Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

9 idei salvatoare pentru un ten strălucitor

– Aer proaspăt și răcoros de afară, alimentație sănătoasă, o mască cu miere: faceți-i pielii dvs. câte o mică bucurie, și ea vă va mulțumi –

1. Mai puțin înseamnă mai mult

Foto: Shutterstock

Încercați des creme noi, iar tenul dvs. nu le tolerează? Prea multe ex­pe­­ri­­mente pot dăuna pielii, făcând-o să de­vină tot mai sensibilă. Aceasta în­cepe, de regulă, în zona din jurul gurii sau al ochilor. Acum aveți ne­voie de creme făcute din puține in­gre­diente, care vor re­face treptat ba­riera pielii.

2. La aer curat

O ieșire din casă folosește nu nu­mai sufletului: 5% din necesarul nos­tru de oxigen nu sunt preluate prin inspirație, ci ne pătrund în corp prin piele. Acolo, oxigenul stimulează re­în­noirea celulelor și previne ridurile. Deci, chiar dacă e iarnă, porniți cu cu­raj la o plimbare, de unde vă veți în­toarce cu tenul colorat într-un mi­nunat trandafiriu proaspăt.

3. Atenție la ce mâncați

Vitamina A susține diviziunea ce­lu­lară, păstrează elasticitatea pielii – și se găsește, printre altele, în mor­covi, var­ză, dovleac și cartofi dulci. Dacă le adăugăm puțin ulei, organis­mul va pu­tea să valorifice mai bine aceste ali­mente prielnice frumuseții.

4. Cosmetică la domiciliu

Cine are tenul sensibil vrea în­tot­dea­una să știe exact ce conține o mas­că facială. Calea cea mai simplă va fi să v-o preparați singure. Zdro­biți cu furculița o ba­nană în­trea­gă și freca­ți-o cu o lingură de mie­re. Este o com­bi­na­ție hidra­tantă, cu ac­­țiu­ne antiinflama­toare și calmantă. Și cu o aromă de vă lasă gura apă!

5. Nu exagerați cu pudra

Tenul începe să vă lucească în cursul zilei? Nu aplicați încă un strat de pudră, căci ma­chiajul dvs. va că­păta un aspect nenatural. Utilizați mai curând foițele fără pudră, care absorb surplusul de grăsime, făcând ca pielea să arate mată.

6. Noapte bună

Indiferent de vârstă, somnul în­des­­tu­lător este esențial pentru pielea ori­cui: un studiu efectuat de un colec­tiv de cercetători din Cleveland (SUA), la care au participat 60 de femei cu vârste cu­prinse între 30 și 49 de ani, a demonstrat că tulburările de somn duc la slăbirea țesutului conjunctiv și la apariția pre­matură a ridurilor.

7. Combinație iscusită

Rezultate bune la un ten uscat se pot obține cu o combinație de tipul „ulei în apă”, constând din uree (efect hidra­tant), acid lactic (acțiune cal­man­tă) și ulei de macadamia. Acesta din urmă re­fa­ce bariera pielii și o aju­tă să-și păs­treze mai bine umiditatea proprie.

8. Rezolvare instantanee

Măștile hidratante pătrund în stra­tul superior al epidermei și îl înalță, fă­când ca pielea uscată să pară ime­diat mai netedă. Ce-i drept, aceasta nu va înlă­tura pentru totdeauna încre­ți­turile, însă va reda tenului aspectul proas­păt – măcar pentru o seară.

9. E momentul să faceți puțină curățenie?

Împotriva impurităților pielii vă poa­te fi de ajutor un peeling cu acizi din fructe, făcut de două-trei ori pe săptă­mână. El va îndepărta micii solzi cor­noși, care stau gata să se des­prin­dă, va fluidiza și spăla grăsimea. Apoi apli­cați o cremă cu zinc sau mușețel, ca măsură de prevenire a in­flamațiilor.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian
ro_RORomanian