Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

E vremea de colindat!

– Se sfârșește un an plin de amenințări și neliniști. Nădejdea noastră este ca sărbătorile care vin să ne aducă puțină pace sufletească în viață: Lumina Crăciunului și a tradițiilor legate de el. Lumina colin­delor, care vor spune și anul acesta povestea Ma­gilor, călătorind după stea, spre ieslea din Viflaim. Chiar și zăpada pare să ne aducă darul ei de lumină: s-a așternut în multe părți ale țării și ves­tește colindători. Bucuroși să-i primim și la casele noastre, am por­nit pe urmele lor –

Paula Seling

Colinde pentru românii plecați în lume

Paula Seling și Ion Paladi – un nou colind cu ”lipici” la public: ”Ziua-i mare, seara-i sfântă”

Maramureșancă adevărată, Paula Seling a pornit la colindat din timp. Ea a dat încă din luna Noiem­brie startul sărbătorilor de Crăciun, când a lansat în spațiul virtual (infinit, ca și cerul) colinde tradiţio­nale româneşti. Adunate sub titlul „În inima dias­po­rei”, proiectul a fost rea­lizat de Asociaţia de Trea­bă, cu sprijinul Secre­ta­riatului General al Gu­ver­nului, De­par­tamentul pen­tru Românii de Pretu­tin­deni.

„Dragi români care trăiţi departe de ţară și, ade­seori, de familie, oriun­de v-aţi afla, sunteţi şi veți fi mereu ai noştri. România mea nu este întreagă fără voi, dar prin cântec pot ajun­ge la fiecare, să vă cu­prind într-o îmbră­țișare plină de dor”. Cu aceste cuvinte îşi începe Paula pre­zentarea noului ei album, pe care îl puteţi as­culta integral, gratuit, online pe YouTube. El cuprin­de cele mai fru­moase colinde tradiționale româ­nești, interpretate cu vocea ei, care ne farmecă și mai mult Crăciunul.

Filmările videoclipurilor au fost realizate în locuri din Maramureş, unde tradiția este încă păs­trată, iar Paula poartă costume din mai multe zone ale României. „Materialul este menit să dăruiască tuturor celor ce-l ascultă şi-l privesc sentimentul de Acasă. Pot spune că este unul dintre cele mai emoţionante lucruri pe care le-am realizat până acum, plin de iubirea, fremă­tarea, seninul şi înţe­lepciu­nea poporului nostru, adu­nate toate în cântece de Cră­ciun”, declara artista.

Paula Seling are tradiție în colindat. Discografia ei numără cinci albume de co­lin­de şi cântece de Cră­ciun (Albumul de Crăciun, De săr­bători, A mai trecut un an, Poveşti de iarnă, Steaua ră­sare), dar şi două albume de pricesne şi cân­tece biseri­ceşti (La umbra crucii Tale, Spre lumile Lu­minii).

Paula Seling a lansat și luna aceasta două cân­tece noi: pe 2 dec. – o melodie „de suflet” (împre­ună cu Vlad Miriță), intitulată „Un singur dar”, iar pe 4 decembrie, o colindă cu artistul basarabean Ion Paladi, acompaniați de Lăutarii din Chișinău – „Ziua-i mare, seara-i sfântă”. Melodia a strâns deja peste 80 de mii de vizualizări pe YouTube, în doar două zile.

Recent, pe 6 decembrie, Paula a susţinut un con­cert caritabil, la Spitalul de copii „Marie Curie” din Capitală, cu sprijinul „Asociaţiei Dăruiește Viață”, unde a cântat pentru micuţii pacienţi, părinţii aces­tora, cât şi pentru cadrele medicale. Artis­ta speră, astfel, să strângă cât mai mulţi bani pentru a contri­bui la ridicarea primului Spital de Copii rea­lizat exclusiv din donații și sponsorizări. Dacă doriţi să contribuiţi și dvs. la acest generos proiect, puteţi găsi mai multe detalii pe pagina ei de socia­lizare.

Dar Paula Seling va colinda și „pe viu”. Poate fi ascultată live în Canada, pe 17 decembrie, la Cal­gary, pe 18 decembrie, la Niagara, şi pe 19 decem­brie, la Montreal. Găsiți bilete pe klubevent.com.

Adrian Naidin şi Ionuț John Micu

„Colindul Florii Soarelui”

Adrian Naidin

Violoncelistul Adrian Naidin și toboşarul Ionuț „John” Micu (Compact) vor concerta în direct, pe 10 decembrie, la restaurantul „14th Lane” din Bucureşti, unde vor interpreta colinde și melodii rock-manifest. Spectacolul marchează și lansarea CD-ului „Colindul Florii Soarelui”, un album ale cărui melodii au fost compuse de Adrian Naidin, într-un stil arhaic, cu in­fluențe rock.

Cei doi artişti au ne­voie de foarte puţine pre­zentări. Clujeanul A­dri­an Naidin este un muzi­cian complet, „experi­men­tal în jazz”, „inspi­rat în clasic”, plin de forță și har în folclor. În ultimi ani, a avut proiec­te de succes alături de artiști mari, precum Ion Cara­mitru, Horațiu Mă­lăele şi Dan Puric. Mu­zica lui A­drian a impre­sionat prin pro­funzimea versului și ca­litatea su­netului.

Ionuț Micu

Partenerul lui de „rockolinde”, constănțeanul Ionuț Micu, a fost îndrumat de părinţi spre acor­deon, dar dorința de a bate toba (la propriu!) a fost mult mai mare. Pentru a-i face hatârul, bu­nicul a fost cel care i-a construit din ciurul bunicii o tobă, la care a descoperit primele ritmuri. Așa a început marea lui pasiune, care avea să-i devină şi meserie. A activat de-a lungul tim­pului în mai multe formații de muzică rock, precum: Phoenix, Compact, Talis­man, Inte­ri­tus Dei, RIT și Kryp­ton. Azi, Io­nuţ este membru al tru­pei Com­pact, dar par­ticipă cu plă­cere și la pro­iec­tele bu­nu­lui său prieten, Adrian Naidin. Care a transmis pe pagina lui de Facebook următorul mesaj: „Prieteni, am o noutate de CD pentru voi! Lansa­rea oficială o voi face pe parcursul mini-tur­neului de concerte «Rockolin­de», pe care îl fac îm­pre­ună cu priete­nul meu, Ionuț Micu. În 10 de­cembrie, vom fi în «14th Lane», în București, în 11 de­cembrie – în «Club Phoenix», în Constanța, și în 12 decembrie, cântăm în «Club No Limit» din Buzău. Inaugurăm turneul de lansare a dis­cului – «Povestea Florii Soarelui» – cu un concert extra­ordinar, la «14th Lane», vineri, 10 Decem­brie, de la ora 20:00. Vă aștept!”.

Pe lângă muzică bună, cei care vor participa la con­certul din Capitală, vor avea parte și de surprize. Echipa de bucătari ai res­taurantului „14th Lane” a pregătit un meniu care com­pletează savuros o sea­ră ce se vrea unică. Selec­ția de vinuri, gastronomia de top și atmosfera elec­trizantă creată pe scenă de cei doi artiști sunt in­gre­­dientele unei experiențe ce merită trăită pe viu.

[Preţul unui bilet este de 60 lei, şi poate fi procurat din reţeaua „Iabilet”. Pentru informații și rezervări, puteți contacta restaurantul, la numă­rul afişat pe bilet. Accesul este permis persoanelor care respectă una dintre condițiile impuse de pandemie (certi­ficat de vaccinare, test PCR vala­bil sau test de anticorpi).]

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian