Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Am fost diag­nosticată cu tiroidită cronică autoimună”

Foto: Shutterstock

Am vârsta de 27 de ani și am fost diag­nosticată cu tiroidită cronică autoimună și euti­roidie. Examenul de laborator a dat valorile TSH – 3,9, ANTI-TPO – 77. Ca tratament, am pri­mit Euthyrox. Aș vrea să știu dacă va fi nevoie să fac tratament toată viața și dacă din cauza tratamen­tului aș putea să iau în greutate. Vă rog din suflet să mă ajutați!

ALEXANDRA – Iași

„Caut un tratament naturist pentru gușă difuză”

Stimată redacție, am 32 de ani și am fost diag­nosticată cu gușă difuză. Menționez că, deși valorile tiroidiene sunt normale, am momente de sufocare în somn, și cred că e doar din cauza gușei care persistă. Există vreun tratament natu­rist? Vă mulțumesc.

LAVINIA – Bacău

„Fractura nu dă niciun semn de vindecare după 6 luni”

În urmă cu șase luni, am avut un accident de mașină, din fericire ușor. Totuși, am suferit o fractură de tibie, iar piciorul drept mi-a fost imo­bili­zat în ghips. Problema este că după atâta timp, fractura nu s-a vindecat deloc, deși nu am călcat deloc pe piciorul drept (conform sfaturilor medicului), nu fumez, nu beau cafea și nici alcool. Am mâncat foarte multe lactate (brânză), ouă, miere de albine cu coji de ouă pi­sate, dar de­geaba. Rezultatul radio­grafiei a fost șocant, atât pentru mine, cât și pen­tru medic: după șase luni s-a con­statat că fractura arată ca la început, fără niciun fel de vindecare. A mai pățit cineva așa ceva? Dacă da, îl rog să-mi spună ce a făcut. Deocamdată, mi s-a schimbat ghipsul și urmează să fac con­trol după trei luni. Vă mul­țumesc și vă doresc sănătate.

VLAD T.

„Sufăr de retinopatie proliferativă”

Am fost diagnosticată de cu­rând cu retinopa­tie proliferativă. Poate cineva să îmi recomande un medic specialist? Îmi este foarte frică de operație și nu știu la cine să apelez. Vă rog mult, mă poate ajuta cineva? Aștept răspunsuri de la orice persoană care a suferit de asemenea boală și care a fost operată sau care poate să îmi dea un sfat. Vă mulțumesc anticipat!

SIMONA R. – Craiova

„Am eructații după gastrită”

Stimată redacție, în primul rând vreau să vă mulțumesc pen­tru bucuria pe care mi-o faceți în fiecare săptămână. Revista dvs. este singura pe care o citesc, pentru că are „de toate”, și pen­tru trup, și pentru suflet. Vă scriu aceste rânduri cu convin­gerea că voi fi ajutată să-mi re­ca­păt sănătatea. Am 42 de ani, și în vară am avut crize de fiere și stări cum­plite de vomă. Am fost diagnosticată cu dischinezie bi­lia­ră și gastrită cro­nică. Am făcut tratament cu Qua­matel, No-Spa, Me­toclopramid, Moti­lium și Try En­zi­mes. Stările s-au ameliorat, dar am eructații după fiecare masă, indiferent ce aș mânca. Dacă cineva s-a confruntat cu o asemenea situație îl rog să îmi spună cum s-a vindecat. Vă mulțumesc din suflet!

DIANA – Filiași

„Caut un remediu pentru bronșită astmatiformă”

Stimată redacție, fiica mea, în vârstă de 21 de ani, a fost diagnosticată cu bronșită astma­tiformă încă din copilărie. Răcește foarte des și de fie­care dată medicul îi prescrie antibiotic, din cauza că­ruia imunitatea i-a scăzut. Când e răcită se simte foarte rău: febră, sufocări, vomă. Vă rog să mă ajutați, poate știe cineva un remediu naturist și ce fel de tratament să facă pentru ca boala să nu evolueze. Vă mulțu­mesc anticipat!

ELENA F. – Bistrița

„Nu pot scăpa de migrene”

Am 35 de ani și de aproape zece ani, am migrene care apar cu regularitate, o dată pe săptămână, și țin o zi întreagă. Mă doare partea dreaptă a capului, am stări de greață, nu pot să mănânc nimic până nu ies din criză. Am urmat tratamente alopate, am făcut to­mografie, RMN, bioenergie, dar fără efect. Dacă sunt persoane care au suferit de migrene și au reușit să scape, aștept cu interes un sfat. Mulțumesc anticipat!

SORINA – București

„Caut un leac pentru o eczemă la mâini”

Dragă redacție, fiica mea, în vârstă de 12 ani, suferă de o eczemă pe degetele de la mâini. Pielea se înroșește, apar niște bășicuțe mici care se sparg, și în acel loc se face „carne vie.” Me­dicul i-a recomandat unguentul Advantan, dar după o perioadă de timp, după ce pielea se usucă și dispar rănile, reapar băși­cuțele. Analizele me­di­cale au ieșit foarte bune, dar eczema persistă în con­tinuare. Nu știu ce să mai fac și unde tre­buie să mai merg pentru a găsi un remediu, de aceea apelez cu încredere la aju­torul cititorilor dvs.

NARCISA L. – Arad

„Sufăr de foliculită”

De cinci ani sufăr de foli­culită. Părul crește sub piele și am multe puncte roșii. Ce pot folosi pentru dispariția acestor puncte roșii, că nu reușesc să mai scap de ele? Vă rog din suflet, ajutați-mă, sunt dispe­rată, nu știu ce să fac. Vă mulțumesc!

MIRUNA

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian