Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Am fost diagnosticată cu nefropatie membranoasă”

Foto: Shutterstock

Stimată redacție, am 53 de ani și aș dori să știu dacă vreunul dintre specialiștii sau cititorii dvs. îmi poate recomanda un tratament naturist pentru boala de care sufăr: nefropatie membranoasă – sindrom nefrotic. Diagnosticul l-am primit acum trei luni. Vă mulțumesc!

MARIA D. – București

„Caut un remediu pentru boala Lyme”

Sufăr de doi-trei ani de boala Lyme, dar abia anul ăsta mi s-a descoperit diag­nosticul, la Bucu­rești. Am dureri ar­ticulare in­tense, îmi amor­­țesc picioarele, am crampe mus­culare și neu­ropatie de tip infecțios Lyme. Fac tratament cu antibiotice, dar nu se vede vreo ame­liorare. Vă rog mult să mă ajutați! Vă mul­țumesc!

DORIN F.

„Sufăr de migrene groaznice, dar numai în weekend”

Dragă redacție, de aproape un an sufăr de migrene groaznice, dar numai în weekend. Mă trezesc cu dureri pe o parte a capului (când pe dreapta, când pe stânga), cu tot cu ochi și ure­che. Migrena durează câteva ore, și chiar dacă iau Nurofen, nu îmi trece complet. Nu știu dacă are importanță, dar men­ționez că sufăr și de spon­diloză cervicală și lucrez mult la calcu­lator. Îi rog pe spe­cialiștii dvs. să îmi spună care ar putea fi cauza acestor migrene și cum le pot trata. Cu mulțumiri,

DANIELA – București

„Mă ustură tălpile. Ce pot face?”

Bună ziua. Am 39 de ani și de câteva luni mă ustură, mă ard tăl­pile pi­cioa­relor. Am fost la medic și am făcut investigații: control neurologic, reuma­tologic, radio­grafie, dar medicii n-au găsit nicio cau­ză. Am folosit unguente antiin­fla­matorii și antireu­matice, dar usturimile din tălpi persistă. Dacă cineva cunoaște un remediu pen­tru a scăpa de acest necaz, îl rog să-mi răspundă pe adresa redacției. Vă mulțumesc.

LIVIU – Brașov

„Cum mă pot vindeca de foliculită?”

Dragă redacție, în ultimii doi ani – după epila­rea cu ceară, dar și cu lama – îmi crește părul sub piele și îmi apar multe bubulițe roșii. Me­dicul de familie mi-a spus că am folicu­lită. Cum mă pot vindeca? Bu­bițele sunt ines­te­­tice și mă mă­nâncă. Vă mulțumesc!

IRINA

„Am polipi în stomac”

Am 64 de ani și pentru că mă cam durea stomacul, medicul de familie mi-a dat trimitere la gastro-enterolog. Am făcut o endo­scopie, al cărei rezultat a fost „stomac a­lun­­git, pe­reți cu mu­coa­­să pre­zentând pliuri îngroșate cu multi­ple for­ma­țiuni poli­poide cu di­men­siu­nea ma­xi­mă de 2 cm, mu­coasa erite­ma­toasă cu as­pect hi­­pertrofic”. Îi rog pe specialiștii dvs. să-mi spună mai multe despre această boală. Ce tratamente al­ter­native pot urma? Vă mulțumesc.

MIHAI R. – București

„Sufăr de vasculită de tip poliarterită nodoasă”

Bună ziua. Am 32 de ani și sufăr de vasculită de tip poliarterită nodoasă, de aproape doi ani. Tratamentul prescris de medic a dat re­zultate, duc o viață nor­mală, dar totuși am stări de obo­seală, amețeli cu pierderi de echilibru. Aș vrea să știu dacă există un tra­tament, dacă nu de vindecare, mă­car de ame­liorare a acestor simptome. Vă mulțumesc.

IULIANA T.

„Am o aluniță care mi s-a inflamat”

Dragă redacție, am 24 de ani și mi s-a infla­mat o aluniță de pe obraz. Am mers la dermato­log, am făcut tratament cu antibio­tice și m-am uns cu o cre­mă, dar fără niciun rezultat. Acum, medicul mi-a spus că e mai bine să o înde­păr­teze chirurgical, dar nu vreau să mă operez. Vă rog din suflet să mă aju­tați cu un leac naturist.

C. L. – Bistrița

„La 5 ani, fiul meu are diabet”

Dragă redacție, vă adresez o ru­găminte fierbinte: fiul meu, în vâr­stă de 5 ani, a fost diagnosticat de curând cu dia­bet zaharat tip 1, insulino-depen­dent. Urmea­ză tratament cu insulină, conform recomandărilor medicilor. Știe cineva o moda­litate de vindecare a acestei afecțiuni prin me­tode neconvenționale? Care ar fi acelea? Vă mulțumesc pentru orice su­gestie, sfat sau recomandare.

CLAUDIU R.

„Spondiloza cervicală îmi provoacă amețeli”

Bună ziua! Vă rog să mă ajutați și pe mine într-o problemă: cum pot scăpa de amețeala pe care o am de la spondiloza cervi­cală? Nu sufăr de alte boli, pot munci, dar nu scap de amețeala asta. Mă puteți ajuta?

GINA

„Nu pot scăpa de afte”

De câțiva ani mi-au apărut în gură afte. Fac tratament, se vin­decă (foarte greu), apoi apar din nou. Nu fumez și evit lactatele. Vă rog, dacă știți vreun remediu, scrieți-mi. Vă mulțumesc.

AUREL

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian