Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Caut un tratament pentru spon­dilartropatie seronegativă”

Foto: Shutterstock

Dragă redacție, am 22 de ani și am fost diag­nosticată cu spon­dilartropatie seronegativă. Această afecțiune se manifestă la nivelul tendonului achi­lian stâng, prin inflamarea puter­nică a aces­tuia, sub forma unei bursite sub­tendinoase entezitice. Mi s-au făcut radio­grafii la nivelul gleznei și al bazinului, care au arătat lipsa modificărilor sistemului osos. Am urmat tratament cu sulfasa­lazină, în ve­derea ameliorării, dar fără niciun rezultat. În prezent sunt de­pendentă de antiinflamatoare (Ar­coxia), pentru că sunt singurele care îmi dau o stare rela­tivă de con­fort în timpul deplasării. Când nu iau antiinflamatoare, am dureri foarte intense, care mă determină să merg șchiopătând. Menționez că mi s-au ad­ministrat aproape toate trata­mentele medica­men­toase (am făcut și o infiltrație) recomandate în cazul acestei boli, dar fără niciun efect. Nu știu cum să procedez în momentul de față. Vă rog frumos să mă ajutați. Vă doresc tuturor mul­tă sănătate!

ANDREEA S. – București

„Am mâncărimi în zona anală și mi se exfoliază pielea”

Mă numesc Vali, am 34 de ani și vă scriu pentru că de ani de zile mă confrunt cu o pro­ble­mă de care nu pot scăpa, cu toate că am consultat mulți medici: mâncărime în zona anală, însoțită de o secre­ție. Din cauza faptului că zona este tot timpul umedă, pielea se exfoliază, lăsân­du-mi răni. Menționez că mi s-a prescris tratament pen­tru viermi intestinali și pentru can­didoză – am luat Nidoflor, Fluoci­nolon, Nizoral și am folosit mai multe unguente, fără niciun rezultat. Îi rog pe cei care cunosc sau au trecut prin această situație să mă ajute cu un sfat. Mulțumesc, „For­mula AS”!

VALI – București

„Tratamentul pentru epilepsie mi-a afectat memoria”

Dragă redacție, am 36 de ani și sufăr încă din copi­lărie de epilepsie. Am făcut tratament pe o perioadă îndelungată, cu Rivotril și Taver, ceea ce mi-a afectat memoria. Nu mai folosesc medi­ca­mentele menționate, dar oare îmi va reveni vreo­dată memoria? Vă implor, aju­tați-mă! Cu mul­țumiri,

LUCIA S. – Iași

„Caut un leac pentru chisturi parapielice renale”

Luna trecută am fost diag­nosticată cu chisturi parapielice renale bilaterale, dar nu știu exact în ce constă această boală. Îi rog pe specialiștii care cola­borează cu revista să-mi explice mai multe și dacă există vreun tratament naturist. Vă mulțu­mesc.

CATRINA

„Tatăl meu are ulcer varicos cu rană deschisă”

Tatăl meu, în vârstă de 76 de ani, are ulcer varicos cu rană deschisă, de peste 20 de ani. În prezent rana nu arată foarte rău, dar pielea se re­face foarte greu. Menționez că tata nu are dia­bet, nu bea și nu fumează. În prezent, face tratament cu anticoagulante. Vă rog mult să îl ajutați, poate există un tratament efi­cient de regenerare a pielii. Vă mul­țu­mesc.

LARISA

„Durerile de cap nu cedează cu niciun tratament”

Bună ziua. Numele meu este Mădălina, am 23 de ani și vă scriu cu speranța că voi găsi o soluție a problemelor mele. Am dureri de cap intense, apărute în urmă cu un an. Inițial aveau o frecvență de 2-3 ori pe lună, dar acum apar zilnic. Durerile sunt frontale, în spa­tele ochilor, ca o presiune, însoțite de greață, văr­sături, foto­fobie, fonofobie. Am făcut, la reco­mandarea medicului, tomo­grafie, RMN, EEG, puncție lombară, radiografie de sinus, examen oftal­mologic, toate cu rezultate bune. De jumă­tate de an fac tratament cu Tanakan și MagneB6. Durerile s-au diminuat ca intensitate și frecvență, dar dacă încerc să întrerup tratamentul, revin la frecvența ini­ția­lă. Îmi puteți spune ce să fac? Orice sfat este bine­venit. Cu mulțu­miri,

MĂDĂLINA – Oradea

„Deși a intrat la menopauză în urmă cu 30 de ani, mama încă are bufeuri”

Mama mea, deși a intrat la menopauză în urmă cu 30 de ani, are bufeuri care o chinuie zi și noapte. Am încercat mai multe tratamente na­turiste, cu tincturi și ceaiuri. De asemenea, ia vitamine adecvate vârstei (are 81 de ani). A slăbit mult, atât în greu­tate, cât și în puteri. Aștept sfa­turile dvs. Cu mulțumiri,

DANIELA – Galați

„Caut o metodă eficientă de curățare a colonului”

Stimată redacție, mă numesc Alec, sunt din Craiova și aproape toată viața am avut probleme cu sistemul digestiv – tranzit încetinit, consti­pație, hemoroizi… Am auzit de multe ori despre efectele binefăcătoare ale curățării colonului și aș dori să întreb cititorii revistei dacă știu o me­todă eficientă în acest sens, mai ales în vederea eliminării materiilor fecale pietrificate care sunt depozitate în pliurile colonului. Este indicat să țin și un regim? Ori­ce sfat este bine­venit. Vă mul­țu­mesc.

ALEC – Craiova

„Sufăr de ejaculare precoce”

Poate cineva să mă ajute cu un tratament naturist împotriva ejaculării precoce? Mă confrunt cu această problemă de mult timp, acum însă am pro­ble­me în căsnicie. Am folosit și medi­ca­mente, dar nu m-au ajutat. Vă mulțu­mesc!

T. S.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian