Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„M-am operat la un picior și rana nu se vindecă” (Răspuns pentru MARIUS P. – București, F. AS nr. 1383)

Foto: Shutterstock

1. O situație ca a dvs. am avut și eu. În luna septembrie, anul trecut, am fost operat de un abces rece (o umflătură cât o nucă în partea stângă, între coaste). Analiza de laborator a relevat o tuberculoză în țesuturi. După trei luni de tratament la secția de chirurgie, rana s-a închis, mai puțin o fisură cât un bob de grâu, care a supurat încă șapte luni. Am urmat mai multe tratamente, însă fără rezultatul dorit. Am făcut o analiză a secreției care a indicat infecție (puroi), iar medicul pneumoftiziolog mi-a prescris medicamentul Augmentin (se ia câte o pastilă la 12 ore după ce mâncați). După 10 zile de tratament, rana nu a mai supurat. M-a ajutat și alifia de gălbenele cu care mă ungeam. Multă sănă­tate!

Tudor – București

2. Sunt asistentă medicală de profesie și am fost operată vara trecută pentru o hernie abdominală, iar plaga postoperatorie nu s-a vindecat cum trebuia. M-am externat din spital cu o plagă subombilicală de vreo 5 cm lungime și 3 cm adâncime, care supu­ra. La început, după indicațiile doctorului care m-a operat, m-am tratat cu apă oxigenată și betadină, dar rezultatele nu s-au văzut, așa că am început să mă tratez cu Oximed spray (are în compoziție oxi­tetraciclina și hidrocortizon). Acest tratament a dat rezultate foarte bune. Multă sănătate!

DANIELA

„Am crize puternice de tuse, cauzate de astm” (Răspuns pentru DOINA F. – Tecuci, jud. Galați, F. AS nr. 1426)

Și eu am avut aceleași proble­me, am urmat diferite tratamente, am fost și în stațiune balneară, dar mă simțeam la fel de rău, iar tusea nu ceda de­loc. La indicația unor cunoștințe, am făcut o cură cu ouă de prepe­liță, pe care le luam săptămânal, direct de la sursă. Înainte cu aproa­pe două săptămâni de a termina cura, am început să mă simt tot mai bine. Tusea s-a rărit până a dispărut complet, respirația a revenit la nor­mal, iar starea de rău a dispărut. Acum mă simt foarte bine și pot munci de dimineața până seara fără să obosesc (înainte nu făceam față serviciului, iar acasă abia puteam să fac puțină mâncare). Cura este de 240 de ouă în 49 de zile, astfel: în prima zi – 3 ouă; în a doua zi – 3 ouă; în a treia zi – 4 ouă; înce­pând din a patra zi până în cea de-a 49-a zi – câte 5 ouă. Ouăle se iau dimineața, pe stomacul gol, cu 1-2 ore înainte de micul dejun. Dacă nu le puteți sorbi direct din găoace, le puteți amesteca cu puți­nă lămâie stoarsă și o linguriță de miere sau cu brân­ză de vaci. Ouăle se păstrează în frigider, dar nu lângă congelator, iar cantitatea care urmează a fi consu­ma­tă se scoate din frigider seara, pentru a fi la tem­pera­tura camerei. În timpul curei sunt inter­zise băuturile alcoolice și, dacă puteți, renunțați la cafea. Doresc din toată inima ca Domnul Iisus să vă ajute, așa cum m-a ajutat și pe mine, și să vă dă­ruiască darul cel mai de preț: sănătatea. Ru­gați-vă!

VALERIA – Brașov

„Știe cineva un ceai care vindecă impotența?” (Răspuns pentru TOADER V. – Buhuși, jud. Bacău, F. AS nr. 1428)

Ca tratament naturist pentru impotența sexuală de care suferiți, eu vă propun un masaj chinezesc, care este un soi de acupunctură fără ace și pe care îl puteți efectua chiar dvs. Acest masaj vă va sti­mula funcțiile vitale ale organismului, vă va crește încrederea în propriile dvs. capa­cități și va fi o metodă excelentă pentru tratarea im­potenței se­xuale. Precizez însă că rezultatele nu se văd întot­deauna de la începutul tratamentului. De aceea este necesar să aveți răbdare și să perseverați ca să puteți obține, în cele din urmă, rezultate ex­celente. După ce vă spălați bine mâinile cu apă și săpun, procedați după cum urmează:

* Vă culcați pe spate (cu fața în sus). Puneți pal­mele, concomitent, pe abdomen. Efectuați apoi o apăsare vibratorie, ușoară, pe întreaga suprafață a abdomenului inferior (sub ombilic), timp de circa două minute.

* În aceeași poziție, așezați centrul palmei drepte peste ombilic, iar palma stângă peste dosul palmei drepte (cele două palme una peste cealaltă). Apoi, fără a vă dezlipi palmele de ombilic, efectuați mișcări circulare ale palmelor, mai întâi în sensul acelor de ceasornic, apoi în sens contrar acelor de ceasornic, timp de câte două minute fiecare.

* Vă așezați pe un scaun, astfel încât spatele să vă fie liber și vă aplecați trunchiul ușor înainte. Din această poziție, vă puneți palmele cu degetele apropiate pe regiunea lombo-sacrală și fricționați pielea spatelui, lateral de coloana vertebrală, în sus și în jos, timp de circa două minute.

* Cel de-al patrulea masaj (și ultimul) se exe­cută în aceeași poziție ca cel anterior. Închideți palmele, și cu dosul pumnilor apăsați și frământați ușor pielea șalelor. La sfârșitul fiecărui tratament pielea se înroșește și veți simți o căldură plăcută, o stare de bine, de echilibru, care se propagă în tot or­ganismul. Acest masaj se execută o dată sau de două ori pe zi (de preferință dimi­nea­ța și seara), iar tratamentul du­rea­ză circa 10 zile. Repet că este important să aveți răbdare și să efec­tuați tratamen­tul cu perseve­rență. În plus, fiți cumpătat în tot ce faceți, alternați munca cu odihna, practicați cu măsură un sport care vă place (dar nu de perfor­manță). Am credința că totul va intra în nor­mal. Vă doresc sănătate!

B. I. – Bacău

„Fac repetate infecții în gât cu streptococ beta-hemolitic” (Răspuns pentru DORINA – București, F. AS nr. 1481)

Am 40 de ani și am avut strep­tococ beta-hemo­litic de la vârsta de 10 ani. Am în­cer­cat toate tratamen­tele posibile timp de 20 de ani, pen­tru că am fost foarte speriată de ope­rație. Ajunse­sem în ultima vreme să iau în jur de trei tuburi de antibiotice lunar și să fiu în pericol să mă îm­bolnăvesc de inimă și rinichi. La 30 de ani, mi-am luat inima în dinți și mi-am scos amigdalele. A fost cea mai bu­nă decizie pe care am putut să o iau, iar operația a fost ușoară. De atunci, sunt alt om. Sfatul meu este să faci ope­rația – este singura soluție si­gură și care te poate vindeca com­plet. Mult succes și sănătate!

STELUȚA P.

„Am o ciupercă pe tălpi” (Răspuns pentru GABI P. – Adjud, F. AS nr. 1483)

Am să vă propun un leac aflat din bătrâni, ușor de aplicat, folosit de mine cu mult succes în tratarea negilor care îi apăreau fetiței mele când făcea înot. Timp de 7-10 zile vă puneți pe zona afectată puțină vată înmuiată în albuș de ou. Lăsați să se usuce și stați cu compresa uscată cât mai mult timp (even­tual peste noapte). Repetați ope­rațiunea zilnic, până ce pielea se curăță. În general, negii și ciupercile sunt de suprafață, aerobe, iar stratul de albuș le sufocă și dispar foarte ușor. Sănătate!

MARIA D. – Zalău

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian