Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Părul și vremea rece

Foto: Shutterstock

Iarna, când atmosfera este ori prea umedă, ori prea uscată, pă­rul are mult de suferit. Gluga, că­ciula de blană sau lână contribuie şi ele la degradarea lui. Astfel, părul uscat devine şi mai uscat, părul gras şi mai gras, defectele sunt ampli­fi­cate. Putem preveni toate acestea cu câteva îngrijiri speciale:

* După ce îl spălaţi, nu plecaţi de acasă cu părul umed. Pe lângă faptul că vă puteţi alege cu o răceală, sunt şanse ca părul să îngheţe, iar aceasta cauzează dilatarea firului de păr şi deteriorarea lui.

* Trecerea de la frigul de afară la camere supraîncălzite, cu aer uscat, deshidratează părul. Fo­losiţi produse intens hi­dratante, seruri „leave in”, care se aplică după spă­lare, rămân pe păr şi îi păs­trează umiditatea natu­rală.

* Spălaţi părul cel mult de două ori pe săp­tă­mână şi folosiţi un şam­­pon cât mai natural, care să îl agre­seze cât mai pu­ţin. Spă­laţi-l cu apă călduţă, nu fier­binte.

Măşti pentru păr

Pentru toate tipurile de păr

Bateţi bine într-o ceaşcă 4-5 ouă şi apli­caţi pe părul umed, întindeţi de la rădă­cină până la vârf şi masaţi bine pe pielea capului. Lăsaţi să acționeze timp de 20 de minute, clătiţi cu apă rece, apoi spă­laţi-vă cu şamponul obiş­­nuit. Acest tra­ta­ment poate fi a­pli­­cat o dată pe săptămână.

Pentru păr tern, mat

Masaţi o jumătate de ceaşcă de smântână sau iaurt în părul umed şi lă­saţi să acționeze 20 de minute. Clă­tiţi cu apă călduţă, cu apă rece, apoi şam­­ponaţi ca de obicei. Tratamentul poate fi aplicat la două săptămâni.

Pentru păr fin, subţire

Pentru a da volum părului, în­cercaţi următoarea reţetă: amestecaţi o jumătate de cană de bere (turnaţi într-o cană şi lăsaţi să stea câteva ore) cu o linguriţă de ulei de floarea-soa­relui sau ulei de rapiţă şi un ou crud. Întindeţi pe părul spălat şi umed şi lăsaţi să stea 20 de mi­nute, clătiţi apoi cu apă rece. Sau adău­gaţi bere într-o sticlă cu pulverizator şi pulverizaţi pe părul uscat. Când lichi­dul se evaporă, proteinele de la malţul de orz întăresc structura firului de păr. Tra­tamentele pot fi aplicate o dată pe săp­tămână.

Pentru păr uscat, deteriorat

Masaţi 1/2 ceaşcă de mie­re în pă­rul spălat, umed, lăsaţi să ac­ționeze 20 de minute, clătiţi apoi cu apă căl­duţă. De asemenea, pu­teţi să adăugaţi 1-2 lin­guri de ulei de măsli­ne, pentru a aplica mai uşor mierea. Dacă pă­rul este foarte deteriorat, ames­tecaţi mie­rea cu 1-2 lin­guri de avocado copt şi pasat cu furculiţa sau un gălbenuş de ou. Trata­men­tul poate fi aplicat o da­tă pe lună.

Pentru păr gras

Turnaţi într-o solniţă goală o lin­gură de amidon de porumb sau făină de po­rumb fină şi presăraţi pe părul uscat şi pe scalp tot conţinutul. După 10 minute, îndepărtaţi cu ajutorul unei perii. Tra­tamentul poate fi aplicat la 2 zile. Sau: amestecaţi o cană de oţet de mere cu un litru de apă şi clătiţi părul proaspăt spă­lat. Se poate aplica după fiecare spălare a părului.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian