Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Îngrijirea tenului gras

Să privim partea bună a lucru­rilor: în general, te­nurile grase îmbătrâ­nesc mai bine și prezintă mai puține ri­duri decât cele normale sau uscate. Totuși, ele necesită o atenție spo­rită, pentru că, în fiecare zi, tre­buie eliminate celulele moarte, impu­ri­tățile și excesul de sebum.

Curățire

Foto: Shutterstock

* Spălați-vă pe față cu apă căl­duță, care dizolvă mai bine sebu­mul decât apa rece.

* Alegeți un produs adap­tat. Puteți folosi un săpun sau o loțiune, dar evitați săpunurile cremoase, care fac fața lucioasă.

* Dacă faceți puseuri de acnee, optați pentru un să­pun antiacneic, ca­re stopează înmul­țirea bacteriilor în cauză.

Loțiuni astringente

* După ce v-ați spălat pe față, îmbi­bați o bucată de vată într-o apă florală de hamamelis și tam­po­nați-vă pielea. Efectuați aceas­tă operație de două ori pe zi, vreme de 2-3 săptămâni și, pe urmă, o sin­gu­ră dată pe zi. Hamamelisul con­ține taninuri care, prin efectul lor as­trin­gent, închid porii, pe măsură ce se usucă.

* Coada-șoricelului, salvia și men­ta au, de asemenea, proprietăți astringente. Puneți într-o ceașcă o lingură de plantă (una dintre ele) uscată sau proaspătă, umpleți ceașca cu apă fierbinte și lăsați să se infu­ze­ze 30 de minute. Filtrați lichidul și lăsați-l să se ră­ceas­că, înainte de a vă tam­pona fața cu el. Ce rămâne poate fi păstrat 3 zile la tem­peratura came­rei sau 5 zile la frigider.

Măști pentru ten gras

* Mască cu ovăz. Măcinați și cer­neți 2 lingurițe de ovăz uscat, umeziți apoi pudra cu apă, pentru a obține o pastă, masați ușor, cu două degete, până ce pasta pătrunde în piele, și clătiți-vă cu apă călduță.

* Măștile cu ar­gilă reduc luciul pie­lii, au efect toni­fiant și elimină im­puritățile. Se găsesc în farmacii, dar pu­teți să vă preparați singure masca, fo­lo­sind argilă pentru față și o apă florală.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian