Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Băiețelul meu are retard psihic acut”

Foto: Shutterstock

Am un băiețel în vârstă de 7 ani. De mic a fost agitat și puțin în urmă (cam cu 2-3 ani) față de copiii de vârsta lui. Abia pe la 4 ani am îndrăznit să merg cu el la un medic psihiatru. A fost diag­nosticat cu retard psihic și i s-au dat medicamente foarte puter­nice. Anul acesta am mers la alt me­dic psihia­tru, pentru că avea o stare de agitație și câteodată avea o privire fixă, iar doctorul l-a diag­nosticat cu elemente de autism și retard psi­hic acut. Eu, una, nu cred așa ceva. Nici nu știu ce este un autist. Am refuzat medicamentele. Vă rog din suflet, dacă puteți să-mi ajutați copi­lul, să aflu ce diagnostic are sau să aflu ce este un autist, cum se manifestă boala, ce tratament tre­­buie aplicat. Vă rog să mă ajutați.

MONICA – jud. Vaslui

„Caut un remediu pentru depresie medie”

Am 42 de ani și, în urma unui stres îndelungat, am început să amețesc. De atunci, am o „pre­siune” în cap și la gât (parcă ar fi o „gheară” care mă strânge) și o slăbiciune în tot corpul (atât fizic, cât și psihic). Precizez că obosesc chiar și când merg sau vorbesc, am insomnii, mă simt uneori neliniștită, dar de cele mai multe ori tristă, iar viața mi se pare foarte grea. Când se schimbă vremea sau când sunt la ciclu, simptomele se accentuează. Diag­nosticul neur­olo­gului este surmenaj, iar cel al psihiatrului, depresie medie. Am făcut tratament cu Efectin de 75 mg, în urma căruia m-am simțit puțin mai bine, dar l-am întrerupt cu acordul medicului. De atunci iau Spirulină, Ginseng, lăptișor de matcă, ulei de pește, tinctură de sunătoare etc., dar situa­ția nu s-a schimbat prea mult. Îmi pot recomanda specialiștii dvs. altce­va? Vă mulțumesc și vă doresc sănătate.

RALUCA D. – București

„Am fost diagnosticat cu sarcoidoză”

În urmă cu trei ani, am fost diagnosticat cu sarcoidoză. Remediul prescris de medic este Cor­tizon și doresc să aflu dacă există un tratament naturist care să vindece această boală, pentru a evita efectele secundare ale tratamentului alopat. Multe mulțumiri,

VLADIMIR – București

„Mi se usucă gura îngrozitor în timpul somnului”

Dragă redacție, am 69 de ani și sufăr de mai multe afecțiuni: reflux esofa­gian, hernie hiatală, HTA pri­mară gradul 2, angină pecto­rală, hipercolesterolemie. Deși sufăr de toate aces­te afecțiuni, datorită tratamentului medi­ca­mentos, respectării recoman­dă­rilor me­di­cale și dietei, am reu­șit să mă mențin. Motivul pen­tru care vă scriu aceste rân­duri este că de circa un an nu mă pot odihni noaptea din cauza uscă­ciunii gurii. În timpul som­nului, numai noaptea, am această uscăciune atât de se­veră, că mi se lipește limba în cavitatea bucală și numai cu apă reușesc să o dez­li­pesc. Starea mea generală de să­nătate ar fi chiar bună dacă nu m-ar supăra per­ma­nent a­cest feno­men de us­căciune a gurii, că­ruia nici me­dicii pe care i-am consultat nu i-au dat soluții. Vă rog din suflet să mă ajutați să-mi găsesc vindecarea. Cu mulțu­miri,

LUCIAN F. – Iași

„Fiica mea are rinită vasomotorie”

Fiica mea, în vârstă de 14 ani, a fost diagnos­ticată cu rinită vasomotorie. Aș dori să aflu mai multe despre acest diagnostic și ce tratamente naturiste sunt reco­mandate. Cum se poate scăpa de această boală? Vă mulțumesc.

LUMINIȚA

„Sunt suspectă de feocromocitom”

În iulie am fost internată cu tensiunea arterială 280/140. Am fost moni­to­rizată, mi s-au făcut analize, și după câteva zile am fost externată cu suspiciune de feocromocitom. După două săptă­mâni, puseurile de ten­siune au revenit, așa că m-am internat din nou. Re­zul­tatele RMN-ului au fost: ficat cu di­men­siuni cres­cute, cu contururi nete, nere­gulate, boselate și structură omogenă, cu excepția unei mici leziuni chis­tice de 0,5 cm, segment IV în dom, imagini ganglionare cu dia­metre de până la 1 cm, lombo-aortice mijlocii și inferioare. Am fost externată, cu recomandarea de a reveni la con­trol. Medicul mi-a spus că mă va monitoriza câteva luni, să vadă dacă e cazul să mă opereze. Dar acum a venit nenorocirea asta cu valul 4 al pandemiei și eu nu mai ajung la spital. Nu știu ce să fac acum. Nu e periculos să stau așa, cu o tensiune care poate ajunge la 280? Menționez că am 62 de ani. Aștept urgent răs­punsurile dvs. Cu mulțumiri,

CRISTINA – București

„Nepoțelul meu are rinichi sigmoid”

Nepoțelul meu a fost diagnosticat zilele tre­cute cu rinichi sigmoid drept. Aș dori să știu dacă au mai existat cazuri și dacă există un tratament pentru acest diagnostic. Vă mul­țumesc.

MIRELA D. – Brașov

„La 8 luni, băiețelul meu are o eczemă”

Am un băiețel în vârstă de 8 luni. De ceva timp are o eczemă pe față. Am fost la medic și mi s-au reco­mandat creme, dar nu au avut niciun efect. Doresc să încerc un tratament naturist. Îmi puteți recomanda ceva? Vă mul­țu­mesc foarte mult.

ALEXANDRA

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian