Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Torticolisul îmi provoacă dureri de nesuportat”

Foto: Shutterstock

Stimată redacție, am 38 de ani și am fost diagnosticat cu torticolis. Mușchii gâtului mi se contractă dureros și nu mai pot să mișc capul fără să am niște dureri de nesuportat. Fac crize atât de puternice, încât trebuie să merg la ur­gen­țe, pen­tru infiltrație cu Diprophos. Câteodată durerile trec cu Vol­taren – supozi­toare și un­guent, dar după aproximativ o lună, simt că mușchii încep din nou să se contracteze. Ce tratament este efi­cient pentru acest tip de dureri? Vă mulțumesc.

SERGIU C. – București

„Caut un tratament pentru colangiocarcinom hepatic”

Bună ziua! Tatăl meu a fost diagnosticat cu colangiocarcinom hepatic, stadiul IV. Momentan face chimioterapie. Poate ne ajută cineva care a trecut printr-o astfel de experiență, cu un sfat legat de tratament, fie el și naturist, operație, ru­găciuni. Vă mulțumesc,

DIANA C.

„Fac infecții urinare repetate, mai ales vara”

Stimată redacție, am rugămintea de a-mi pu­blica în revistă problema de sănătate. Fac infecții urinare repetate, mai ales vara. Mențio­nez că am și probleme intestinale, și cred că asta poate fi o cauză. Rog, dacă se poate, sfatul unui medic uro­log, pentru a preveni aceste infec­ții cu colibacili. Vă mulțumesc și vă doresc zile bune și sănătate!

COSMINA – Timișoara

„La doar 2 ani, fetița mea are blefarită”

Stimată redacție, am o fetiță în vârstă de doi ani, care a fost diagnosticată cu blefarită. În urmă cu un an i-a apărut la ochișor un urcior care s-a mutat când la pleoapa de jos, când la cea de sus, când la un ochi, când la celălalt. Am folosit medicamentele prescrise de medic, dar nu se vindecă. Menționez că ochii nu au scurgeri sau scuame, nu lăcrimează, doar se umflă mult și sunt roșii. Îmi puteți recomanda un remediu eficient? Vă mulțumesc!

CRINA D.

„Sufăr de adenom paratiroidian”

Stimată redacție, am 69 de ani și în urma unei tomografii la ti­roidă au rezultat următoarele:

* Micronodul ovalar, omo­gen, bine con­turat, cu dimen­siu­nea de aproximativ 1/ 0,8 cm, situat în unghiul dintre trahee și esofag, la polul inferior al lobului stâng ti­roidian.

* Adenopatie de 1,3 cm în loja Barety.

Con­cluzia: posibil ade­nom paratiroi­dian in­ferior stâng. Me­dicii mi-au propus ope­rația – cu care eu nu sunt de acord, deocamdată. S-a con­frun­tat vreunul din cititorii revistei cu acest diag­nostic? Caut un re­me­diu naturist, pentru că, sincer, mi-e foarte frică să mă operez! Vă mul­țumesc.

CORNELIA T. – București

„Am necroză aseptică de cap femural”

Stimați redactori, am etatea de 80 de ani și sunt diag­nos­ticată cu ne­croză aseptică de cap femural. Me­dicul mi-a explicat că șoldul nu mai primește cantitatea de sânge ne­cesară unei bune funcționări. Oasele șoldului au nevoie de vascularizaţie. În momentul în care aceasta nu mai are loc, osul din capul femurului în­cepe să se degradeze și să moară. Am dureri foarte mari, din cauza cărora nici nu mai pot să merg. Vă rog din suflet să mă ajutați. Dacă vreo per­soană a avut acest diag­nos­tic și a reu­șit să-și amelioreze du­rerile fără in­ter­venție chirurgi­ca­lă, o rog să-mi dea și mie un sfat. Mulțumesc!

IOANA – București

„Simt un gust acru, chiar dacă mănânc dulciuri”

Bună ziua. Am 71 de ani și, de aproape un an, simt un gust acru în gură, chiar dacă mănânc dulciuri. Am fost la me­dicul de familie, dar nu și-a dat seama care ar putea fi cauza, pentru că analizele au ieșit bine. Mi-a recomandat totuși să iau cărbune medici­nal, dar nu am scăpat de acreala din gură. Menționez că nu am nimic nici la ficat, nici la vezica biliară. Îmi puteți da un sfat? Vă mulțumesc anticipat.

VASILE G. – Brașov

„Cred că am alergie la căldură”

Stimată redacție, am 28 de ani și cred că am alergie la căldură. Cum vine vara, pentru mine începe calvarul. Am trei aparate de aer condi­ționat în casă și merg întruna, ca să pot „func­ționa”. Dar când ies din casă, mai ales pe cani­culă, am niște mâncărimi îngrozitoare pe tot cor­pul. „Norocul” meu a fost pandemia și faptul că am lucrat de acasă. Dar aș vrea să merg și eu cu prietenii la mare, să ies la o terasă… Ce pot face? Îmi puteți da și mie un sfat? Cu mulțumiri,

ANDREI P.

„Sufăr de cistită hemoragică”

Am 32 de ani și acum două luni, am avut brusc o senzație de usturime în vezică și imediat am urinat cu mult sânge. La Urgențe mi s-a oprit sânge­rarea prin perfu­zii cu hemo­sta­tice, mi s-a pus diag­­nosticul cistită hemoragică și mi s-au prescris antibiotice. Dar arsu­ra în vezică și usturimea la urinare persistă. Vă rog să mă ajutați cu un leac. Cu mulțumiri,

DANIELA

„Caut un leac pentru vitiligo”

De aproape cinci ani sufăr de vitiligo. Până acum aveam pete numai pe spate, dar acum au înce­put să se extindă. Vă rog să mă aju­tați cu un leac. Vă mulțumesc.

R. T.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian