Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

ZODIACUL LUNII SEPTEMBRIE

Foto: Shutterstock

– Luna nouă din Fecioară, care se petrece pe data de 6 septembrie, este una mai neobișnuită. Deși are loc într-un semn practic, guvernat de Mercur, care este planeta gândirii raționale, aspectele pe care le formează ne poartă dincolo de granițele acestui tip de cunoaștere, ajungând să se manifeste sub formă de clarviziune. Sigur că pentru cei mai mulți va fi vorba despre simple intuiții. Persoanele cu înclinații mediumice pot avea însă vise premonitorii sau episoade de telepatie. Până pe 10, Venus și Mercur în Balanță ne ajută în privința banilor și în privința unor de­mersuri legale, care pot fi rezolvate cu ușurință. Dar cele două planete favorizează și cuplurile ori asocierile. Mercur rămâne în Balanță toată luna, iar pe 28 își începe ultima retrogradație din acest an. Deci, dacă avem de finalizat contracte, ar fi bine ca acestea să fie încheiate înainte de această dată. Venus în Scorpion vă îndeamnă din 11 la aventuri pasionale ori la investiții promițătoare, mediate probabil de o femeie. Din 22, Marte se întâlnește cu Soarele în Balanță, ceea ce îi poate determina pe mulți bărbați să-și ceară aleasa în căsătorie. Dacă o faceți înainte de 28, și nu sub imperiul unui impuls de moment, lucrurile pot merge bine –

BERBEC

Viața în amănunte

Până la mijlocul lunii, vă o­rien­tați energia în primul rând asupra rezolvării unor pro­ble­me de ordin practic. Nu este vorba despre lucruri mari, ci detalii, care pot face însă diferența în viitor, pe prin­cipiul „cauze mici, efecte mari”. Relațiile sociale joacă un rol sem­nificativ luna acesta, deoarece veți avea ocazia să le verificați trăinicia. Unii dintre prietenii dvs. vă inspiră, în timp ce alții, probabil mai în vârstă, vă stau la îndemână cu sfaturi practice. Aveți nevoie și de unii, și de alții.

BANI: În urma Lunii noi din Fecioară, din 6, vi se pot deschide oportunități noi și neobișnuite de-a vă spori veniturile. Probabil prin intermediul prietenilor, cum vi s-a întâmplat în ultimii ani.

CARIERĂ: 6, 7 și 8 sunt zilele în care vă vine cel mai ușor să faceți impresie șefilor sau unor persoane influente, atât prin ideile dvs., cât și prin stilul dvs. de muncă. După da­ta de 15, există șanse bune de pro­movare.

DRAGOSTE: Cele patru planete care cutreieră luna aceasta semnul căsătoriei pun accentul asupra vieții de cuplu. Până pe 10, viața e dulce, dar mai apoi, dacă perechea dvs. e prea dominatoare, puteți fi tentați de o aventură. Certuri pot apărea din 28.

SĂNĂTATE: În special în preajma Lu­nii noi din 7 ar trebui să vă me­najați stomacul. Acordați de aseme­nea multă atenție respectării igienei intime.

TAUR

Câștiguri nesperate

Imprevizibilul Uranus a dat mul­tora dintre dvs. viața peste cap, de când a intrat în retrogradație, la mijlocul lunii trecute, dar schimbarea de direcție nu e una rea. Direcțiile noi, pe care nu ați reușit să le implementați până acum, devin posibile dacă treceți printr-o fază de introspecție. Alt ajutor vine din partea Lunii noi din 6, care vă activează intuiția și crea­ti­vitatea. Pe Luna plină din 21, nu v-am sfătui să șofați, căci reflexele pot fi im­pre­ci­se. Și de băutură, somnifere sau alte ase­menea ar fi cazul să vă țineți departe.

BANI: Este posibil ca Luna nouă din 7 să vină cu un câștig nesperat, fie pen­tru că aveți noroc, fie pentru că reușiți să câștigați bani, în urma unui talent pe care nu l-ați fructificat sufi­cient până acum.

CARIERĂ: Se pare că șefii au reușit să vă evalueze obiectiv și că nu ați ieșit rău în urma acestor examinări. Zilele optime pentru a face o impresie și mai bună sunt 6-7, 25-27. Din 28 însă puteți face greșeli. Mici, dar care contează.

DRAGOSTE: Până pe 22, sunteți în ipostaza de cuceritori, n-ar fi cazul să vă angajați în vreo relație, deoarece după colț puteți da de o altă ființă atrac­tivă. Liniștirea se produce după 15. Pe 30, riscați să vă necăjiți pe­re­chea.

SĂNĂTATE: Cel mai bine vă e până pe 10, apoi vin niște zile cu migrene. Pe 28, încheieturile brațelor sunt fra­gile.

GEMENI

Echilibru în toate

Numeroasele planete care trec prin celelalte două sem­ne de aer luna aceasta vă avan­ta­jează. Aveți un echilibru emoțional și men­tal bun. Folosiți-vă din plin de acest avantaj, mai ales pe 4. Din 28 însă e nevoie să deveniți atenți la felul în care interacționați cu copiii dvs. Ori vă puteți lansa în speculații perdante, căci șe­ful dvs., jucăușul Mercur, intră în mișcare retrogradă și For­tuna nu vă mai surâde. Accen­tul ca­de în mare măsură asupra fa­miliei și gospodăriei, până pe 21. Cei care au de dat examene din ur­mă sau de în­treprins călătorii ce fu­seseră amâ­na­te se descurcă cel mai bine pe 4 și 6, 26 și 27, dar mai apoi puteți da ra­teuri, din pricina lui Mercur retro­grad.

BANI: Ar fi tare util să stați de vor­bă cu cei din familie în preajma Lu­nii noi din 6. Ați putea ajunge să lu­ați împreună o decizie cum nu se poate mai bună, privind felul în care puteți pune la punct casa, pământul ori alte acareturi.

CARIERĂ: Vă vine greu să vă de­dicați serviciului până pe 4, posibil din pricina unor si­tuații familiale, iar Luna pli­nă din 21 vă împiedică să vă concentrați.

SĂNĂTATE: 23 și 24 sunt zilele în care organismul dvs. nu to­lerează câtuși de puțin toxinele. Sau se poate manifesta o infecție latentă.

RAC

Drag de oameni

Sunteți însuși semnul familiei, în consecință, vă va pica bi­ne senzația de familie ex­tin­să, pe care v-o poate tre­zi fru­moa­sa Lună nouă din 7. Dacă rude de gradul II și III sau ve­cini doresc să vă în­tâl­neas­că în acest răs­timp, ac­cep­tați în­tâlnirile sau inițiați-le dvs., dacă vi se face dor de ei. E bine să re­îm­pros­pătați legăturile. Da­că aveți in­tuiții în ceea ce-i pri­veș­te, nu ezi­tați să le spuneți ce sim­țiți, le-ar pu­tea fi de un real folos. Și Luna plină din 21 vă priește – lăsați timi-ditatea deo­par­te și ieșiți în pu­blic – veți avea suc­ces fie prin sim­pla dvs. prezență, fie prin opiniile exprimate.

BANI: Cel mai bine ar fi să vorbiți cu cei din familie în legătură cu ches­tiunile bănești legate de casă. Ei vă pot ajuta nu doar cu sfaturi pri­vitoare la achiziții, ci și cu bani.

CARIERĂ: Deși nu sunteți ani­mați de dorința de-a vă afirma pe plan profesional, s-ar putea ca Lu­na plină din 21 să vă asigure o vi­zibilitate de care v-ați putea fo­losi.

DRAGOSTE: Intrarea lui Venus în Scorpion vă poate face să fiți irezistibil atrași de o per­soană fascinantă. Dacă evi­tați atitu­dini prea independente, pe 23 și 24, relația se poate dezvolta frumos.

SĂNĂTATE: Ieșirile cu cei din an­turaj, de la început de lună, pot fi plă­cute, dar și obositoare. Pe 3 și 4 e de preferat să nu conduceți, ideal ar fi să stați acasă.

LEU

Preocupați de imaginea dvs.

Simțiți nevoia să vă redefiniți, într-un fel sau altul, imaginea. Preocuparea poate exista deja de-o vreme încoace, dar de-abia în preajma Lunii noi din Fecioa­ră, din data de 6, veți avea o idee clară asupra felului în care do­riți să fiți percepuți. E o bună ocazie de-a vă revizui garderoba și ac­cesoriile, în conformitate cu a­ceas­­tă viziune. Venus și Mercur vă îndeamnă să ieșiți cât mai des cu ami­cii, până pe 10, căci nu vor fi nu­mai momente de relaxare, ci se va pu­tea naște o adevărată comuniune de idei și veți putea învăța multe lucruri noi unii de la alții. După data de 27, însă, când Mercur intră în retrogra­da­ție, se pot ivi neînțelegeri. E necesară de asemenea atenție sporită la condus.

BANI: La început de lună, dar mai ales pe 3 și 4, vă puteți repezi într-o afa­cere, fără să înțelegeți de­de­subtu­rile. Luna nouă din 6 vine în schimb cu oportunități reale. Un alt risc apare pe 15.

CARIERĂ: Vă puteți da sea­ma mai bine ce așteaptă șe­fii de la dvs. în preajma datei de 7. Șansele vă cresc da­că puneți în practică idei noi.

DRAGOSTE: Mulți dintre dvs. își consolidează relația începută pe finalul lunii tre­cute. Ar fi însă prematur să vă mutați împreună, deoarece după data de 28 ar putea începe certuri cu cei din familie.

SĂNĂTATE: Evitați tendința de ex­cese alimentare sau spirtoase, mai ales după data de 11.

FECIOARĂ

Bonus de energie

Soarele și Marte în semnul dvs. vă dau multă energie, chiar un surplus, până la mijlocul lunii, timp în care puteți fi prea preo­cupați ca toate să iasă după capul dvs. și să nu țineți cont de ceea ce-și doresc alții. În cea de-a doua parte a lunii, excesele de autoritate se pot întoarce împotriva dvs. O breșă bi­ne­venită în acest interval o cons­tituie Luna nouă din 6, în semnul dvs., care vă va permite să intuiți cum puteți drege lucrurile. Pe 28, când planeta dvs. guvernatoare Mercur intră în mișcare retrogradă, pot interveni rateuri în comunicare.

BANI: Aceste rateuri riscă să afec­teze în special sfera câștigurilor dvs. directe, deci dacă aveți de întocmit documente, făceți-o înainte de această dată, ideal până pe 10.

CARIERĂ: E drept că nu aveți ma­re control asupra situațiilor care se desfășoară peste capul dvs., însă ele tind să vă fie favorabile, mai ales la începutul și sfârșitul lunii.

DRAGOSTE: Aveți parte de o pe­reche tolerantă, dar dacă vă impuneți prea insistent, pe 3 și pe 4 s-ar putea să existe repercusiuni nedorite, care pot să provoace chiar și o ruptură. Bur­lacii au posibilitatea de a da pes­te persoane agreabile, începând din 11.

SĂNĂTATE: E bine să vă feriți de stări de agitație, în special în preaj­ma lui 17, iar pe final de lună, ficatul și pancreasul ar avea nevoie de un sti­mulent ca să funcționeze bine.

BALANȚĂ

Farmec personal

Bucurați-vă din plin de com­pania micului benefic Venus, care vă stră­­bate zodia până pe data de 10. Ea este însoțită și de Mercur cel inte­ligent și comunicativ. Îm­preu­nă, cele două planete vă ajută să vă îmbunătățiți toate tipurile de relații, printr-o comunicare adec­va­tă și farmec personal. Pe Mercur îl aveți alături până la finele lunii, însă pe 28, acesta intră în miș­care retrogradă și mânuiți cu mai multă greutate cuvintele și ideile. E însă o perioadă propice pentru a lua din urmă discuții nefinalizate complet și să vedeți dacă nu cumva aveți de rezolvat documente restante.

BANI: Șefa dvs. Venus, supranumită și patroana ba­nilor, se mută pe 11 în Scorpion și poate atrage persoane care să dorească să investească în dvs. Cu excepția zilelor de 23 și 24, aceste propuneri pot fi propice.

CARIERĂ: Colegii au multe de spus despre dvs., în special până pe 15, iar unii dintre ei vă pot bârfi. Capul răutăților pare a fi un bărbat ce încearcă să-i influențeze pe colegii mai tineri.

DRAGOSTE: Sunteți diplomați și calzi, până pe 10, dar din 16, când Marte intră în semnul dvs., nu mai procedați cu mănuși, ceea ce poate duce la diver­gențe.

SĂNĂTATE: Eforturile mari ar trebui evitate în prima jumătate a lunii, deoarece sunteți predispuși la puseuri de tensiune arterială.

SCORPION

Relaxare la maximum

Începeți luna pe o stare necaracteristică de re­laxare vecină cu nepăsarea. E bine să vă răs­fățați, vă priește odihna activă. Sunteți mai sen­sibili ca de obicei la suferințele altora și îi aju­tați, până pe 10 inclusiv. Din 11, micul benefic Venus intră în semnul dvs., în care nu se simte grozav, dar tot vă e de folos. Deveniți mai preocupați de pro­pria persoană. Luna nouă din 6 vă creează un cli­mat social agreabil, vă permite să vă selectați fără greș oamenii și grupurile cu care veți dezvolta prietenii semnificative.

BANI: E posibil ca până pe 10 o prie­tenă să vă ajute să vă dați seama în ce domeniu să vă direcționați investițiile. Informațiile pe care le primiți pot fi confidențiale.

CARIERĂ: Fără să știți, vă bucurați de o reputație bună, deoarece prietenii dvs. vă vor­besc de bine. Asta, până pe 10. Din 16, poate să apară o rivalitate mută din partea unui bărbat, ca­re generează zvonuri pe seama dvs.

DRAGOSTE: Venus vă ajută să vă exprimați cu mai multă ușurință sentimentele, din 11 încolo, ceea ce accentuează intimitatea psihologică în cu­plu. Doar 23 și 27 sunt zile în care pe­re­chea vă poate enerva printr-un comportament im­previzibil.

SĂNĂTATE: În prima parte a lunii există o ten­dință de îngrășare, după 15 vă pândesc migrenele, iar din 27 încheieturile brațelor sunt sensibile.

SĂGETĂTOR

Prietenii vă fac bine

Întâlnirile cu prietenii sunt o plăcere, îndeosebi cu prietenele din anturaj, dacă sunteți femeie, cu ca­re veți constata că aveți lucruri interesante de dis­cutat. S-ar putea ca în cursul discuțiilor să apară idei cu privire la niște acțiuni creative de grup, cum ar fi mersul la un concert sau organizarea unui eve­niment de binefacere. Încercați să-l finalizați pâ­nă pe 15, pentru că ulterior pot apărea conflicte ce pot escalada, în preajma lui 28, când Mercur re­trograd afectează comunicarea. Cu cei din fa­milie vă înțelegeți bine, dar pe 7 s-ar putea să aveți nevoie de răbdare, cu cei care încep să adopte atitudini excentrice, nepotrivite.

BANI: Zilele cele mai potrivite pentru a face miș­cări financiare sunt 6 și 17. După 21 e însă stop-joc. Începând din 28, ar fi bine să luați din urmă documentele privitoare la bani.

CARIERĂ: E posibil ca șefii dvs. să fie deosebit de nervoși și să sară în sus din pricina unor fleacuri, mai ales în 3, 4 și 14. Înarmați-vă cu răbdare, pâ­nă pe 15, după care lucrurile se mai liniștesc. Con­­flictele se atenuează odată cu Luna nouă din 6.

DRAGOSTE: Relația de cuplu decurge pre­pon­derent armonios, mai ales în măsura în care ieșiți împreună să vă vedeți cu prietenii.

SĂNĂTATE: Rinichii vă pot crea probleme după 10 sau poate fi vorba despre suprarenale. Acționați din timp, altfel pe 23 puteți trece în faza acută.

CAPRICORN

Feriți-vă de stimuli excitanți

Cei care se află la drum spre o destinație în­depărtată pot trece prin momente mai puțin plăcute, pe 3 și pe 4, iar apoi, în preajma lui 14. Țineți-vă departe de orice bă­u­tură alcoolică, fie și o bere slabă, deoarece or­ganismul dvs. reacționează deosebit de intens la orice astfel de stimuli. În schimb, pe 6, când e Luna nouă în Fecioară, iar apoi pe 17, vă puneți în va­loare personalitatea și opiniile. Procesați cu rapi­ditate și inteligență o mulțime de in­formații, ceea ce vă poate fi de folos dacă aveți examene.

BANI: Situația dvs. financiară este în curs de echi­li­brare și de stabilizare. Puteți estima cu multă cla­ritate care sunt aptitudinile dvs. care vă aduc bani. Feriți-vă în­să să mergeți în direcții pe care le-ați mai explorat.

CARIERĂ: Perioada optimă e până pe 10, ambiția ar trebui ținută în frâu după 15, iar comunicarea cu șefii devine problematică după 27.

DRAGOSTE: S-ar putea să cochetați cu cineva dintre șefi, în primele zece zile ale lunii, dar nu luați lucrurile prea în serios.

SĂNĂTATE: La început de lună e posibil să găsiți remedii pentru afecțiuni de care suferiți de un an, probabil respiratorii, renale ori vizând articulațiile.

VĂRSĂTOR

Bucurie lângă cei dragi

Vă găsiți într-un fel de proces de recom­pu­nere, nu în urma unei traume ci, dimpo­trivă, în­țelegând mai bine cum să vă valorificați cali­tățile. E un proces care se petrece cumva de la sine, dar care este accentuat și aprofundat de Luna nouă din Fecioară, din data de 6. În preajma acesteia, puteți avea adevărate revelații, cum ar fi faptul că ați moștenit talentul unui strămoș sau că aveți un potențial psihologic nemanifestat. Până pe 10, mulți pot beneficia atât de lucrurile de care știți, cât și de felul în care le prezentați. Din 16, riscați să deveniți mai radicali, iar după 27 co­municarea începe să dea rateuri.

BANI: Cele mai bune sunt ideile dvs. referitoare la investiții, care apar în preajma Lunii noi. Greșeli de apreciere pot apărea pe 3, 4 și pe 14.

CARIERĂ: O ascensiune datorată unei femei sau unei prietenii cu șeful poate începe din 11. Pe 23 și 24 însă, trebuie să fiți atenți să nu confundați amiciția cu familiaritatea.

DRAGOSTE: Pentru că sunteți echilibrați și bi­ne­voitori, celor dragi le vine ușor să se raporteze la dvs. Comunicarea e plină de vervă cu persoana iubită și/sau cu copiii, mai ales în primele zile ale lunii.

SĂNĂTATE: Odată cu intrarea în mișcare retro­gradă a lui Mercur, adică din 28, vă puteți da sea­ma de cauzele care au dus la problemele dvs. pul­monare sau de rinichi.

PEȘTI

Căutări sufletești

Începând din 11, ați putea descoperi per­soa­ne, de preferință de sex feminin, care să vă inspire, fie să vă dezvoltați un talent artistic, fie să pășiți pe o cale spirituală ori să doriți să apro­fun­dați un domeniu de studiu, care până acum v-a in­teresat doar într-o manieră superficială. Această in­teracțiune poate conduce la o prietenie de tip men­tor-adept, care să vă înfrumusețeze existența. Se poate însă și ca dvs. să îndepliniți rolul de men­tor față de un aspirant. Se poate ca și o excursie spre o destinație exotică ce vă inspiră, să vă în­scrie într-o căutare sufletească. În preocupările dvs. fi­lo­­zofice sau spirituale există echilibru și armonie.

BANI: Acționați pe cât posibil până pe 10 in­clu­siv, pentru a vă optimiza investițiile. Contracte mai pot fi semnate în siguranță până pe 27, dar ul­terior Mercur retrograd vă cere să faceți o pauză.

CARIERĂ: Șefii dvs au o părere obiectivă despre dvs., lucru de care s-ar putea să nu vă dați seama. Vedeți-vă de treabă ca și până acum și poziția vi se va consolida.

DRAGOSTE: Aveți de-a face cu o pereche dina­mică și hotărâtă, atât de hotărâtă, încât pe 3, 4 și 14, vă vine să-i dați papucii. Dacă asta s-a mai întâmplat, ar fi cazul să-i dați o lecție.

SĂNĂTATE: Atât problemele osoase cât și cele vi­zând ficatul, pancreasul și bila, pot fi tratate cu rezultate bune, pe parcursul lunii.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian