Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Copilul meu suferă de spasmul hohotului de plâns” (Răspuns pentru MIRELA – București, F. AS nr. 1191)

Foto: Shutterstock

1. Sunt medic pediatru-neurolog și am avut mai mulți pa­cienți cu acest diagnostic. Spasmul hohotu­lui de plâns îl fac mai des copiii cu hipocalcemie, cu rahitism, copiii al căror sistem nervos se excită foarte ușor. Aceștia suferă de nervozitate, dereglări ale somnului, spaimă și strigăte în somn, sunt pre­dispuși la convulsii, chiar și la o ușoară hipocal­cemie, care poate apărea în timpul unui hohot de plâns. De aceea e normal să înlăturăm mai întâi cauza fe­no­menului. În tratarea acestor pacienți m-am convins de efi­ciența produsului naturist Bio­calciu pentru copii care, pe lângă faptul că duce la corectarea hipocalcemiei, întă­reș­­te sănătatea, asi­gură dezvoltarea normală a sis­te­mu­lui nervos și a capacității intelectuale, întărește imuni­ta­tea, deoa­rece conține nouă tipuri de aminoacizi, multe vi­ta­mine și microelemente, hipoproteine, lecitină și tau­ri­nă, la elaborarea acestui produs fiind luate în considera­ție particularitățile copiilor în perioada de creștere și dez­vol­tare. Este ușor de administrat, se gă­seș­te sub formă de praf în pliculețe și se poate adăuga în hrana copiilor mici. În urma tratamen­tului cu acest pro­dus naturist dis­pa­re necesitatea folosirii medi­ca­­mentelor anticonvulsive și sedative. Vă doresc multă să­­nă­tate!

dr. RODICA G. – Constanța

2. În urmă cu 17 ani, când avea 8-9 luni, fetița mea a în­ceput să facă crize asemă­nă­toare, din cauza unui trata­ment injectabil. La început le făcea mai rar, apoi din ce în ce mai des. Nu trebuia lăsată să plângă sub nicio for­mă. Medicul pediatru mi-a dat trimitere la neuropsihia­trie, unde am întâlnit o doctoriță în vârstă, care m-a li­niș­tit imediat. I-au făcut fetiței tot felul de analize, însă toa­te rezul­tatele erau bune. Doctorița mi-a spus că aceste cri­ze aveau loc pe fondul unei lipse de calciu. Trata­men­tul a fost ur­mătorul: timp de 10 zile îi dădeam câte o fiolă de Calciu gluconic, iar seara – câte un Diazepam pentru copii. Apoi făcea 10 zile pauză, după care începea iarăși o cură de 10 zile cu calciu gluconic și Dia­ze­pam, seara, îna­in­­te de culcare. Încă după prima serie de 10 zile cu calciu glu­­co­nic, copilul făcea crize mai rar, după a doua serie, cri­zele au dis­părut, iar de atunci nu a mai avut nimic.

LAURA – Bârlad

„Am colită cronică ulcerativă” (Răspuns pentru ȘERBAN F., F. AS nr. 1399)

Soția unui prieten s-a con­frun­tat în urmă cu mulți ani cu o colită ulcerativă în stadiu avan­sat. Șan­sa ei a fost un con­sult făcut de un me­dic de excep­ție, care i-a recoman­dat medi­ca­men­tul Sa­la­­zo­pyrin tablete. Acest medica­ment i-a salvat viața atunci când, prac­tic, nu mai avea nicio speranță de vindecare. Sper să ob­țineți același rezul­tat de excepție. Vă doresc sănătate!

VALI M.

„Caut un tratament pentru enterocolită cronică” (Răspuns pentru NINA T. – București,

F. AS nr. 1399)

1. Am avut și eu aceeași boală, numai că eu nu aveam sân­gerări, dar balonările și durerile în partea stângă erau foarte puternice. Am găsit în „Formula AS” o rețetă pe care v-o dau cu mare încredere, fiindcă eu am urmat-o și acum mă simt foarte bine.

* Dimineața se ia pe sto­macul gol o lingură de ulei de măsline. După o jumătate de oră, se bea o cană de ceai de anghinare, apoi se stă cul­cat pe partea dreaptă 30 de minute. Numai după aceea se poate mânca. Înainte de prânz și cină se mai bea o jumătate de cană de ceai de anghinare, preparat astfel: 1 linguriță de plantă se opărește cu o cană de apă, se lasă să se infuzeze un minut, apoi se bea căl­duț, cu înghițituri mici. Ceaiul se bea întotdea­una proaspăt. Peste zi, între me­se, se bea ceai de lă­mâie: se spală o lămâie și se dă pe ră­­zătoarea mare. Sucul obținut de la lămâie și coajă se pune la fiert 10 minute în jumătate de litru de apă. Pe zona fica­tului se pune o compresă cu bitter suedez, după ce locul a fost uns cu alifie de gălbenele. Peste com­presă se pune o folie de plastic și un fular gros. Compresa se aplică numai seara. Acest tratament durează trei săp­tămâni și după o pauză de o lună se poate relua, tot timp de trei săptămâni. Trebuie ținut și un regim alimentar. Alimente interzise: supe instant (din comerț), Vegeta, margarină, ouă, salam, pateu, smântână, carne grasă, fa­so­le, varză, alcool, cafea, sucuri. Se interzice fumatul. Tot ceea ce consumați trebuie să fie fiert. Este bine să se mă­nânce puțin și des. Beți ceaiuri de sunătoare, mentă, mușețel. Vă doresc însănătoșire grabnică!

PETRUȚA D. – Bacău

2. Vă recomand un tratament naturist care este foarte eficient.

* Cura cu argilă se face timp de 21 de zile, cu pauză de 10 zile, după care tratamentul se repetă. Sea­ra se pune într-un pahar (150 ml) de sticlă sau por­țelan o linguriță plină cu argilă, peste care se toarnă apă și se lasă până a doua zi dimineață. Cu 30 de minute îna­inte de masa de dimineață se bea apa cu argilă (se ames­tecă înainte de a o consuma), iar zațul care rămâne pe fundul paharului se aruncă. Se pregătește imediat pa­ha­rul cu argilă pentru masa următoare. Pen­tru cazuri mai gra­ve, se beau 3 pahare de apă cu argi­lă zilnic. Dacă în primele zile apare constipație, nu se va între­rupe tra­ta­mentul; scaunul se va regla de la sine. În timpul tra­ta­mentului nu se vor consuma gră­simi, carne, alcool. Se face o dietă cu fructe, legume și hrană vie.

* Băi. Se face un decoct con­centrat de mărul-lupului: o mână bună de plan­tă se pune în 6 l de apă, se fierbe până scade la ju­mătate, se fac băi locale, timp de 10-15 minute, la 380 C. Se fac băi timp de o săptămână, cu pauză de trei-patru zile.

* Clisme – acestea se fac tot cu decoct de mărul-lu­pu­lui, cu ajuto­rul unei pompițe de cauciuc. Se pune într-o cană acest decoct și se adaugă o linguriță de se­mințe de in și se lasă la macerat două ore (când se pun semin­țele de in, decoctul să fie rece). Se filtrează și se introduc în anus 50-150 ml din acest ex­tract. Se ține extractul 10-15 mi­nute, după care poate fi eliminat. După trei săptămâni de clismă, se face o pauză de o săptămână. Multă să­nă­tate!

GEORGE B. – București

„De aproape doi ani iau fier și sunt tot anemică” (Răspuns pentru BRÂNDUȘA D., F. AS nr. 1433)

Pentru anemie vă recomand grâul în­col­țit. Se spală bine 250 g grâu din ultima recoltă, se stre­coa­ră boabele și se pun într-o farfurie adâncă, se aruncă sur­plu­sul care plutește. Se schimbă apa cel puțin o dată pe zi, iar grâul se ține la încolțit 3 zile. După ce face mustăți cam de 2 mm, se dă prin mașina de tocat, împreună cu mor­cov, țelină, măr, portocală, banană și se adaugă și mie­re. Se ia dimineața, pe nemân­cate. Cura du­rea­ză cel puțin trei luni. Sănă­tate!

MIOARA T. – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian