Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

REȚETE DE SLĂBIT – Diete de toamnă

– Pe lângă gustul lor minunat, fructele și legumele toamnei au și darul neprețuit de a ne ajuta să slăbim sănătos. Pierdere cu câștig –

DIETA CU STRUGURI

– Se pierd 3 kg în 8 zile –

Ziua 1

Foto: Shutterstock – 4

Micul dejun – o jumătate de portocală, 80 g stru­guri negri, fulgi de ovăz fierți în apă (fără za­hăr), cu puțin unt. Se combină toate într-o salată.

Prânz – Piept de pui, boabe de struguri, miez de nucă tocat și frunze de salată. Se amestecă cu iaurt degresat.

Cină – Salată din boabe de struguri albi, felii de ananas din conservă, o jumătate de măr ras, stropit cu o lingură de suc de lămâie.

Ziua 2

Micul dejun – Un pahar de boabe de struguri, amestecați cu iaurt degresat și o lingură de suc de lămâie.

Prânz – Orez fiert, 2 felii de cașcaval, un stru­gure de mărime medie.

Cină – Cartofi înăbușiți cu ceapă, morcov și țelină, boabe de struguri negri tăiați în două.

Ziua 3

Micul dejun – Un sandviș din pâine nea­gră cu o felie de brânză de oaie și o ceașcă de boabe de struguri.

Prânz – Ciorbă de varză acră, în care se adaugă cu 5 minute înainte de a fi gata un pumn de boabe de struguri negri, tăiate în jumătăți.

Cină – Doi-trei cartofi se călesc cu ceapă. Se pun deasupra două bucăți de pește (file), boabe de struguri albi, și se stropesc cu o lingură suc de por­tocale. Se prepară înăbușit, sub capac, pe foc mic, timp de 20 de minute.

Ziua 4

Micul dejun – Jeleu de struguri și mere. Gela­tina se amestecă cu puțină apă, apoi se dizolvă în suc de struguri. Se toarnă peste bucățile de măr și boabele de struguri, și se pune totul la rece, pentru gelifiere.

Prânz – Clătite umplute cu brânză de vaci și boabe de struguri tăiate în două.

Cină – Piept de pui sau curcan înăbușit cu ciu­perci și broccoli. Se adaugă boabe de struguri și smântână, cu 5 minute înainte de a fi gata.

Dieta se repetă încă patru zile.

DIETA CU DOVLEAC

– Se pierd 4 kilograme în 10 zile. Condiția principală este ca masa de seară să nu fie mai târziu de ora 19 –

Ziua 1

Micul dejun – Salată din dovleac ras și morcov, amestecată cu o lingură de iaurt, sau pilaf cu do­vleac și orez, cu puțină sare sau miere de albine. (Bucățile de dovleac se fierb înăbușit, timp de 20 de minute, se adaugă 2 linguri de orez și se mai fierbe încă 30 de minute, pe foc mic.)

Prânz – Ciorbă de dovleac și perișoare. Se pun în apă clocotită o felie de dovleac tăiată în bucăți, un ardei gras, un morcov și se fierb pe foc mic. Pes­te 10 minute se adaugă perișoare de carne, o roșie tăiată cubulețe și puțină sare. La urmă, se adaugă două crenguțe de mărar și pătrunjel tocate mărunt.

Cină – Două felii de dovleac se coc la cuptor. Dacă preferați mâncarea picantă, presărați-le cu pu­țină sare, piper negru și stropiți-le cu suc de lă­mâie. Dacă alegeți varianta dulce, turnați câte o linguriță de miere de albine pe feliile coapte.

Ziua 2

Micul dejun – Mere coapte cu dovleac. Scoateți cu lingurița miezul din două mere mari. Umpleți-le cu bucățele mici de dovleac și stafide sau prune uscate tocate mărunt, turnați deasupra miere de albine și coaceți-le la cuptor.

Prânz – Ciorbă cu dovleac și perișoare.

Cină – Cubulețe de dovleac prăjite în ulei și presărate cu cașcaval ras. Salată cu dovleac, mor­cov, varză, amestecate cu o lingură de smântână degresată sau iaurt.

Ziua 3

Micul dejun – Se repetă meniul din prima zi (salată cu pilaf).

Prânz – Ciorbă de legume, fără carne, plăcinte umplute cu dovleac, zarzavat și ouă fierte. Folosiți aluat de foietaj din comerț.

Cină – Salată de dovleac copt, amestecat cu ana­nas și miez de nucă, stropite cu o lingură de suc de lămâie.

Ziua 4

Micul dejun – Dovleac cu mere (meniul din ziua a doua).

Prânz – Ciorbă de legume și plăcinte cu do­vleac (meiul din ziua a treia).

Cină – Piept de pui înăbușit cu dovleac, ceapă, pătrunjel și mărar.

Ziua 5

Micul dejun – Budincă de dovleac: cubulețe mici de dovleac se fierb, se strecoară, se amestecă cu brânză de vaci, stafide și un ou bătut cu zahăr. Compoziția omogenizată în mixer se coace la cup­tor.

Prânz – Supă de pui cu bucățele de carne și pes­meți sau pâine prăjită.

Cină – Se mixează dovleac înăbușit cu ceapă și roșii (după dorință, se adaugă și alte legume), se adaugă puțină sare, piper, verdeață tocată. Se con­sumă cu pâine neagră de secară sau din făină inte­grală.

Regimul se ține 5 zile.

DIETA CU MERE ȘI LEGUME

– Se pierd 3 kilograme în două săptămâni –

Doza ideală este de 1,5 kg de fructe și legume pe zi, împărțite în 5 reprize. Legumele recoman­date pentru dietă sunt: dovlecei, vinete, morcov, castraveți, varză, dovleac, cartofi, ardei gras, roșii. Meniul pentru o zi:

Micul dejun – Salată din măr și morcov ras, amestecate cu o linguriță de miere de albine. Variantă: două mere proaspete.

Prânz – Dovlecei umpluți cu legume că­lite în ulei, coapte la cuptor. La desert se mă­nâncă un măr copt.

Cină – Varză călită cu roșii. Un măr.

Câteva variante pentru diversificarea meniului:

* Pentru micul dejun – piure din dovleac cu miere de albine, două mere coapte la cuptor, salată din măr ras cu dovleac copt, cu adaos de suc de portocale sau miere de albine.

* Pentru prânz – piure de cartofi fără unt, legume înăbușite, salată de castraveți, ardei gras și roșii, cu ulei de măsline.

* La desert – după fiecare masă de prânz se consumă un măr copt la cuptor. Se pot umple cu stafide și susan.

* Pentru cină – legume călite în puțin unt­delemn, cartofi fierți, salată de vinete sau dovlecei. Fiecare masă de cină se încheie cu un măr crud, de culoare galbenă sau roșie (merele de culoare verde provoacă poftă de mâncare). Nu uitați că, în aso­ciere cu proteine (carne, ouă, brânză etc.), merele pot provoca bolboroseală în stomac, fapt ce îngre­unează digestia. Fructele se mănâncă cu o oră înainte sau după alimentele cu proteine.

DIETA CU PERE

– Se pierd 8 kilograme într-o lună –

Se înlocuiesc cu pere una sau mai multe mese. Fructele pot fi crude, coapte, fierte, dar este impor­tant ca jumătate din cantitatea zilnică să fie con­sumată în stare proaspătă.

Rețete:

* În prima săptămână, masa de dimineață se înlocuiește cu pere.

* În săptămâna următoare, masa de seară se înlocuiește cu pere.

* În săptămâna a treia se consumă pere două zile la rând, la prânz și seara. În restul zilelor perele se mănâncă la masă de dimineață.

* În săptămâna a patra, se aleg două zile în care se consumă numai pere toată ziua. În restul zilelor se mănâncă obișnuit, fără exces de grăsimi și dulciuri.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian