Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Când obrazul ia foc…

– Nu-l lăsați să se facă scrum! Natura are pompieri pricepuți –

Foto: Shutterstock

* Mască din făină de in – se face o pastă subțire din făină de in, miere și apă rece. Se aplică după 20 de mi­nute pe fața iritată de soare și vânt.

* Lapte de crin – se recomandă pentru a menține pielea frage­dă, cu­rată, ferită de pistrui. Rețetă: un bulb de crin alb, curățat și tăiat în două, se fierbe în 200 ml de lapte proaspăt, până se în­moa­ie bine. Cu o lin­gură de lemn se bate bine compo­zi­ția, se toar­nă 4-5 pică­turi de alcool alb de 70 grade și se păs­trea­ză în bor­cănele, la loc ră­coros și la în­tu­neric. Se a­pli­că pe față, masând ușor locurile ex­puse la pătare (pistrui).

* Drojdie de bere – se ia o bucă­țică cât o nucă, se amestecă cu 1/2 lin­­gu­riță miere și 2-3 picături de tinc­tură de propolis. Se aplică pe tenul gras, acneic.

* Polen – o linguriță cu polen se ames­tecă cu 2 lingurițe cu iaurt natu­ral și o linguriță cu miere. Se aplică pe tenul uscat.

* Căpșuni. Pentru ten deshi­dratat grav: se pasează fructele, se amestecă cu puțină miere și un albuș bătut spu­mă și se aplică pe față, peste cre­ma de zi (hidratantă, nu grasă). Pentru tenul gras, predispus la des­hidratare – comprese cu suc de căp­șuni în jurul ochilor.

* Pătrunjel – se masează sub formă de suc (extras în centrifugă) pe tenul pistruiat.

* Miere + smântână + gălbenuș de ou – „cremă” cu efect de antiîm­bă­trâ­nire.

* Miere + vodcă – într-un borcan de sticlă se pun 100 g miere și 4 lin­guri de vodcă. Com­ponentele se în­căl­­zesc și se amestecă. Se aplică zilnic pe față, sub formă de comprese călduțe. Are efect tonifiant.

* Miere + lămâie – într-un bor­can de sticlă se pun 100 g miere, se dă pe răzătoarea mică o lămâie cu coajă cu tot și se amestecă bi­ne, până la obți­nerea unei paste omogene. Se aplică zilnic pe față, sub formă de mas­că. Are efect de atenuare a ridu­rilor.

* Piersică, caisă, cireșe, vișine, pepene verde, galben – se aplică bu­căți de fructe ca atare sau suc, peste un strat sub­țire de cremă. Are efecte de hi­dra­tare și hrănire.

* Morcov + măr – rase în părți ega­le. Se amestecă cu miere. Se apli­că sub formă de mască regeneratoare.

* Plante cu acțiune antiseboreică – brusture, gălbenele, hrean, migdal, ricin, usturoi. Se aplică comprese cu infuzii preparate prin opărire cu apă.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian