Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Caut un tratament pentru circulație periferică deficitară” (Răspuns pentru LIVIU D. – București, F. AS nr. 1388)

Foto: Shutterstock

Din copilărie am suferit și eu de această boală. Sunt operată pe cord deschis. În prezent, mă simt mai bine. Am făcut tratamentul cu argilă de la d-l Mircea Bocan, că­ruia îi mulțumesc pe această cale, și folosesc ceaiul de sul­fină – trei căni pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă. După trei-patru zile de cură, veți sim­ți furnicături prin mâini și picioare, cum se fluidifică sân­gele și începe să circule. Noaptea, dorm cu șosete de lână pură în pi­cioa­re și sunt in­va­da­tă de o căldură binefă­cătoare.

* Tot pe această cale, doresc să răspund per­­soane­lor care au pro­ble­me de coa­gu­lare a sângelui (trombi), trom­­bo­fle­bi­tă, fle­­­bită, varice. Eu am avut trombi în atriul stâng și am fă­­cut ur­­­mă­torul tratament: 1 kg ră­­dăcină de mor­cov și 1 kg ră­dăcină de țelină se cu­­ră­­ță, se dau pe răză­toa­rea ma­re sau prin robotul de bu­­că­tărie, se pune zarza­va­­tul într-o oală emai­la­tă sau într-un borcan de sticlă de 8-10 litri (es­te interzisă folosirea va­­selor de plastic!). Se adau­gă 3 l de apă de la fântână sau de izvor (nu de la robinet, căci con­ți­ne clor). Se lasă 5 zile la ma­­ce­rat. Vasul se acoperă cu un tifon sau cu un ca­pac. În fie­care zi, se ames­tecă cu lin­gu­ra de lemn de două-trei ori, pentru că fermentează. Du­pă 5 zile, se stre­coară bine prin tifon, iar sucul obținut (3-3,5 l) se pune în sticle (nu din plastic). Se con­sumă câte 100 ml de suc, cu o jumă­ta­te de oră înainte de mese, de trei ori pe zi. Tra­ta­mentul du­rează 10-11 zile. Se face pauză timp de o lună, după care se repetă. Este indicat și în reumatism și este diu­retic. Acest suc nu este indicat persoanelor care au pro­ble­me cu sto­macul (ulcer, gas­­tri­tă). În timp ce con­­­­­su­mați acest suc, nu fo­lo­siți an­ticoagu­lan­­te gen Trom­bo­stop, pen­tru că vi se vor fisura ca­­­pi­la­rele și vor apărea ede­­­me și echi­mo­ze. Se poate lua 1/2 ta­ble­tă de Aspirină (zdro­bită), du­pă masa de prânz.

* Doresc, de asemenea, să răspund persoanelor care au pro­bleme cu căile respiratorii. Boala mea de inimă s-a da­­­torat îmbolnăvirii căilor respiratorii, pe când eram co­pil (acum am 48 de ani), și este reu­ma­tismală. Folosesc cea­­­iul de isop (plantă sfântă). Este cel mai puternic an­ti­bio­tic pentru căile res­piratorii, având efect terapeutic în bronșite, traheite și astm. Se beau trei căni de infuzie pe zi (o lingu­riță de plantă la 250 ml apă fier­binte – se ține vasul acoperit 15 minute). Acest ceai este și diuretic. După trei-patru zile de tratament, veți simți cum se desfun­dă căile respiratorii. Ceaiul se găsește la Plafar. Sper din toa­­tă inima ca cele scrise mai sus să le fie de folos celor care au nevoie. Vă doresc tu­turor multă sănătate, bu­cu­rie și să auzim de bine.

MARIA R. – Timișoara

„Îmi cade părul în ritm accelerat” (Răspuns pentru MIOARA, F. AS nr. 1459)

Vă recomand să folosiți (cu succes garantat 100%) un tra­ta­ment pe bază de gel de Aloe. Este un tratament naturist, pe care l-am folosit și eu, pentru o calviție datorată stre­­­sului, și a dat rezultate mira­culoase. Părul, care-mi că­zuse în can­tități imense, s-a regenerat și acum este bo­­gat și re­zis­tent ca-n tine­rețe. Vă asigur că nu veți re­gre­ta!

LAVINIA – București

„Nu scap de usturimile din talpă nici noaptea” (Răspuns pentru MIHAI R. – Făurei, F. AS nr. 1471)

Stimate domn, cu doi ani în urmă, am avut o afec­­țiu­ne similară cu a dvs. La început, vârfurile degetelor de la pi­cioare parcă îmi ardeau, aveam înțepături când le atin­­­geam, apoi durerile s-au mu­tat și la călcâi. În­tâm­plător, discutând cu o bu­nă prietenă de pro­ble­me­le mele, m-a sfătuit să aplic teh­nica automa­sa­ju­lui, descrisă în cartea docto­ru­lui Mi­hai Zavergiu, care are desene pentru toți centrii nervoși ai picio­rului ome­nesc. Tot ea mi-a vorbit despre tra­ta­mentul cu tinctură de propolis (30%). Am făcut tra­ta­ment, masându-mi tălpile pi­cioa­re­lor cu un aparat din lemn (are „stri­ații” de 1-2 mm înălțime), timp de 5 minute în fiecare di­mi­nea­ță.

* În fie­care sea­ră, un­­­geți-vă tal­pa pi­cio­rului du­re­ros cu tinc­tură de pro­­polis di­­luată 15% și cul­cați-vă după ce încălțați un cio­rap ușor. Spă­­lați piciorul în­tot­dea­una nu­mai cu apă căl­du­ță. După șa­se luni de tratament, com­binând aces­te me­tode, du­re­rile și usturimile din talpă, de la degete și căl­câi, mi-au dis­pă­rut complet. Vă urez mult noroc, multă răb­dare și perseverență (căci aveți nevoie de ea).

CĂLIN H. – Timișoara

„Doresc un leac pentru eczemă alergică” (Răspuns pentru LUMINIȚA – Galați, F. AS nr. 1474)

Eczemele sunt erupții ale pielii din diferite cauze. De cele mai multe ori, ele sunt provocate de stări alergice. Eczemele trebuie tratate atât intern, cât și extern.

* Intern: pe lângă administrarea medicamen­telor antialergice, se pot utiliza ceaiuri preparate din următoarele plante diuretice: trei-frați-pătați, mușe­țel, gălbenele, soc, coada-șoricelului, urzică, sepa­rat sau în amestec. Infuzie: 2 linguri de plantă într-o cană de 250 ml apă clocotită. Se beau 2-3 căni pe zi, înainte de mesele principale.

* Un regim alimentar consumând mai multe ali­men­te bogate în acizi grași (Omega 3), care reduc reacțiile alergice, cum ar fi: nuci, avocado, pește (somon, ton, macrou), ulei din semințe de in (o linguriță pe zi, dimineața, pe stomacul gol, sau ames­tecat în salate sau în alte mân­căruri). De asemenea, consumați ali­men­te bogate în vitamina A (600 mg/zi). Surse bune sunt: ficat, ulei din ficat de pește, morcovi, legume cu frunze verzi (broccoli, urzică), gălbenuș de ou, produse lactate și fructe galbene: mere, pere, banane, pepene galben, caise. Eli­minați din dietă alimentele care obser­vați că vă produc alergii.

* Extern: Aplicați pe locurile afec­tate comprese cu infuzie preparată din 20-30 g amestec sau separat din plantele care au fost enumerate mai sus, la un litru de apă. De asemenea, pentru a re­duce mâncări­mea, înmuiați o bucată de material textil sau pan­sament în lapte dulce rece și aplicați-o pe zona cu probleme. Repetați de câteva ori pe zi. Limitați băile și dușurile la maximum 10 minute și încercați să nu faceți baie în fiecare zi, dacă nu este cazul. Folosiți apă călduță la baie. După baie folosiți o cremă hidratantă pentru a proteja pielea de iritații. Evitați loțiunile parfumate și pe bază de apă. Evitați contactul cu clorul, balsamul de rufe, alte substanțe care vă pot provoca stări alergice. Multă sănătate!

E. ZAMFIR – Drăgășani, Vâlcea

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian