Din copilărie am suferit și eu de această boală. Sunt operată pe cord deschis. În prezent, mă simt mai bine. Am făcut tratamentul cu argilă de la d-l Mircea Bocan, căruia îi mulțumesc pe această cale, și folosesc ceaiul de sulfină – trei căni pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă. După trei-patru zile de cură, veți simți furnicături prin mâini și picioare, cum se fluidifică sângele și începe să circule. Noaptea, dorm cu șosete de lână pură în picioare și sunt invadată de o căldură binefăcătoare.
* Tot pe această cale, doresc să răspund persoanelor care au probleme de coagulare a sângelui (trombi), tromboflebită, flebită, varice. Eu am avut trombi în atriul stâng și am făcut următorul tratament: 1 kg rădăcină de morcov și 1 kg rădăcină de țelină se curăță, se dau pe răzătoarea mare sau prin robotul de bucătărie, se pune zarzavatul într-o oală emailată sau într-un borcan de sticlă de 8-10 litri (este interzisă folosirea vaselor de plastic!). Se adaugă 3 l de apă de la fântână sau de izvor (nu de la robinet, căci conține clor). Se lasă 5 zile la macerat. Vasul se acoperă cu un tifon sau cu un capac. În fiecare zi, se amestecă cu lingura de lemn de două-trei ori, pentru că fermentează. După 5 zile, se strecoară bine prin tifon, iar sucul obținut (3-3,5 l) se pune în sticle (nu din plastic). Se consumă câte 100 ml de suc, cu o jumătate de oră înainte de mese, de trei ori pe zi. Tratamentul durează 10-11 zile. Se face pauză timp de o lună, după care se repetă. Este indicat și în reumatism și este diuretic. Acest suc nu este indicat persoanelor care au probleme cu stomacul (ulcer, gastrită). În timp ce consumați acest suc, nu folosiți anticoagulante gen Trombostop, pentru că vi se vor fisura capilarele și vor apărea edeme și echimoze. Se poate lua 1/2 tabletă de Aspirină (zdrobită), după masa de prânz.
* Doresc, de asemenea, să răspund persoanelor care au probleme cu căile respiratorii. Boala mea de inimă s-a datorat îmbolnăvirii căilor respiratorii, pe când eram copil (acum am 48 de ani), și este reumatismală. Folosesc ceaiul de isop (plantă sfântă). Este cel mai puternic antibiotic pentru căile respiratorii, având efect terapeutic în bronșite, traheite și astm. Se beau trei căni de infuzie pe zi (o linguriță de plantă la 250 ml apă fierbinte – se ține vasul acoperit 15 minute). Acest ceai este și diuretic. După trei-patru zile de tratament, veți simți cum se desfundă căile respiratorii. Ceaiul se găsește la Plafar. Sper din toată inima ca cele scrise mai sus să le fie de folos celor care au nevoie. Vă doresc tuturor multă sănătate, bucurie și să auzim de bine.
MARIA R. – Timișoara
„Îmi cade părul în ritm accelerat” (Răspuns pentru MIOARA, F. AS nr. 1459)
Vă recomand să folosiți (cu succes garantat 100%) un tratament pe bază de gel de Aloe. Este un tratament naturist, pe care l-am folosit și eu, pentru o calviție datorată stresului, și a dat rezultate miraculoase. Părul, care-mi căzuse în cantități imense, s-a regenerat și acum este bogat și rezistent ca-n tinerețe. Vă asigur că nu veți regreta!
LAVINIA – București
„Nu scap de usturimile din talpă nici noaptea” (Răspuns pentru MIHAI R. – Făurei, F. AS nr. 1471)
Stimate domn, cu doi ani în urmă, am avut o afecțiune similară cu a dvs. La început, vârfurile degetelor de la picioare parcă îmi ardeau, aveam înțepături când le atingeam, apoi durerile s-au mutat și la călcâi. Întâmplător, discutând cu o bună prietenă de problemele mele, m-a sfătuit să aplic tehnica automasajului, descrisă în cartea doctorului Mihai Zavergiu, care are desene pentru toți centrii nervoși ai piciorului omenesc. Tot ea mi-a vorbit despre tratamentul cu tinctură de propolis (30%). Am făcut tratament, masându-mi tălpile picioarelor cu un aparat din lemn (are „striații” de 1-2 mm înălțime), timp de 5 minute în fiecare dimineață.
* În fiecare seară, ungeți-vă talpa piciorului dureros cu tinctură de propolis diluată 15% și culcați-vă după ce încălțați un ciorap ușor. Spălați piciorul întotdeauna numai cu apă călduță. După șase luni de tratament, combinând aceste metode, durerile și usturimile din talpă, de la degete și călcâi, mi-au dispărut complet. Vă urez mult noroc, multă răbdare și perseverență (căci aveți nevoie de ea).
CĂLIN H. – Timișoara
„Doresc un leac pentru eczemă alergică” (Răspuns pentru LUMINIȚA – Galați, F. AS nr. 1474)
Eczemele sunt erupții ale pielii din diferite cauze. De cele mai multe ori, ele sunt provocate de stări alergice. Eczemele trebuie tratate atât intern, cât și extern.
* Intern: pe lângă administrarea medicamentelor antialergice, se pot utiliza ceaiuri preparate din următoarele plante diuretice: trei-frați-pătați, mușețel, gălbenele, soc, coada-șoricelului, urzică, separat sau în amestec. Infuzie: 2 linguri de plantă într-o cană de 250 ml apă clocotită. Se beau 2-3 căni pe zi, înainte de mesele principale.
* Un regim alimentar consumând mai multe alimente bogate în acizi grași (Omega 3), care reduc reacțiile alergice, cum ar fi: nuci, avocado, pește (somon, ton, macrou), ulei din semințe de in (o linguriță pe zi, dimineața, pe stomacul gol, sau amestecat în salate sau în alte mâncăruri). De asemenea, consumați alimente bogate în vitamina A (600 mg/zi). Surse bune sunt: ficat, ulei din ficat de pește, morcovi, legume cu frunze verzi (broccoli, urzică), gălbenuș de ou, produse lactate și fructe galbene: mere, pere, banane, pepene galben, caise. Eliminați din dietă alimentele care observați că vă produc alergii.
* Extern: Aplicați pe locurile afectate comprese cu infuzie preparată din 20-30 g amestec sau separat din plantele care au fost enumerate mai sus, la un litru de apă. De asemenea, pentru a reduce mâncărimea, înmuiați o bucată de material textil sau pansament în lapte dulce rece și aplicați-o pe zona cu probleme. Repetați de câteva ori pe zi. Limitați băile și dușurile la maximum 10 minute și încercați să nu faceți baie în fiecare zi, dacă nu este cazul. Folosiți apă călduță la baie. După baie folosiți o cremă hidratantă pentru a proteja pielea de iritații. Evitați loțiunile parfumate și pe bază de apă. Evitați contactul cu clorul, balsamul de rufe, alte substanțe care vă pot provoca stări alergice. Multă sănătate!
E. ZAMFIR – Drăgășani, Vâlcea