Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Caut un tratament pentru neoplasm esofagian” (Răspuns pentru G. P. – jud. Iași, F. AS nr. 1207)

Foto: Shutterstock

Există un tratament naturist pentru neoplasm eso­fa­gian, și se face în felul următor.

* Macerat de nalbă proas­pătă sau uscată din o linguriță cu vârf la o cană de apă. Necesar zil­nic: 10 căni. Puneți 10 lingu­ri­țe cu vârf de nalbă la 2,5 litri apă rece, lăsați la macerat de seara până a doua zi di­mi­neața. Dimineața încălziți pe bain-­ma­­rie, apoi stre­curați. Se beau 4 cești pe parcursul zilei, înghi­ți­tu­ră cu înghițitură. Se păs­trează cald în ter­mos, iar cu can­­ti­ta­­tea de macerat rămasă se face gargară și se clă­tește gura pe parcursul zilei. În­ghi­țiturile se iau la un sfert de oră, iar gargara se face din oră în oră. Se respectă cu stric­tețe aces­te inter­vale de timp. Plantele ră­ma­se în ibric după prepara­rea ma­ce­ra­tu­lui se în­călzesc seara cu puțină apă și se ames­tecă cu făi­nă de orez. Terciul se întinde pe un tifon sau o pânză cu­rată și se înfă­șoa­ră zona esofagului. Se leagă deasupra cu o bucată de pân­ză, încălzită în prealabil.

* Macerat de dră­gai­că (sânziene) –se prepară un macerat concentrat, din două lin­gu­rițe de plan­tă mă­run­țită la o cană de apă. Se face gargară la fel ca la nalbă. Trebuie să folosiți șase căni de macerat pe zi. Tra­ta­mentul se face al­ternativ – o zi cu nalbă, o zi cu sân­zie­ne. În paralel, se ung și se fric­țio­nează lo­cu­rile dureroase cu alifie de drăgaică (se gă­seș­te în farmacii.)

* Tinctură de mă­rul-lupului – se face gargară cu tinc­tu­­ră diluată în apă, fără să fie în­ghi­țită. Este toxică! Se pu­n două lin­gu­rițe de tinc­tu­ră în­tr-un sfert de litru de apă. (Tinctura se găsește la Plafar.) Se pune ex­tractul concentrat de mărul-lupului pe un tifon, se apli­că pe zo­na afec­tată, apoi se aco­peră cu un bandaj.

GEORGE B. – Suceava

„Nu reușesc să mă vindec de onicomicoză” (Răspuns pentru A. T. – București, F. AS nr. 1315)

1. Vă recomand o rețetă foarte sim­plă, cu efecte reale, pe care am folosit-o eu și sora mea acum câți­va ani și am scăpat de ciu­perca de la unghiile mari ale picioa­relor. Rețeta ne-a fost reco­man­dată de un doc­tor der­ma­tolog. Procurați-vă Sa­licilat de la farmacie. Pen­tru fiecare litru de apă caldă, pu­neți un vârf de cuțit de praf. Puneți într-un lighean apă cal­dă + Salicilat, cât să vă acopere tal­pa piciorului, stați circa 30 de minute, du­pă aceea radeți unghia cu o bucată de sticlă sau piatră ponce (cu care vă răzuiți călcâiele). Să re­petați această pro­cedură de trei-patru ori în fie­care zi, până când scă­pați de o parte din unghia bol­navă. După o pauză de 2-3 săptămâni, repetați pro­cedura. Unghiile cresc să­nă­toase, iar partea cu ciu­per­ca, dacă mai rămâne ceva din ea, se rade din nou.

MĂDĂLINA D. – Arad

2. Am suferit de aceeași afecțiune ca a dvs. până când am citit în cartea Mariei Treben, „Sănătate din farmacia Dom­nului”, despre efectele curative ale ceaiului de urzică vie. Am băut zilnic două căni de infuzie de urzică (aro­ma­tizată cu tei, mentă sau mușețel), neîndulcită. Unghiile mele au început să crească normale și partea bolnavă a fost îndepărtată prin tăierea periodică. Dacă întrerupeți tra­tamentul din diferite motive, este obligatoriu să-l re­luați. De asemenea, trebuie continuat o perioadă de timp și după ce aveți unghii normale. Vă urez succes!

DOINA – București

„Sufăr de gușă polinodulară” (Răspuns pentru PETRONELA B., F. AS nr. 1411)

Cu ani în urmă, și eu am fost diagnosticat cu gușă ti­roi­diană pe lobul drept. Am urmat ani la rând tratamentul pre­scris de medic, dar boala avansa. Simțeam un nod în gât, gușa creștea, nu puteam să urc scările, că mă sufo­cam. Dumnezeu m-a ajutat să scap aproa­pe în to­ta­­li­tate de suferința mea prin­tr-un tratament sim­­plu: frunze de pa­tlagină proas­pe­te, zdrobite și pre­­­să­­ra­te cu sare grun­joa­să, puse în ju­rul gâtului, de câteva ori pe zi și noap­tea.

* Cura internă și cataplas­mele cu argilă dau re­zul­tate deosebite. Foarte multe femei au scă­­pat de ope­rație cu acest tratament. Același tratament dă re­­zultate bune și pentru bolile buco-faringo-eso­fa­gie­ne, dar trebuie să se țină un regim alimentar (fără carne, za­hăr, alcool, cafea). Multă sănătate!

ELENA I. – Tg. Jiu

„Mâncărimile din urechi îmi fac viața imposibilă” (Răspuns pentru MARIN – Tg. Jiu, F. AS nr. 1452)

Micoza (ciuperca) provoacă mâncărimile în urechi:

* OTIS-T (farmacie).

* Biblioteca F. AS 2012, d-l Eugen Giurgiu: Se curăță 50 g de usturoi, se zdrobește, se fierbe cu 200 ml apă, până rămâne 100 ml. Se strecoară. Se adaugă 20 ml suc de lămâie, 50 ml tinctură de pro­polis, 20 ml ulei de măsline. Se agită compoziția. Se îmbibă puțin tifon, se pune în ureche în așa fel ca să se poată scoate ușor. Se acoperă noaptea cu vată. Dacă persistă mâncărimile, se pun 1-2 picături în urechi.

* Încercați cu oțet de mere. Un bețișor cu vată se îmbibă în oțet și se badijonează urechile.

MARIANA M. – Cluj-Napoca

„Am o aluniță care mi s-a inflamat” (Răspuns pentru C.L. – Bistrița, F. AS nr. 1477)

Am avut și eu două alunițe pe obraz. În fiecare zi mă ungeam cu alifie de gălbenele sau cu ulei de ricin, după aceea, le tamponam cu bitter suedez, apoi aplicam o foaie de varză, pe care o zdrobeam cu o sticlă și o puneam pe aluniță, prin­deam cu o bucată de leucoplast și o țineam toată noaptea. Trata­men­tul trebuie făcut până când alunița cade.

Un alt remediu: aplicăm pe aluniță cataplasmă cu ar­gi­lă ALGO (se găsește în far­macii sau la plafar). Din ar­gi­lă și puțină apă se face o pas­tă care se aplică de 2-3 ori pe zi sau toată noaptea. Tra­ta­men­tul durează două-trei săptă­mâni, până când alunița cade.

Aplicați pe aluniță, zilnic, scrum de țigară. Acesta face ca alunița să se vindece. Multă sănătate!

E. ZAMFIR – Drăgășani

„Caut un remediu pentru sindrom Crest” (Răspuns pentru FLOAREA – jud. Buzău, F. AS nr. 1484)

Crăpăturile din palme se datorează unei lipse de vitamina A. Recomandarea mea este folosirea cre­mei Vitamina A și fiole intramuscular cu vitamina A. Se pot folosi și tablete pentru administrare orală. Se găsesc în farmacii! Este o formulă verificată, cu bune rezultate. Consumul de morcov crud, prote­ja­rea mâinilor la activitățile pe care le faci. Multă sănătate îți doresc!

M. ASAFTEI

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian