Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Pornesc serbările muzicale!

A trecut mai bine de un an de când scenele de concert au fost nevoite să-şi închidă porţile. Un an plin de nelinişti, melan­colii, dar şi de reflecţii, peste care muzicienii au trecut fiecare cum a putut. Mulţi s-au împrietenit mai bine cu tehnologia şi au concertat de acasă, din propriul dormitor, în timp ce alţii s-au retras, pur şi simplu, şi s-au apucat să creeze, cu gândul la viitor. Tuturor le-au lipsit, însă, contactul uman şi prezența entuziastă a fanilor.

Din fericire, după ce o parte din populaţie s-a vaccinat anti-Covid, viaţa începe să reintre, încet, încet, în normalitate. S-au redeschis terasele ce găzduiau concerte, scenele în aer liber, chiar dacă nu funcţionează încă la capacitate maxi­mă şi se supun unor reguli destul de stricte. Dar dacă vă număraţi printre fanii adevăraţi ai muzicii, le veţi respecta, cu siguranţă! Artiştii dumneavoas­tră pre­feraţi abia așteaptă să vă reîntâlnească și vă promit spectacole de neuitat.

HARA, la Grădina Urbană

„Lumeee, lumee! După un secol de pau­ză (nouă așa ni s-a părut) ne revedem cu Pri­mul Show HARA la Bucureşti!!! Sâmbătă, pe 3 iulie, la Grădina Ur­bană! Anunțați gașca de prieteni, luați biletele re­pede și haaideeţi! Mai sunt doar câteva. Abia aș­teptăm să vă vedem!”, scriau entuziasmaţi, pe pa­gina lor de Facebook, membrii trupei clujene.

Formaţia HARA a împlinit anul trecut 20 de ani de existenţă şi ar fi dorit să-i serbeze cu mare fast, în cadrul unui turneu naţional. Nu a fost să fie. Aşa că s-au apucat să-și reprogrameze concertele spre finele acestui an.

„Părintele” trupei, solistul şi chitaristul Flavius Buzilă, a fost extrem de activ pe internet în pan­de­mie, creând tot felul de mini show-uri, de pe cana­pea, adevărate probe de actorie. A lansat câteva pa­ro­dii muzicale, legate de distanţarea socială şi izo­larea la domiciliu, precum:”Frunzî verdi di orez” şi „Când treci pe strada mea!”– cu Pande­mioara Amititiloaie, celebră contaminautoare și influencer rural (un personaj colorat, creat anume pentru a-i face pe fanii lui să râdă – n.r.), „O iau pe câmpii” sau „Ca o apă cristalină”.

În pandemie, Flavius a scris chiar și o carte, pe care a lansat-o în luna septembrie, în format electronic. Ti­tlul ei: Domnu’ Hara. „Prima mea carte vi se dato­rează în mare măsu­ră. Vouă, celor ce v-aţi regăsit şi vă regăsiţi în muzica mea şi a trupei HARA. Vouă, celor care îmi sunteţi prie­teni virtuali pe Face­book sau In­stagram şi m-aţi îndemnat la fie­care postare: «Trebuie neapărat să scrii o carte cu toate astea!». Vouă, ce­lor care aţi dat mult mai multe like-uri şi share-uri la întâmplările astea decât la piesele noastre, ceea ce m-a frus­trat de multe ori. Vouă, celor care mi-aţi scris că aţi râs cu lacrimi, fie că v-am făcut ziua frumoasă, sau că aţi plâns, fie că v-am pus pe gânduri, sau că v-am inspi­rat. Şi uite că până la urmă v-am ascultat şi am adunat aici întâmplări, gân­duri şi emoţii din ultimii 20 de ani”. Cartea „Dom­nu’ Hara” este disponibilă online, pe hara.ro.

Şi tot anul trecut, în luna de­cem­brie, formaţia HARA a lansat un al doilea single, serios de data aceasta – „Sărbătoare”, care a în­călzit inimile fanilor.

Acum, post-pandemie, că s-au mai limpezit puţin lucrurile, trupa de la Cluj vă invită din nou la dans. La sfârşitul acestei săptă­mâni, îi puteţi asculta în două con­certe con­secutive – la Bucu­reşti, 3 iulie, pe terasa Grădina Urbană din Strada Batiș­tei nr. 14 şi pe 4 iulie, la Sibiu, în Joyme Pub.

(Biletele pentru concertul din Bucureşti sunt disponibile direct la terasă – în limita locurilor dis­ponibile – şi au preţuri cuprinse între 65 lei şi 80 lei – 30 de locuri în faţa scenei. La Sibiu, biletele pot fi achiziţionate online pe ambilet.ro/tc-events/concert-harajoyme-sibiu/.)

The Motans, la Braşov

Denis Roabeș (The Motans) e pregătit şi el să iasă din casă şi să-şi revadă fanii la concerte. A ales pentru asta „Kruhnen Musik Halle” din Braşov.

În doar 4 ani, tânărul solist de peste Prut a ajuns un nume de succes pe piaţa muzicală românească. Melodiile lui au dominat topurile de specialitate şi au devenit hituri chiar în primele ore după lan­sare.

The Motans a debutat în 2016, cu „Versus”, o piesă ce a cucerit imediat publicul şi a devenit un ade­vărat fenomen muzical. Apoi şirul succeselor a fost neîntrerupt. O altă melodie care s-a bucurat de un suc­ces enorm a fost „Week­end”, un duet cu Delia, votată drept „piesa anului 2017”. La scurt timp a ur­mat „Poem”, un alt duet interpretat cu Irina Rimes, vizua­lizat de 47 mi­lioane de ori pe Internet!, şi declarat „hitul verii 2019” (Media Forest).

The Motans a lansat până acum două albume: „My Gor­geous Drama Queens” , la începutul anului 2018, şi „My Rhythm & Soul”, chiar în plină pandemie, în luna august 2020. Şi pentru că a avut suficient timp liber ca să compună, a mai lansat şi anul acesta două single-uri noi „Povestea unui nau­fragiat” şi „Vara în care m-ai găsit”, alături de Pax (Viky Red, un talentat DJ, cântăreț și producător).

„Vara în care m-ai găsit” a depăşit un milion de vizualizări pe Internet în doar două săptămâni. „A fost o reală plăcere să lucrez cu Pax pentru aceas­tă piesă. Când aveam sesiunile de studio, ne-am dat seama că vrem să realizăm o piesă care să transmită oamenilor sta­rea noastră de bine. Și cum poți să te simți mai bine, da­că nu în zilele de vară, cu prietenii, în drum spre mare?”, spunea Denis Roabeș.

(Biletele pentru concertul The Motans de la Braşov, din 10 iulie, se găsesc în format electronic, pe www.iabilet.ro, şi costă 106 lei.)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian