Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Tatăl meu are ateroscleroză cerebrală” (Răspuns pentru S. G. – Iași, F. AS nr. 1231)

Foto: Shutterstock

Este o boală care se datorează depunerii lente de colesterol și săruri de calciu pe pereții artere­lor. Toate acestea duc la infarct miocardic, trom­boză cerebrală și arterită.

* Se face următorul amestec de ceaiuri: coada-calului (40 g), urzică (15 g), traista-cio­banului (15 g), roiniță (10 g), coada-șoricelului (15 g), păducel (20 g). Se pune o linguriță din amestecul de mai sus la 250 ml apă clocotită. Se lasă la infuzat 10 minute. Se adaugă o linguriță bitter suedez. Se beau două căni pe zi.

* Regim alimentar bazat pe pâine integrală, carne slabă de vită sau pasăre, ulei de porumb, floarea-soarelui, soia, fructe, le­gu­me, cereale, brânză de vaci, iaurt, usturoi, leurdă, suc de ceapă (15-20 picături pe zi, timp de o lună). Sare, în cantitate mică. Sucuri de fructe și legume. Se merge pe jos, cel puțin o oră zil­nic.

ANA C. – Sibiu

„Ajutați-mi fiul să scape de halenă” (Răspuns pentru NASTASIA H. – jud. Mureș, F. AS nr. 1428)

De trei ori pe zi, gargară cu ceai de salvie călduț și cu ulei de ienupăr amestecat cu apă stătută, băut o dată pe zi. Clătirea gurii cu infuzie de mentă. Sănătate multă!

ANA C. – Sibiu

„Ajutați-mi fratele cu tratamente naturiste pentru Zona Zoster” (Răspuns pentru VIRGIL – București, F. AS nr. 1442)

Zona Zoster este o afecțiune ce se localizează pe traiectul unui nerv pe față, pe gât sau torace, și care dă dureri mari și senzația de mâncărime. Aceasta formează mici vezicule pline cu lichid, care apoi se usucă și formează o crustă. Boala este activată de un virus. Atât iritația, cât și du­rerea durează între două săptă­mâni și câteva luni sau chiar mai mult. Metode de amelio­rare sau vindecare a inflama­ției:

* Suc de aloe vera: tăiați o frunză și aplicați gelul din această plantă pe piele, sau fo­losiți un gel de aloe vera (dis­ponibil în farmacii sau plafar).

* Pastă din bicarbonat de sodiu și apă – se aplică pe zona afectată. Repetați ori de câte ori este nevoie.

* Ceai din roiniță (2 lingurițe de plantă uscată într-o cană de 250 ml apă clocotită). Aceasta are acțiune antivirală.

* Ceai de mentă. Lăsați ceaiul să se răcească și aplicați pe zona afectată.

* Amestec din oțet cu miere. Se obține o pastă cu care tamponați locurile afectate.

* Stopați durerea, înmuind un prosop sau o bucată de material textil în apă sau lapte dulce rece și tamponați zona afectată, alternativ, laptele având un efect calmant mai puternic. Înainte de a vă tampona, spălați zona afectată cu apă și săpun.

* Pentru a întări sistemul imunitar luați câte 200 mg echinacea, de 3 ori pe zi, oferindu-i orga­nismului un ajutor în lupta cu infecțiile. Zona Zoster nu este contagioasă.

Multă sănătate!

MARIUS – Drăgășani

„Nu reușesc să mă vindec de peladă” (Răspuns pentru M.T. – București, F. AS nr. 1443)

Pelada este o afecțiune a pielii care se moște­nește sau apare pe fond de imunitate scăzută, din cauza unui șoc suferit, stres sau din lipsă de vitamine și minerale.

Ca tratamente naturiste, în­cer­cați următoarele remedii:

* Frecați de 2-3 ori pe zi locurile afectate cu coji de nuci verzi. Crestați coaja verde de nucă, și cu sucul obținut masați locurile afectate.

* Suc de usturoi. Luați un cățel de usturoi, tăiați-l, prindeți-l între degete și frecați locul afec­tat timp de 10-12 zile. Pe peri­oada tratamentului, evitați spă­latul pe cap cu șampon. Fo­losiți numai săpun pentru copii.

* Utilizați, după tratament, numai șampon de urzică.

* Regim alimentar fără sare, fără prăjeli, grăsimi, mezeluri, ciocolată.

* Beți multe ceaiuri din următoarele plante: urzică, trei-frați-pătați, cimbru, mușețel.

Sănătate și numai bine!

AMELIA – Balș, Olt

„Mâncărimile din urechi îmi fac viața insuportabilă” (Răspuns pentru MARIN – Tg. Jiu, F. AS nr. 1452)

Se recomandă ceaiul de cătină albă, care se prepară din o linguriță fructe la o cană de apă clocotită. Se infuzează 10 minute. Se bea frac­ționat, în cursul unei zile. Indicat ar fi două cești pe zi. Ceaiul de cătină este un puternic imuno­stimulator. Se face următorul amestec de plante: țintaură, trei-frați-pătați, rostopască, frunze de mesteacăn, toate în părți egale. Se pune o lingu­riță de amestec la 250 ml apă clocotită. Se lasă la infuzat 5 minute. Se beau două căni pe zi îndul­cite cu miere de albine. Atenție: ceaiul de că­tină se bea până la ora 14. Nu se va consuma după ora 14, pentru că dă insomnii.

ANA C. – Sibiu

„Cistita interstițială îmi provoacă dureri insuportabile” (Răspuns pentru CORNELIA – Galați, F. AS nr. 1471)

Vă recomand terapia prin acupunctură (minimum 10 șe­dințe). Căutați un medic acu­punc­turist în zona dvs. Eu am fost tratată, cu bune rezultate, în București, de către dr. Li Luoxi, tel. 021/210.41.64. Vă doresc multă sănătate!

MARGARETA – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian