicea

„Caut un leac pentru dischinezie esofagiană”

Bună ziua. Mă numesc Victor, am 46 de ani și în ianuarie am fost diagnosticat cu dischi­nezie esofagiană. Am dureri pe tot traseul esofagului. Medicul mi-a prescris Coordi­nax, dar durerile nu ce­dează sub tratament. Îmi poate recomanda cineva un leac efi­cient pentru această boală? Vă mulțumesc!

VICTOR S.

„Sufăr de episclerită cronică. Mă poate ajuta cineva?”

Stimată redacție, sufăr de aproape un an de episclerită cronică. O­chii îmi sunt roșii și dure­roși. Trata­mentul prescris, pe bază de cortizon, are efect numai pe moment. Mă poate ajuta cineva cu un tratament na­turist? Cu mulțumiri,

AURORA S. – Bacău

„Tatăl meu are hidrosadenită supurativă axilară”

Bună ziua. Tatălui meu, în vârstă de 59 de ani, i-a apărut la subraț un furuncul. Pentru că era foarte du­reros și nu se spărgea, ca să iasă in­fecția, a ajuns la medic. I s-a pus diagnosticul hidro­sadenită supurativă axilară. A urmat trata­mentul prescris, cu Triderm, dar fără niciun rezultat. Nici Mibazonul sau Baneocinul nu au fost de vreun folos. Dacă cineva știe un alt trata­ment, chiar și naturist, îl rog să îmi răspundă. Vă mul­țumesc.

ANDREI – București

„Am poliglobulie și din două în două luni fac flebotomie”

Stimați cititori, sufăr de poliglobulie de cinci ani. Singura soluție pentru mine pare să fie fle­botomia – sângerare tera­peutică –, care mi se face la spital, din două în două luni. Vă scriu cu speranța că cineva știe vreun trata­ment pentru această afecțiune. Am 57 de ani și deja m-am săturat de drumurile la spital. Vă mulțumesc.

IANCU D.

„Sufăr de glosodinie”

Bună ziua. Sufăr de glosodinie, care se manifestă cu arsuri la gingii, limbă și buze. Tratamentele pre­scrise de medici n-au dat niciun rezultat. Știți vreun leac naturist? Vă mulțumesc.

AGNES – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian