Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

SOS – Cazuri de extremă urgență

„Sărăcia le pune copiilor mei mare piedică în viață”

Mă numesc Ginea George și sunt gropar la ci­mitirul din Câmpulung-Muscel. Vă scriu această scrisoare ca urmare a îndemnului unor oameni care vin să îngrijească mormintele decedaților. Unul dintre ei mi-a dat și adresa revistei, spunându-mi că e mare făcătoare de bine și îi ajută pe nevoiași. Sunt și eu unul dintre ei. M-am despărțit de soție, și îmi cresc singur copiii, doi băieți în vârstă de 13 și 15 ani. Pe unul îl cheamă George, pe celălalt Andrei. Sunt cuminți și învață bine, doar că banii pe care eu îi câștig ocazional nu ne acoperă ne­voile. Copiii au nevoie de haine, de rechizite șco­lare, de alimente durabile (zahăr, orez, paste), pre­cum și de bani ca să meargă la doctor (au probleme cu dinții). Stăm într-o locuință socială, dar suntem fericiți că avem și atât.

Aceasta este povestea noastră. Dacă printre cei ce citesc această scrisoare se află și părinți de copii, poate vor înțelege mai bine suferința prin care trec. Nu mă gândesc la mine, ci doar la ei. Sărăcia le pune piedică mare în viață. Nădăjduiesc să-mi înțelegeți durerea și să mă ajutați.

GINEA GEORGE – str. General Simonescu nr. 3, bl. 7, sc. A, ap. 15, Câmpulung-Muscel, jud. Argeș, tel. 0747/53.24.04

„De la trei luni, copilașul nostru stă doar prin spitale”

Bună ziua! Mă numesc Ana Maria Ciuraru și sunt mama unui băiețel în vârstă de 10 anișori cu diza­bilități. Andreas este diagnosticat cu tetra­pa­reză spastică (pa­­ra­lizie cerebrală) și epilepsie. În­că de la vârsta de trei luni, via­ța noastră s-a pe­trecut numai prin spitale. Re­cent, copilul a su­ferit o ope­ra­ție de miofibrotomie subcutanată pe etape, la Chi­șinău, o intervenție care a necesitat toate resursele ma­teriale pe care le mai aveam. În plus, în urma intervenției, medicii ne-au recomandat să facem cât mai multe ședințe de terapie: kinetoterapie, hi­dro­terapie și ergoterapie. Pentru a-l putea ajuta pe Andreas să poată sta singur în picioare și să aibă o copilărie aproape de normal, avem nevoie de suma de 5000 de lei lunar. Pe lângă costurile te­ra­piilor, Andreas are nevoie de dispozitive spe­ciale (căruț, ver­ticalizator, scaun de posturare, orteze, ghete or­to­pedice) și tratament medica­mentos. Pen­tru do­miciliul în care locuim, plătim chirie lunară. În spe­ranța că cele enumerate sunt argu­mente con­vingătoare pentru situația gravă în care ne aflăm, ape­lăm la bunătatea oamenilor care ne pot întinde o mână de ajutor.

Vă mulțumim cu recunoștință.

Acestea sunt datele noastre:

ANA MARIA CIURARU – Aleea Mioriței nr 2, bloc N5, scara A, etaj 1, ap. 6, Râmnicu Vâlcea, jud. Vâlcea, tel: 0760/01.21.72

Am cont în lei, deschis la Banca Transilvania, pe numele meu, Ciuraru Ana Maria, cont RO79BTRLRONCRT0382693402.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian