Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru LAVINIA – București, F. AS 1434: „Sufăr de dermatomiozită”

Dr. LAWRENCE CHUKWUDI NWABUDIKE – medic primar dermatolog, specialist acupunctură și homeopatie – București, tel. 0752/30.45.36, 0746/01.76.60, e-mail: [email protected], www.drnwabudike.ro

Stimată doamnă,

Dermatomiozita este o boală autoinflamatorie, având o componentă inflamatorie și una autoimună. Afectează mușchii, pielea și vasele sanguine. Dermato­miozita nu are o cauză cunoscută, sunt bănuite anormalități genetice și imu­nologice, infecții virale și unele medi­camente (statine, penicilamină, ciclo­fosfamidă, vaccin BCG, interferon, anti-TNF-alfa medicamente). Circa 20% dintre bol­navi cunosc o remisie spontană, alți 5% trăiesc o formă gravă a bolii, putând sfârși cu deces.

Dermatomiozitei i se pot asocia boli maligne asociate inclusiv cancerul pan­creatic, pulmonar, de colon, de col uterin, de sân, de prostată și cele hematologice. Tulbu­rările cutanate afectează circa 40% dintre pacienții cu derma­tomiozită, iar afectarea muscu­lară poate apărea înainte, după sau împreună cu manifes­tările cutanate. Acestea includ o erup­ție adesea violacee în jurul ochilor, o erupție erite­matoasă-violacee pe dosul mâi­nilor și la nivelul coatelor, modificări peri­un­ghiale, eri­tem (roșeață) la nivelul decol­teului sau pe umeri și spatele superior și la nivelul membre­lor. Uneori apare și calcinoza cutanată (noduli duri, formați prin depunere de calciu la ni­vel subcutanat), alopecie (căderea părului). Pro­blemele musculare se manifestă îndeosebi prin slăbirea mușchilor, în special a celor proximali (brațe și coapse), difi­cultatea în a se ridica de pe scaun, în a ridica mâinile peste nivelul umerilor, dificultăți în respirație, provocate de slăbiciunea mușchilor toracici, dureri musculare, umflarea articulațiilor.

Iată câteva sugestii de tratamente alternative:

* Mișcare (împiedică pierderea masei muscu­lare). Exercițiul să fie coordonat de un fizio­te­rapeut.

* Odihnă, eliminarea fumatului și a al­coolu­lui.

* Fotoprotecție pentru a nu agrava leziunile cu­tanate.

* Dieta – de evitat alimentele ultraprocesate și cu zahăr. În fazele mai avansate ale bolii, ar pu­tea fi necesare și alimente mai moi, pentru a înles­ni înghițirea.

* Meditație, Yoga și Tai Chi pot ajuta la cal­marea minții.

* Acupunctura poate fi de folos pentru ame­liorarea problemelor articulare sau musculare.

* Homeopatia este excelentă, ajută la elimina­rea cauzelor profunde ale bolii. Unele medica­mente cum ar fi Causticum, Gelsemium și Rhus toxicodendron pot fi de folos în fazele acute, dar medicamentele constituționale, administrate în func­ție de pacient, sunt cele mai bune.

Fiindcă dermatomiozita este o boală gravă, ce poate fi asociată și cu alte boli, este recomandat să vă contactați medicul îndată ce bănuiți că s-ar putea s-o aveți!

Vă urez succes!

Dr. Li LuoXi – specialist în medicină tradițională chineză – București, str. Vasile Lascăr 169, sector 2, tel. 021/210.41.64, 0766/56.46.69 e-mail: [email protected] www.focdevara.ro

„Caut un tratament pentru mastoză chistică” (Răspuns pentru LILIANA – Bistrița, F. AS 1468)

Medicina tradiţională chineză are la bază trei mari principii:

1. Studiază omul ca individ complet.

2. Omul corespunde cerului și pă­mântului (noțiunea de yin și yang).

3. Viața omului este guvernată de Legea Celor Cinci Elemente: lemn, metal, apă, foc, pământ.

Cu alte cuvinte, medicina tradițională chineză studiază omul din punct de vedere psiho-fiziologic (gândurile sale, sentimentele sale și ansamblul său de celule).

Mastoza chistică presupune o umflătură ce se simte diferit la palpare față de restul țesutului ma­mar. Ea apare foarte des în rândul femeilor (între 30-45 ani, peste 70% dintre femei ajung, la un mo­ment dat, să simtă un dezechilibru la nivelul sâni­lor), în anii fertilității, după pu­ber­tate și până la menopauză. În ce privește nodulii mamari, ei sunt cel mai des benigni și nu re­pre­zintă un pericol pentru sănă­tate, însă nodulii netratați, duc, uneori, la complicații, ajun­­gând la chis­turi, mastoză chistică sau chiar cancer.

Cauze:

Moștenirea genetică deter­mi­nă la unele femei apariția no­­du­li­lor. Medicina chineză gă­seș­te cauza într-un blocaj al ficatu­lui, iar meridianul ener­getic blo­cat astfel nu mai poa­te ajun­ge până la sâni, deze­chi­libre hor­monale, lo­vituri, stres, infecții.

Simptome:

* Durere în zona sânilor, în­țe­pături, arsuri, fie la un sân, fie la ambii, o durere care afectează și brațele.

* La palpare, se simte o umflătură sau mai multe, de dimensiuni diferite, și care se mișcă.

* Secreții mamare de culoare galbenă, verzuie sau albă. De obicei, aceste simptome se accen­tuează cu câteva zile înainte de menstruație.

* Menstruația neregulată e un alt simptom care poate semnala apariția unor noduli sau chis­turi mamare.

* Starea emoțională e afectată, se manifestă nervozitate, agitație.

Recomandări:

* O alimentație sănătoasă, bazată pe fructe, legume, cereale, alge marine, pește, iaurt. A se consuma supă de găină cu ginseng, curmale, goji, morcovi, ghimbir. De evitat, carnea procesată, gră­simi, prăjeli, alcool, cafeaua, ciocolata, cacao, mie­rea (poate duce la producerea de estrogen, con­sumată în cantități mari) și fumatul.

* O viață echilibra­tă din punct de vedere emo­țional (evitarea stre­sului).

* Control mamar o dată pe an și vizită la me­dic (dacă apare unul din simptomele de mai sus).

* Ceai de trandafir și iasomie.

Tratament:

* Acupunctură.

* Sutien cu plante: ajută în afecțiunile de orice natură ale sânilor (previne apariția nodulilor ma­mari, mastoza chistică, cancerul mamar, infla­mațiile sânului, dureri ale sânilor). Conține plante chinezești sub formă de pulbere și se poartă pre­cum un sutien obișnuit.

* LING XIAO capsule – conține plante chi­ne­zești ce stimulează circulația sângelui, reduce du­rerea, dispersează căldura. E util în tratarea nodu­lilor mamari, hiperplazia sânilor, forme inci­piente de mastoză, noduli la sâni, dureri men­struale.

* FU LING JIAO NANG – reprezintă o for­mulă din plante terapeutice utilizată în medicina chineză ca remediu în cazul hiperplaziei glan­delor mamare, manifestată cu noduli, dureri tora­cice, amețeli, insomnie, apetit scăzut, menstruație nere­gulată. Stimulează circulația sângelui, reduce du­rerea, dispersează căldura. E util în tratarea nodu­lilor mamari, hiperplazia sânilor, forme inci­piente de mastoză, noduli la sâni, dureri men­struale.

Farm. Carmen Ponoran – Asociația Română de Gemoterapie și Homeopatie, e-mail: [email protected] www.gemoterapie.ro

„Caut un remediu pentru depresie medie” (Răspuns pentru RALUCA D. – București, F. AS 1492)

Carmen Ponoran

Doamnă Raluca, pentru că aveți un diagnostic de surmenaj dat de neurolog și de depresie medie dat de psihiatru, iar observația dvs. este faptul că un stres prelungit a generat starea pe care o aveți (slă­biciune fizică și psihică, presiune în cap și la gât sen­zația de presiune), recomandarea mea este să apelați la un medic homeopat. Este important fap­tul ați conștientizat cauza (ar urma să dezvăluiți me­dicului homeopat și ce a de­clanșat stresul puter­nic și prelungit) și puteți des­crie foarte exact simp­tomele pe care le aveți (unele cărora me­dicii de for­mație clasică nu le dau im­por­tan­ță, dar pentru medicii homeo­pați sunt esențiale în stabilirea trata­mentului). Până veți ajunge la un me­dic homeo­pat, eu vă pot recoman­da o cură ge­moterapică cu Extract din muguri de Coacăz-negru (pentru sus­ținerea su­prarenalelor, slăbite de stres), Extract din muguri de Cătină (pen­tru întări­rea imunității și acțiunea tonică la nivelul sistemu­lui nervos) și Extract din muguri de Porumbar (un reactivator metabolic, recomandat organismelor slăbite). Luați timp de două luni Ex­tract din mu­guri de Coacăz-negru, 2 ml dimineața, Extract din muguri de Cătină, 2 ml la prânz și Extract din mu­guri de Porumbar, 2 ml seara. Puteți continua cura și în paralel cu un tratament homeopat. Multă sănătate!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian