Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Sufăr de gușă polinodulară” (Răspuns pentru PETRONELA B., F. AS nr. 1411)

Foto: Shutterstock

La vârsta de 28 de ani, simțindu-mă foarte rău (stări de oboseală, tulburări de echilibru, sufocări, „nod în gât”), am fost diagnosticată la Spitalul Parhon cu nodul tiroidian dreapta. Mi s-a propus operația, însă nu am acceptat. Am început un tra­tament cu un me­di­ca­­ment pe care trebuia să-l iau zilnic, toată viața. Nu l-am suportat, starea mea de să­nă­tate era din ce în ce mai rea și ca ur­mare am renunțat la el. După o scur­tă pe­rioadă, am avut marele noroc de a afla despre ali­men­tația naturistă și alte pro­ce­duri de acest gen. Acum am 55 de ani și, mulțumesc lui Dum­­ne­zeu, mă simt bine, grație unui regim ali­mentar „cu­rat”.

* Așa­dar, re­nun­țați la cafea, tu­­tun, al­cool, za­hăr, pâine al­bă pen­­tru tot res­tul vieții; sarea se va în­locui cu sare iodată sau sare de mare, con­su­­ma­tă în cantități mici; za­hărul se în­­­lo­cu­iește cu mie­re de albine; pâi­nea albă – cu pâine nea­­gră sau gra­ham. Cel puțin pen­tru o pe­rioadă de trei luni de zile, re­nun­­țați total la carne, apoi pu­teți con­­su­ma în can­­ti­tăți foar­te mici, dar nu­mai carne de vită sau pa­săre.

* De ase­menea, fa­ceți zilnic câte o clismă, la ora 21 (ultima ma­să va fi la ora 18). Pentru clis­mă, pu­neți o lin­gu­ră cu ros­topască în 2 litri de apă fiar­tă.

* Pu­neți în jurul gâ­tu­lui frun­ze de varză zdro­bită ușor.

* Con­su­mați salate de legume și fruc­te crude, car­tofi fierți în coa­­jă, apoi dați la cuptor 20 de mi­nute. Mâncați ghiveci din le­gu­me, pilaf de orez (fără carne), do­vleac la cuptor sau fiert. Folosiți mult grâu încolțit și ceai de coada-ca­lului.

* Timp de o lună de zile, luați di­mi­neața, pe ne­mân­cate, o lin­gură cu polen și o lin­gură cu miere de albine cu­rată.

* Faceți plimbări zilnice, cul­cați-vă devreme și evi­tați cât se poate televizorul. În zilele în care vă simțiți foarte rău, luați la ora 8 dimineața (după masă) 2 ta­ble­te de calciu lac­tic, iar la ora 12 – o ta­bletă de vitamina A+D2, pen­tru fi­xarea cal­ciului. Nu ui­tați, în caz de su­fo­care, o lin­gu­ră de mie­re de albine vă va fi de cel mai mare ajutor. Dar pri­mor­dială pentru în­să­­nă­to­șirea dvs. este cre­din­ța în Dum­nezeu. Ruga­ți-vă curat la Dum­nezeu, fiți bu­nă și aju­tați-i pe cei mai ne­căjiți de­cât dvs., țineți post mier­cu­rea și vi­ne­rea. Vă doresc să­nă­tate!

MIRELA C. – București

„Urinez des și mult” (Răspuns pentru IUSTINA B., F. AS nr. 1453)

1. M-am confruntat și eu cu această afecțiune su­pă­ră­toare, timp de două luni de zile, fără să-mi dau seama ce se întâmplă. Ajunsesem să scap urina până ajun­geam la WC și urinam mult mai des decât dvs. (de 10-12 ori pe noapte); aproa­pe că nu mai dormeam. De­ru­tată fiind de faptul că ecografiile ieșeau perfecte și ana­li­zele de urină la fel, dădeam vina pe soluția de Clo­ro­cal­cin, pe care o folosesc mereu împotriva spasmofiliei. Dacă am văzut că niciun medic nu-mi găsește nimic la ri­nichi, la vezica urinară ori la uretre, am trecut pe re­me­dii naturiste. Nu ezitați să folosiți următorul trata­ment, care pe mine m-a scăpat de chinul din fiecare noap­te. Beți 1,5-2 l ceai de coada-calului (la o ceașcă de apă se pune o linguriță de plantă și se cloco­tește la foc mic, timp de 15 minute) pe durata zilei. Să nu vă fie tea­mă de ultima ceașcă, pe care o veți lua seara, deoa­re­ce veți urina în cantitate mare și veți simți vezica des­căr­­ca­tă. Sen­zația de „netermi­nare” și disconfortul fizic lo­cal va dispărea după prima ceașcă de ceai! Vă rog să aveți încredere și să per­se­verați, căci rău nu vă va face. Vă doresc multă să­nătate!

SANDA – Suceava

2. Boala dvs. este tratabilă în urmă­torul fel:

* Timp de trei zile, din 15 în 15 minute, puneți comprese cal­de pe spate, înmuiate în ceai de coada-ca­lului, la nivelul rinichilor, pe toată partea dorsală, și apli­cați deasupra un prosop uscat. Ceaiul de coa­da-calului se pre­pară în felul următor: în 1/2 l apă în clocot se pun 4 linguri de coada-calului și se lasă la infuzat (aco­pe­rit cu capac) timp de 15 minute.

* Seara, faceți băi de șezut cu apă caldă, în care puneți 1 lingură bi­car­bonat de sodiu și două cristale de hipermanganat.

* Evitați frigul! Picioarele și spatele să vă fie calde mereu! În 3-5 zile, o să urinați normal. În cazul în care nu vă îngrijiți, boa­la recidi­vează și tra­ta­men­tul se reia. Nu um­blați des­culță prin cameră, este foarte dăunător.

* Pen­tru orice even­tua­litate, luați de trei ori pe zi, pe zahăr sau coajă de pâine, câte 10 pi­cături de propolis 30%, timp de 10 zile, trei luni consecutiv. În cazul în care boala nu ce­dea­ză, va trebui să fa­ceți analizele ne­ce­sare de labo­ra­tor, să vedeți dacă nu cum­va aveți coli­baciloză (atunci, va tre­bui să vă tra­tați cu antibioticul la care colibacilul este sensi­bil, în pa­ralel cu trata­men­tul naturist pre­scris mai sus). Mul­tă sănătate!

MARIA G. – Alba-Iulia

„Am arterită obliterantă și mi s-a amputat un picior” (Răspuns pentru MARIA – București, F. AS nr. 1482)

Pentru arterită se poate face tra­tament naturist cu tinctură de spânz. Se introduce într-o sticlă de culoare în­chisă rădăcină de spânz (pulbere), peste ca­re se toar­nă alcool de 60°. Se pune la macerat timp de 30 de zile. La o parte de spânz se adaugă 6 părți de alcool. Se pun com­pre­se și se fac masaje ușoare. După fo­lo­si­re, se spală bine mâi­nile, iar sticla cu tinctură ți­neți-o închisă bine în du­lap. Este to­xi­că! (Tinctura de spânz se găsește și la maga­zin­ele natu­riste.)

* Eficient este și cea­iul de pă­du­cel (flori + frunze) – in­fuzie con­centrată (3 lingurițe cu vârf la o cană cu apă). Se bea fracționat, de-a lun­gul zilei, cu lingura. Se bea o sin­gură cană pe zi!

* Tinctură de tă­­tă­neasă – se ung în fiecare seară picioarele și se pun com­­prese ziua și noaptea.

* Macerat de usturoi – 8 că­pă­țâni de usturoi se dau prin mașina de tocat și se pun în­tr-un borcan de 3 l. Se adaugă un litru de apă rece și se ames­tecă bine. Se pot adăuga și două rădăcini de pă­trun­jel, pentru atenuarea mirosului. Se lasă la ma­cerat 2 ore. Se consumă zilnic 5-10 linguri de macerat. Ma­ce­ratul se strecoară numai cât se bea o dată.

* Băi de picioare – două mâini de ră­dă­cină și frun­ze de urzică proas­pete se lasă peste noapte în 5 l de apă rece. A doua zi, se încălzește până dă în clo­cot. Se in­tro­duc picioarele în baia cât mai fier­binte și se țin 10 mi­nu­te. Urzicile rămân în lighean pe timpul băii.

* Tinc­tură de muguri de plop negru – se con­su­mă 30 de pi­că­turi, de trei ori pe zi, diluate în ceai.

* Dietoterapie – pâine integrală, carne slabă, ulei de porumb și soia, legume, cereale, brânză de vaci, ia­urt, usturoi crud (2-3 căței pe zi), suc de cea­pă (10-30 pi­că­­turi pe zi, timp de 30 zile), sucuri de legume (1-2 zile pe săptămână). Alimente interzise: pâine albă, produse de patiserie, dulciuri, fasole, linte, ma­zăre, cafea, al­cool, sare în exces.

GEORGE B.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian