Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Frumusețe cu… condimente

Foto: Shutterstock

Condimentele şi mirodeniile care ne ațâță cu aroma lor nu doar că ne trezesc pofta de mâncare şi dau gust picant bu­catelor, dar sunt folositoare și pentru îngrijirea pielii. Iată cum:

Cuişoarele

În medicina chineză, uleiul din cuişoare se folo­sea pentru curăţarea pielii şi trata­rea diver­selor boli ale ei. Chinezii ştiau din timpurile vechi des­pre pro­prie­­tăţile anti­sep­tice ale a­ces­tui ulei. Dar aten­ţie! Ule­iul con­centrat din cui­şoare folosit în canti­tăţi mari poate dăuna să­nătăţii, de aceea, înainte de utilizare trebuie di­zol­­vat con­form in­struc­ţiu­ni­lor. Uleiul din cui­şoare le este strict in­terzis femeilor însărci­nate.

Dinţi albi

Pisaţi sau râşniţi 2-3 cui­şoare. A­mes­tecaţi-le cu pulbere din genţiană gal­­benă, în proporţii ega­­­le, şi cu pu­ţină apă. Cu pasta re­zultată, curăţaţi dinţii de 2 ori pe zi, timp de trei zile. Vor străluci precum perlele.

Păr voluminos

Luați 5 bucăţi de cuişoare şi mă­run­ţiţi-le. Amestecaţi pulberea cu un pahar de coji de ceapă şi un pahar de ţuică. Lăsaţi compoziția timp de 2 săptămâni, la întuneric. Frecaţi pielea capului cu soluția obținută, cu 30-40 de minute înainte de a-l spăla.

Eliminarea acneei

În 100 ml de apă fiartă şi răcită, adău­găm 20 picături de ulei de cui­şoa­re. Cu soluţia obţinută ştergem faţa în fie­care dimineaţă. Dacă apare senzaţia de arsură sau disconfort, în­cetaţi proce­deul.

Mărarul

Modestul mărar este o adevărată că­­ma­ră de vitamine, potasiu, fosfor şi fier.

Rețetă antiacnee

Tocăm şi amestecăm în pro­porţii egale mărar, frunze de varză, ceapă, usturoi şi ridi­che nea­gră. Aplicăm ames­tecul pe pielea curăţată, 20-30 de mi­nute. Apoi ne spă­lăm faţa cu apă rece.

Mască pentru piele uscată

O lingură plină cu mărar tocat se amestecă cu două lin­guriţe cu fulgi de ovăz o­pă­rite şi o linguriţă cu ulei de migdale. Adăugăm o lingură de smân­tână degresată, apoi ames­te­căm bine com­pozi­ţia. Aplicaţi masca pe faţă, timp de 15-20 de mi­nute, după care spă­laţi faţa cu apă caldă.

Înălbirea pielii

O lingură plină cu mărar tocat mărunt se amestecă cu o cantitate ega­lă de pătrunjel tocat. Se opăreşte cu un pahar de apă fierbinte şi se in­fuzează 3 ore. Se filtrează prin tifon. Cu loţiunea obţinută se şterge faţa de două ori pe zi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian