Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Anul marilor concerte

– Pandemia prosperă, dar lumea începe să-i dea cu sâc. Iar una din cele mai eficiente forme de evaziune e muzica. Ascultată la maximum, ea va fi „medicamen­tul” normalizării în anul ce tocmai a început –

La nivelul promisiunilor muzicale, anul 2022 pare perfect. El va aduce în ţara noas­tră concerte și festivaluri muzicale de top, menite să pună surdină pe sirenele pande­miei. Iată doar câteva dintre numele răsună­toare ale acestui an muzical: Sting, Maluma, Toto Cutugno, Iron Maiden, Kiss, Whitesnake, Passenger, Placebo, Zuc­chero, Al Bano și Romina Power, Nightwish, Uriah Heep; Gorillaz, Deftones și Twenty One Pilots vin la „Electric Castle”; Afrojack, Marsh­mello, Timmy Trumpet şi Black Coffee vin la „SAGA festival”; Alan Walker, Black Eyed Peas, Dimitri Vegas & Like Mike şi Don Diablo sunt aşteptaţi la „Neversea”.

MARTIE

Sting revine la Cluj

„Fields of Gold”, „Shape of my Heart”, „Ro­xanne”, „En­glish­man in New York” şi „Every Breath You Take” sunt doar câteva dintre hiturile ce vor răsuna la Cluj, pe scena BT Are­na, pe 15 martie. Show-ul muzi­cianului englez Sting – „My Songs” este o adevărată călătorie în timp prin strălucita lui carieră. Artistul britanic va veni pe sce­nă însoţit şi de un invi­tat special, fiul lui cel mare, Joe Sum­ner (45 ani). „Spectacolul începe la ora 19.00, iar biletele costă între 190 și 490 de lei.)

APRILIE

Maluma face show la Romexpo

Artistul columbian revine la Bucu­rești și promite să facă din nou un spectacol de zile mari. Va concerta în 8 aprilie, la Romexpo, în cadrul tur­neu­lui „Papi Juancho”. Îşi promo­vează astfel cel mai nou disc, lansat în vara lui 2020. (Prețul biletelor la concertul lui variază între 292 și 756 de lei, în funcție de categoria aleasă.)

MAI

Iron Maiden cântă la ”Romexpo”, în București

Legendara trupă britanică Iron Maiden revine în România pe 26 mai 2022, la „Romexpo”. Formația îşi va promova noul album, „Senjutsu”, lansat în septembrie 2021. Discul a ajuns repede în topuri şi este apreciat atât de critică, cât şi de fani. A ocupat locul 3 în „US Billboard”, cel mai bine plasat album al lor peste ocean. În deschi­derea Iron Maiden va cânta trupa germană Lord Of The Lost. (Biletele costă între 289 și 449 de lei – presale – și între 320 și 480 de lei – la acces.)

Toto Cutugno, concert aniversar la Sala Palatului

Foto: Instagram

Italianul adorat de publicul din România revine la Sala Palatului din Capitală pentru un concert aniversar. Spectacolul „50th Anniversary” al lui Toto Cutugno, care ar fi trebuit să aibă loc în fe­bruarie anul trecut, a fost reprogramat din motive pandemice pentru data de 8 mai a.c. (Pentru show-ul lui, biletele costă între 90 și 350 de lei.)

IULIE

Zucchero – promovare de album

Un alt îndrăgit cântăreț italian, Zucchero, va concerta la noi pe 7 iulie, la Sala Palatului. Spec­tacolul lui era programat iniţial în luna mai, dar din motive de precauţie, organizatorii au împins mai spre vară concertul, sperând că până atunci vom scăpa de stările de alertă. Zucchero își va promova cel mai nou album, intitulat „D.O.C”, lansat în noiembrie 2019. (Biletele costă între 90 de lei și 240 de lei.)

Placebo – show în aer liber, la ”Romexpo”

Renumita trupă britanică Placebo revine, şi ea, în București, pe 14 iulie 2022, la „Romexpo”, unde va cânta în aer liber. După show-ul „sold out” de la Arenele Romane de acum câțiva ani, este momen­tul să-i ascultăm din nou, de data aceasta, pe o scenă mai mare. Englezii au pregătite şi câteva sur­prize, căci în luna martie a.c. vor lansa un nou disc, „Never Let Me Go”. (Biletele la concertul lor costă între 159 și 329 de lei – presale – și între 180 și 350 de lei – la acces.)

Rock the City, vară de adio

În cadrul festivalului „Rock The City”, din Ca­pitală, pe 16 iulie 2022, ne luăm adio de la două legende ale muzicii rock: trupele Kiss şi White­snake. Ambele se află anul acesta în turneul de adio.

Trupa americană Kiss vine în premieră la noi, din păcate, o premieră tristă, care va coincide cu spectacolul lor final – „End Of The Road World Tour”. E un concert ce va marca sfârşitul unei cariere impre­sionante de 49 de ani, începută în 1973, la New York. E ultima ocazie să-i vedeți la lucru pe Gene Simmons, Paul Stanley, Eric Singer și Tommy Thayer – pe scurt Kiss, care au scris o pagină importantă în istoria muzicii rock și au influențat generații de muzicieni.

Și trupa britanică Whitesnake îşi va lua adio de la fani, în stil mare, cu „The Fare­well Tour” (Turneul de adio). Spec­ta­colele lor live se vor încheia după 44 de ani de activitate. Cu Whitesnake, David Coverdale (ex. Deep Purple) a scris istorie în zona hard rock-ului, vocea sa fiind considerată azi una dintre cele mai bune în domeniu. (Biletele la festival au preţuri cuprinse între 292 lei – acces general – şi 756 lei – VIP.)

NOIEMBRIE

Al Bano și Romina Power

Foto: Mediafax

Rămași pe scenă alături, în ciuda divor­țului lor, Al Bano și Romina Power se vor reîntâlni cu entuziaștii lor fani din România în cadrul a două spectacole, ce se anunță a fi memo­rabile. Cuplul de italieni va urca pe scena de la Sala Palatului din București pe 11 noiembrie și pe scena de la BT Arena (Cluj) pe 13 noiembrie. (Biletele la concertele lor costă între 110 și 390 de lei.)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian