Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

SOS – Cazuri de extremă urgență

„La 54 de ani, sunt o umbră pe pământ”

Dragă redacție,

Mă numesc Ciupercă Ecaterina și trăiesc în Rovinari, Gorj. Sunt o femeie bolnavă și singură, săracă lipită pământului, nu am apă, gaze și nici curent. Neavând posibilitatea să plătesc, mi-au tă­iat toate cele. Vă rog să-mi publicați și mie această scrisoare de disperare, poate oameni cu suflet bun mă ajută și pe mine să am măcar apă, ca să mă pot spăla, și aragaz, ca să mă pot încălzi. În prezent aduc apă cu bidonul, de la cișmeaua de lângă bi­serică. Soțul a murit de 19 ani, bolnav de plămâni, și de atunci sunt singură. Copii nu am, sunt bol­navă și necă­jită. Rugămintea mea mare către citi­to­rii revistei este să fiu ajutată cu apa și gazele. Am pensie 154 lei. Am 54 de ani, dar am ajuns ca o umbră pe pământ, de bolnavă ce sunt. Vă rog ajutați-mă și pe mine! Pentru mâncare, mai pri­mesc sâmbăta câte un pachet de pomană de la biserică. Și haine de iarnă mi-ar trebui, dar cel mai mult vreau apă, să mă pot spăla, și gaze, ca să mă pot încălzi. Vă rog cu disperare să mă ajutați! Cu respect,

CIUPERCĂ ECATERINA – str. Tineretului nr. 9, bl. F1, sc. 1, et. 2, ap. 11, Rovinari, jud. Gorj, cod 215400

„Cea mai mare urgență este o mașină de lemne”

Stimată doamnă Sânziana Pop,

Vă scrie un cetățean din județul Bacău. Sunt un om necăjit, am 57 de ani și locuiesc împreună cu o soră de 61 de ani, necăsătorită și bolnavă cu capul. Eu fac toate treburile din casă. Trăim din ajutorul social al surorii mele, în valoare de 142 lei. Nu putem să trăim cu acești bani. Vine iarna și nu avem lemne de foc. Cât am fost tânăr am că­rat lem­ne cu spatele din pădure, acum nu mai pot. Eu fac foc la sobă și vara, fiindcă nu avem aragaz. Nici frigider, și nici televizor. Cea mai mare ur­gență este să cumpărăm o mașină de lemne, s-au scum­pit foarte mult, nu ne descurcăm fără 20 de mili­oane. Eu vă doresc multă sănătate și fericire. Să vină vremuri mai bune pentru noi, toți!

URSARIU SORIN – sat Izvoru Berheciului, com. Izvoru Berheciului, jud. Bacău, cod 607260, tel. 0742/33.38.89

„Nu știți cum este când dincolo de suferințele mele, văd suferința din ochii mamei”

Buna ziua,

Stimată doamnă Directoare Sânziana Pop,

Mă numesc Niculescu Alexandru Florin, sunt din orașul Târgu-Jiu și vă adresez aceste rânduri ca la ultima noastră speranță, așa cum am făcut-o și în anii trecuți. Sunteți, pur și simplu, șansa noastră la viață! Ne-ați mai ajutat încă o dată și nu am cuvinte să vă mulțumesc pentru asta! Sta­rea mea de sănătate s-a înrăutățit. Sunt conștient că nu mai am ce să cer de la viață, dar ce să fac? Ce să fac cu mama, atât de bolnavă și ea, încer­căm mă­car să supraviețuim, cât va mai fi posibil. Nu cred că vă puteți da seama cum este când, dincolo de orice suferință a mea, văd suferința și privirea ma­mei, care parcă mă imploră să o ajut să meargă mă­car câțiva pași, să îi cumpăr ceva mai bun de mâncare, să fac ceva ca să îi mai alin bă­trânețea. Aș vrea să mai lupt, dar nu am cu ce. Tră­im în prea multe lipsuri și boli. Avem mult prea multe datorii și, efectiv, nu mai am ce să vând. Nu mai am ni­mic pe lumea asta, decât pe mama, dar îmi e im­po­sibil să o ajut. Plă­tim 1000 lei chirie lu­nar, plus în­treținere, care ajunge la 150-170 lei, apoi gaze, lu­mină, cablu, foarte mul­te me­dica­mente (cele pre­­scrise, dar și neprevăzute). Avem la toate da­torii mari, după cum se vede din pre­avi­ze… Este foarte greu să alegi ce medica­men­te sunt mai im­por­tante și pentru cine sunt mai urgente. Ma­ma a făcut de ceva timp și Zona Zos­ter, și acum nu se mai poate deplasa aproape deloc singură. Are dureri foarte mari. Trebuie inclusiv noaptea să fiu atent, dacă vrea să meargă la baie, pentru a o ajuta. Este foarte greu să ne gân­dim măcar la minimum de existență. Caut, când am noroc, să găsesc câte ceva la produse cu preț redus, care expiră. Eu, din cauza diabetului galo­pant, am foarte mari proble­me și la picioare, și la ochi. Mi-ar fi necesare pro­duse cât de cât spe­cifice, de la șosete, la încăl­țăminte, ochelari noi, dar nici nu se poate pune pro­blema să le cumpăr. Mi-ar fi necesară și o intervenție la valva mitrală. Este foarte dureros, e jenant să scrii, să ceri ajutor pentru o nouă șansă, să speri că cineva va renunța poate la o pâine pentru a ne-o oferi nouă!

Am încercat să fac orice. Am făcut îm­pru­muturi la CAR, să putem plăti chiria, dar s-au adu­­nat datoriile și nu mai avem putere să dăm banii înapoi… Cum să continuăm? Ce să mai fac? Poate cineva își va face milă de noi. Prin sufletul nobil al cititorilor acestei reviste, ați salvat mii de vieți, ați prelungit zilele celor fără speranță, și meritați ca Bunul Dumnezeu să vă dăruiască tot ce poate da El mai bun pe această lume!

Vă rugăm, nu ne lăsați! Dumnezeu să vă ajute în tot ce faceți, Dumneavoastră, colectivului mi­nu­nat pe care îl coordonați cu atâta căldură și dăruire, tuturor acelor oameni nemaipomeniți care contribuie la minunile pe care le faceți!!

Cu deosebit respect,

NICULESCU ALEXANDRU FLORIN – Bd-ul Nicolae Titulescu nr.14, bl. 14, sc. 2, ap.13, Târgu-Jiu, jud Gorj, cod 210246, Tel. 0726/38.56.60.

Am cont deschis la CEC BANK, Sucursala Târ­gu-Jiu, RO32CECEGJ0708RON0489884. Titular cont: NICULESCU ALEXANDRU FLORIN.

„Sunt handicapată și cresc singură trei copii”

Stimată redacție,

Mă numesc Dinescu Emilia și sunt domiciliată în orașul Mioveni, str. Petre Zugravu, nr. 11, Bl. L5, Sc. E, ap. 12, județul Argeș, cod 115400, telefon 0767/30.98.18.

Sunt o persoană cu handicap accentuat, fiind suferindă de hemipareză spastică dreaptă, și recent am fost diagnosticată și cu tumoră benignă de co­lon, și posibil tumoră benignă la colul uterin. Mi s-au luat biopsii și aștept rezultatul. Pentru luna oc­tombrie, am găsit loc liber la ginecologie, pentru mai multe investigații. Costă mult, nu se com­pen­sează tot. Sunt și mamă singură, și nu știu cum mă voi descurca iarna asta. O duc greu financiar. Îndrăznesc să vă cer ajutorul, atât ca mamă, cât și ca femeie bolnavă, deoarece nu pot să mă descurc.

Am cont deschis la Banca Transilvania, Sucursala Mioveni, RO04BTRL00301201K93283XX, pe nu­mele DINESCU EMILIA DANA.

Cu stimă,

DINESCU EMILIA DANA – Mioveni, str. Petre Zugravu, nr. 11, bl. L5, sc. E, ap. 12, judetul Argeș, cod 115400, tel. 0767/30.98.18

(Atașez ca acte doveditoare, ultima mea exter­nare de la spital.)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian