Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Sufăr de dureri de gât tot mai acute” (Răspuns pentru MINODORA, F. AS nr. 1176)

Foto: Shutterstock

1. M-am confruntat și eu cu o astfel de durere de gât, pe care tratamentul cu medicamente nu m-a ajutat s-o rezolv; din contră, boala se agrava pe zi ce trecea (mă durea gâtul, tușeam și am rămas răgușită o perioadă de doi ani). Datorită acestui tratament naturist, pe care îl recomand cu multă căldură tuturor suferinzilor de gât, eu am reușit să mă vindec, ba mai mult, vocea mi-a revenit și azi sunt o persoană sănătoasă. Iată rețeta:

Ingrediente: 500 g rădăcină de tătăneasă cru­dă, 300 g ustu­roi, 200 g sânziene (drăgaică), 50 g pro­polis, 1 litru țuică de secară sau de prună de 40°.

Mod de preparare: Se pun într-o oală mai mare rădăcina de tătăneasă bine spălată și dată pe răză­toa­rea cu găuri mari, usturo­iul pisat, sânzienele tăiate mă­runt, propolisul și țuica. Se a­mes­tecă toate și se pun la ma­cerat timp de 10 zile, într-un loc întunecos și rece, amestecându-se cu o lingură de lemn în fiecare zi. După cele 10 zile, se strecoară lichidul și se pune într-o sticlă care se va păstra la rece. În fiecare di­mineață, se ia câte o lingură pe stomacul gol, cu înghițituri mici (câte 4-5), ca să rămână pe gât. Nu se mănâncă nimic timp de o oră! Seara, înainte de culcare, se ia din nou o lingură, cu înghițituri mici, fără a mai consuma altceva. În cursul zilei, se face gargară cu ceai cald de sânziene (o lingură de plan­tă se pune la infuzat, timp de 5 minute, într-o cană cu apă fiar­tă), după care se strecoară. Se va face gar­gară cu ceaiul cald, înghițind din când în când câte-un pic de lichid. Operațiunea se repetă de cinci-șase ori pe zi. Rezultatele se simt imediat.

CORNELIA D. – Bistrița

2. Și eu am avut probleme cu gâtul, am făcut diverse investigații și tratamente, dar am ameliorat simptomele bolii folosind produse apicole: Propo­lis – pastile (se sug); Propofaringit – badijo­naj în gât cu propolis; Propoheliant (picături cu propolis pentru nas). De când le folosesc, mă simt mult mai bine.

l Un alt remediu simplu: stând cu fața în sus (mai ales seara, la cul­care), să țineți palma dreaptă pe plexul solar (zona unde începe sto­macul), iar palma stângă, la baza gâtului (gaura din capătul sternului). Această postură diminuează sau chiar face să dispară durerile. Mă rog bunului Dumnezeu să vă aibă în pază, iar d-nei Minodora să-i fie de folos sfaturile mele. Cu deosebit respect,

MARIA S. – Brăila

„Sunt insulino-dependent. Doresc sfaturi folositoare pentru boala mea” (Răspuns pentru Constantin B. – Codlea, F. AS nr. 1231)

1. În cazul diabetului, trebuie respectate indica­țiile medicului și tratamentul medicamentos, dar se pot obține rezultate și prin terapia naturistă.

* Infuzie dintr-o linguriță cu frunze de afin la o cană cu apă – 2-3 căni pe zi, timp de 40 de zile, cu pauză de 14 zile.

* Infuzie dintr-o lingură cu frunze de urzică la o cană cu apă – 2-3 căni pe zi. Se poate bea și infuzie de dud (frunze) și fragi de pădure (frunze).

* Decoct dintr-o lingură cu teci de fasole (fără semințe), la o cană cu apă – 2-3 căni pe zi.

Dragă „Formula AS”,

Perfect nu se poate, dar tu ești cea mai aproape de perfecțiune, mai ales prin sufletul pe care îl pui în slujba semenilor. Mai ales acum, când totul în jur denotă vulgaritate și lipsă de respect (mai ales la televizor), când oamenii s-au înrăit peste măsu­ră, tu ești calea către drumul cel drept al iubirii și al deschiderii oamenilor către oameni. Ajungem și noi să ne descrețim frunțile și să mai învățăm cu­vinte parcă uitate de mult, precum Dragoste, Ome­nie, Respect și mai ales Credință. Bănuiesc, și pro­babil că așa și este, că mulți au vrut și vor vrea „să-ți pună bețe-n roate”, vorba românului. Dar nu este nimic mai adevărat decât faptul că orice lucru bun și cu adevărat dăinuitor trebuie să fie făcut cu mari eforturi, nu atât materiale, cât sufle­tești. Continuă să lupți pe drumul pe care mergi și soarele va fi tot timpul sus, iar noaptea va deveni zi, și pentru cei care nu se des­cur­­că în viață. Îți mulțumesc fiind­că exiști, îți mulțumesc fiind­că tu îmi redai o parte din copi­lărie, din sufletul meu pierdut. Cu drag,

Andreea H. – București

2. Vă recomand tratamentul cu sâmburi de măsline, care face ca glicemia să revină la normal. 200 de sâmburi de măsline se lasă la uscat două-trei săptămâni, se sparg în piuă, se dau prin râș­niță, până devin o pulbere. În fie­care dimineață, se pune o lingu­riță de pulbere la o cană de apă și se fierbe la foc domol, timp de 10 mi­nute. Se strecoară și se bea cu înghițituri mici, până la ora 12 (la prânz). În timpul acesta, se ia și o linguriță de ulei de măsline (presat la rece). Trata­mentul se oprește când se termină pulberea. Cura se repetă la 4-6 luni. Vă doresc mul­tă sănătate!

ILEANA S.

„Hemoroizii îmi dau dureri groaznice” (Răspuns pentru VASILE N. – jud. Ialomița, F. AS nr. 1424)

Tatăl meu s-a confruntat cu aceeași problemă, dar acum se simte bine și urmează tratamentul pe care i l-am prescris: 2 căței de usturoi zdrobiți (cu tot cu coajă) se pun la fiert în 200 ml lapte. După ce a dat în câteva clocote, se ia de pe foc și se lasă să se răcească. Se tamponează zona bolnavă, di­mineața și seara. S-ar putea să apară senzația de usturime, dar aceasta se va diminua în timp și veți constata că hemoroizii dispar. Trebuie să perse­verați. Vă doresc multă sănătate!

Cristina – București

„Am o cicatrice urâtă după operația de menisc” (Răspuns pentru SORIN U., F. AS nr. 1450)

* Se pun cataplasme cu tătăneasă și mărul-lupului, măcinate și ameste­ca­te cu apă, în părți ega­le. Pasta rezultată se întinde pe cicatrice și se aco­peră cu un tifon, lăsându-se să acționeze câteva ore. Se repetă operațiunea până la dispariția cica­tricei.

* Se amestecă 1 l de ceai de coajă de soc cu 250 ml ulei rafinat de floarea-soarelui, trei linguri de miere de albine și un bulgăre mic de cea­ră, cât o nucă. Ceaiul se fierbe bine (până devine închis la cu­loare), se strecoară și se pune la fiert cu uleiul, mie­rea și ceara, până scade la jumă­tate. Se aplică la fel ca o alifie.

* Se spală cicatricea cu urină, cât de des po­si­bil.

* Se pun cataplasme cu frun­ze de varză zdro­bite cu sticla până devin mustoase, peste care se pune spirt. Frun­zele zdrobite se schimbă des și se țin toată noap­tea. Acest tra­tament se apli­că și la luxații, arsuri, dureri reu­matice.

ADINA P. – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian