Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Sufăr de keratoză actinică și am coji pe tot capul”

Foto: Shutterstock

Bună ziua. Am 54 de ani și sufăr de keratoză actinică, afecțiune care mi-a acoperit tot capul cu niște coji proeminente. Medicii mi-au prescris tratament cu Aldara, dar rezultatele întârzie să apară. Îmi poate recomanda cineva un remediu naturist sau un specialist care a avut rezultate în tratarea acestei boli? Vă mulțumesc.

GEORGE – Cluj

(Adresați-vă Clinicii BIO-MEDICA din Bucu­rești. Dr. Lucian Russu, tel. 021/311.77.93.)

„Sufăr de gută și crizele s-au îndesit”

Sufăr de gută de 12 ani, dar anul acesta boala s-a agravat, crizele s-au îndesit și țin mai mult. Pentru că mulți și-au găsit vindecarea prin revista dum­neavoastră, îi rog pe cititorii care sunt în situația mea să-mi dea și mie un sfat, să-mi spună cum gestionează ei această boală. Cel mai mult mă dor încheieturile – și la mâi­ni, și la picioare. Vă mul­țumesc și vă doresc tuturor sănătate.

PETRE G. – Botoșani

„Caut un tratament pentru bruxism”

Stimată redacție, fiul meu, în vâr­stă de 15 ani, a fost diagnosticat cu bruxism (scrâșnește din din­ți în timpul somnului). A început deja să aibă probleme cu dantura. Sto­matologul ne-a dat un fel de proteză gumată, pe care să o poarte noaptea, să protejeze dinții, dar fiul meu nu o su­portă. Dacă s-a confruntat cineva cu această afecțiune, îl rog să ne aju­te cu o reco­man­dare – numele unui medic ca­re tratează bruxismul sau un leac natural. Vă mulțumesc și doresc redacției viață lungă!

SORINA – Focșani

„Caut un remediu pentru artrită psoriazică”

În urmă cu patru ani, tatăl meu, în vârstă de 51 de ani, a fost la medic pentru că avea dureri mari la un umăr. A fost diagnosticat cu artrită psoriazică, și de atunci face tratament cu Arco­xia și Methotrexate, dar nu se observă nicio îmbu­nătățire. Are dureri groaznice, pe care trebuie să le suporte în fiecare zi, și nici nu poate dormi din cauza lor. În plus, durerile s-au extins și la pi­cioare. Un lucru bun e că lucrează de acasă, pentru că nu cred că s-ar putea deplasa la servi­ciu, dar partea negativă e că nu a ieșit de mult timp afară și e din ce în ce mai posomorât. Mi-e foarte frică să nu facă o de­presie. Vă rog din suflet să-i re­co­man­dați un tratament, măcar să-i ame­lioreze durerile. Vă mul­țu­mesc.

ANA-MARIA

„Am retinopatie pigmentară”

Stimată redacție, am 46 de ani și am fost diagnosticat cu reti­no­patie pigmentară, în urmă cu opt ani. Sunt pensionat pe caz de boa­lă. Am făcut diverse tra­ta­mente, dar boala a evoluat. Mi-e tea­mă că voi orbi și voi deveni o po­va­ră pe umerii soției mele, care și așa tre­buie să aibă sin­gură grijă de copii. Există vreo șansă să-mi păstrez cât de cât vederea? Vă rog să-mi răspun­deți prin inter­me­diul revistei. Cu mul­țumiri,

COSTIN T. – București

(Adresați-vă d-lui dr. Horea Demea, Cluj, tel. 0744/521.433.)

„Caut un remediu pentru cicatrice cheloidă”

Stimată redacție, anul trecut am trecut printr-o mare cumpănă: fetița mea, care are acum 12 ani, a fost lovită de o mașină pe trecerea de pie­toni. A avut mai multe leziuni, dar Dumnezeu a iubit-o și a lăsat-o să trăiască. Printre alte răni, a avut o fractură deschisă la piciorul drept. A fost operată, dar problema este că a rămas cu o cicatrice che­loidă. La început, cicatricea era vâ­nătă, acum s-a mai deschis la culoare, dar e urâtă, ieșită în relief. Am folosit unguentul Contractubex, dar nu se vede vreun rezultat. Vă rog să îmi spuneți cum o pot scăpa de această cicatrice. Chirurgul a spus că va dis­părea cu timpul, dar a trecut un an și degeaba. Aștept un sfat de la dvs. Vă mulțumesc!

EMILIA D. – București

„Mă chinuie un junghi intercostal”

Stimată redacție, de două luni mă chinuie un junghi in­tercostal. Când respir, mă doare de parcă m-ar înjunghia ci­neva. Întâi am crezut că am ceva la plămâni, dar radiografia nu a arătat că ar fi ceva în neregulă. Medicul mi-a prescris antiinflama­toare (timp de 3 luni, 10 zile pe lu­nă), dar durerea persistă. Dacă s-a con­frun­tat cineva cu o situație asemănătoare, îl rog să-mi spu­nă și mie ce a făcut. Vă mul­țumesc.

CĂTĂLIN R.

„Doresc un leac pentru eczemă alergică”

Bună ziua. Am 27 de ani și sunt diagnosticată cu eczemă alergică. Am niște bu­bițe pe față care îmi provoacă mân­­cărimi îngro­zitoare. Fac tra­tament cu Roletra și cu unguentele Diprogenta și Elo­­com. Problema este că, imediat ce întrerup tratamentul, revin și mâncărimile. Știe cineva un leac pentru această boală? Menționez că nu mă mai fardez, și pentru igiena feței folosesc doar produse naturale. Îmi poate da ci­neva un sfat? Cu mulțumiri,

LUMINIȚA – Galați

(Încercați alifia „Aur Derm cu mimoză și propolis”.)

„Sufăr de spermatoree”

Bună ziua. Am 51 de ani și sufăr de spermatoree de zece ani. Boala se manifestă prin pierderi de fluid se­minal, prin uretră, zilnic. Mă pu­teți ajuta cu un tratament? Aștept un răspuns în revistă. Vă mulțu­mesc.

M. L. – Baia Mare

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian