Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Purificarea de toamnă a organismului

Toți adepții și practicanții medicinei alter­native știu că nicio boală nu poate fi vindecată fără o puternică și corectă cu­rățire prealabilă a orga­nismului. Mijloacele aflate la îndemână sunt diverse și eficiente, indiferent dacă apelăm la purificarea prin die­ta alimentară, cura cu argilă sau postul de sănătate. Între toate aces­tea, plantele joacă și ele un rol important. În­tru­cât vine iarna și organismul nostru va fi solicitat să lupte împotriva gripelor și a altor infecții virale, o curățire a principalelor noastre organe va ușu­ra sarcina greu încercatului sistem imunitar.

Curățarea și purificarea rinichilor

Decoct din crenguțe de mur

Se iau 6 crenguțe de mur de 50-60 cm fiecare. Se taie mărunt ca ceapa și se pun la fiert într-o cratiță de 6 l plină cu apă de izvor sau filtrată. Se fierbe 2-3 ore fără capac, la foc încet, până când rămâne jumătate (3 l). În două zile se bea toată can­titatea, fracționat, în părți egale, în decursul primei și celei de-a doua zile. Timp de o săptămână se reco­mandă alimentație vege­tariană, fără carne (trei zile înainte și trei zile după trata­ment). În timpul tratamentului, chiar și după, se poate verifica urina, în care vom observa (dacă e cazul) nisi­pul și chiar și calculi de mici dimensiuni.

Purificarea sângelui

Rostopască și miere

Avem nevoie de 100 g rosto­pască și 300 g mie­re. Se pune ros­topasca într-o cratiță smălțuită, se toarnă peste ea 1 l de apă clo­cotită și se lasă la ma­ce­rat 12 ore. Li­chi­dul obținut se strecoară, se di­zolvă mierea în el, iar siropul re­zultat se pune într-o sticlă în fri­gider. În fie­care zi se toarnă din acea sticlă într-una mai mică 150 g amestec, din care se ia câte o lingură, de șase ori pe zi, din oră în oră, de preferat de di­mi­neață până la prânz. Se pro­ce­dează astfel până la termi­na­rea între­gului conținut din sticla de la frigider. Tratamentul cu rosto­pască se face o dată pe an.

Purificarea articulațiilor

Foi de dafin

Se pun 10 foi de dafin în 500 ml apă și se fierb la foc încet, timp de 15 minute. Lichidul, împreună cu frun­zele, se toarnă într-un termos, unde se lasă două ore, după care se împarte în trei porții egale, pe trei zile. O porție se consumă de-a lungul a 12 ore, altfel se poate pro­voca hemoragie internă. Peste o săptămână se poate re­pe­ta procedura timp de două zile. În zilele de tratament se respectă dieta vegetariană. Purificarea articulațiilor în primul an se face o dată pe trimestru, după care o singură dată pe an și doar după purgarea, cură­țarea in­testinului prin clisme. Acest decoct de foi de dafin poa­te normaliza și nivelul glicemiei, când nu este prea ma­re. În acest caz, se va lua pe parcursul a două săptă­mâni câte o lingură, cu 20 de minute înaintea meselor principale.

Purificarea ficatului

Clisme și crudități

Medicina populară propune purificarea ficatului după ce s-a făcut eliberarea și purgarea intestinului prin clisme. În caz contrar, apare pericolul unei into­­xicări a sângelui, din cauza absorbirii rezi­duurilor stag­nate din intestin în timpul curățirii ficatului. Pregă­tirea ficatului pentru purificare se face printr-un regim alimentar care să conțină legume, fructe, se­mințe, de preferat crude, netratate termic, și purgarea intesti­nu­lui zilnic, timp de o săptămână, după care timp de trei zile nu se bea de­cât suc de mere proaspăt, în orice cantitate, după ce în prealabil s-a recurs la o clismă (pe nemâncate). A treia zi, consumul de suc de mere se în­cheie la ora 19. Con­form bio­rit­mului, în acest timp fica­tul se relaxează și se poate debarasa de calculi de bili­rubină, de colesterol etc. Până la ora 19, ne pregătim 200 g de ulei de măsline încălzit ușor și 200 g suc de lămâie proas­păt stors, de asemenea în­călzit ușor. La ora 19-20 ne culcăm în pat cu o pernă electrică pusă în regiunea ficatului (o sticlă cu apă încălzită sau chiar o cărămidă mai mică încălzită pe sobă), acestea se țin 2-3 ore. Se consumă din 15 în 15 mi­nute 3 linguri de ulei și ime­diat 3 linguri de zeamă de lămâie, până se consumă cele 200 + 200 g. După procedeu, putem adormi liniștiți. Spre dimineață, când va veni impulsul de defecare, se vor eli­mina calculi de bilirubină de culoare verde, care vor avea consistența lutului sau a plastilinei, dopuri cilin­dri­ce de colesterol, fiere neagră cu miros urât. După aceas­ta se face o clismă ușoară și se poate lua un mic dejun compus din fructe de același fel (3-4 mere, por­tocale sau pere). Ziua se bea ceai diuretic, iar de-abia seara se poate mânca puțin orez, griș sau arpacaș, și acestea fierte numai în apă. Cu o oră înainte de masă se mănâncă un fruct copt (măr, grepfruit etc.). Pro­cedeul trebuie continuat cu o săptămână de alimentație vegetariană.

REȚETE CU ALIMENTE

Cura cu must, recomandată persoanelor care suferă de hipertensiune arterială

Se începe cu 0,5 l must zilnic, în trei reprize, cu o oră înainte de mesele prin­cipale, apoi cantitatea crește progresiv cu 100 ml/zi până se ajunge la 2 l (după circa două săptămâni), cantitate care se menține 2-3 zile, fără a se mai consuma și altceva. După acest nivel maxim, se revine la canti­tatea inițială. Cura este importantă și pen­tru efec­tul ei diuretic, depurativ și antiscle­rotic. Pe timpul aces­tei cure se va urma și un tratament pro­filactic (evi­tarea solicită­rilor nervoase, a alcoolului, tu­tunului, con­sumului excesiv de sare etc.), precum și o die­tă vege­tariană.

Tratament de purificare cu dovleac în cazul insuficienței cardiace cu edeme

500 g miez de dovleac, fără semințe, se taie în bucățele și se fierbe într-un vas emailat cu apă cât cuprinde. Când s-a înmuiat do­vleacul, scurgem li­chidul și îl păs­trăm. Dovleacul fiert se frea­că într-un alt vas cu o lin­gură de lemn până se face o pas­tă fină, peste care se pune apa în care a fiert. Se freacă și se ames­tecă până la completa omoge­ni­zare. Băutura rezultată se con­su­mă în două reprize, dimineața și seara. Cura durează 30 de zile. Trata­mentul cu dovleac fiert sau suc de dovleac este recomandat și la constipația cronică.

Rețete cu suc de ridiche neagră cu miere și suc de varză albă cu miere, pentru combaterea bronșitei cronice

Ridichile se spală și se curăță de coajă (1-2 kg), se dau pe răzătoare sau se trec prin mașina de tocat. Într-un vas emailat se amestecă ridichile cu mierea (de preferat de culoare închisă, de pădure). Ames­tecul se ține la frigi­der și se consumă 1-2 lingurițe pentru copii și 1-2 lin­guri pentru adulți, de trei ori pe zi. Se folosește până dis­pare tusea și răgușeala.

La sucul din varză se fo­losește numai varză proas­pătă, care se curăță de impurități și de foile exterioare, se spală și se scurge de apă. Se taie în bucăți cu cuțitul și se trece de două ori prin mașina de tocat, după care se strecoară. Se îndulcește cu miere după gust și se poate păstra la frigider, dar nu mai mult de 24 de ore. Se ia câte o lingură de 5-6 ori pe zi și se consumă până la vin­deca­rea bronșitei. Este un foarte bun emolient, înlesnind expectorația.

„REȚETE” CU RUGĂCIUNI

Un medicament-tratament: lumânarea și „Tatăl Nostru”

Acasă se poate folosi arderea lumânărilor, ca formă de purificare divină. Se spune rugăciunea „Tatăl Nos­tru” de trei ori, după care se aprind două lumânări. Una se pla­sează la 1 m distanță în față, la nivelul celui de-al treilea ochi (la nivelul frunții), și una în spatele capului, la același nivel și tot la 1 m distanță. Timp de 10 minute ne relaxăm pe res­pirație astfel: se inspiră 8 secunde, se reține res­pirația 8 secunde, se expiră 8 secunde. Prin această inspirație-expi­rație, energia se purifică în regiu­nea dintre sprâncene, cu distribuirea ei propor­țională în tot organismul. Cei bolnavi de boli cronice e bine să facă acest ritual cel puțin o dată pe zi și, mai ales, înainte de culcare. Efectele sunt garantate în ca­zul sinuzitelor, infecțiilor res­pi­ratorii și nu numai.

GHEORGHE GABOR

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian