Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru AURORA D., F. AS nr. 1475 – „Am nasul înfundat de peste 20 ani”

Dr. IOAN GH. MĂRGINEAN – medic primar ORL – C.M.I. „SANOMED” Sibiu, Str. Dr. I. Rațiu nr. 4, tel. 0722/73.52.72, e-mail: [email protected]

Una dintre cauzele frecvente pentru „nasul înfundat” este rinita cronică hipertro­fică, care are două faze: forma incipi­entă (congestivă simplă), care benefi­ciază de tratament conservativ local (decongestionante nazale, aerosoli) și forma agravată (hipertrofică hiperpla­zică), care se tratează, ca și deviația de sept nazal, numai prin diverse tehnici chirurgicale.

Vă recomand următoarea schiță de tratament:

* Dimineața și seara, după mâncare, se efec­tuează lavajul (spălarea) foselor nazale cu o solu­ție salină (1 linguriță sare gemă la 200 ml apă călduță), sau instilații cu soluții sterile din apă de mare (Rhinomer, Nazomer, Sterimar etc.).

* Se instilează în fosele nazale câte 2 picături dintr-o soluție preparată (rețetă magistrală perso­nalizată).

* 10 zile, ședințe de aerosoli cu câte o fiolă de flixotide nebu­les 0,5 mg sau Dexametazonă, diluată    în 10 ml ser fiziologic

* Pulverizații cu    Ocnasept (aerosol salin natural, cu extract din plante medicinale aromatice) în aerul din încăperi, în special deasupra patului unde dormiți, în vederea optimizării microcli­matului ambiental și îndepărtării alergenilor din aerul respirat.

* Completarea tratamentului cu    extract din coacăz-negru (2 x 50 picături pe zi).

* Aerosoloterapie salină, în    stațiunile balneoclimaterice Ocna Sibiului, Govora, Bazna.

* Ionizări endonazale cu soluție de calciu 1%.

Farm. Carmen Ponoran – Asociația Română de Gemoterapie și Homeopatie, e-mail: [email protected] www.gemoterapie.ro

„Fiul meu nu are deloc poftă de mâncare” (Răspuns pentru ILEANA C., F. AS 1495)

Carmen Ponoran

Pentru fiul dumneavoastră în vârstă de 23 de ani, care este foarte slab și fără poftă de mâncare, vă sugerez și un control la un psiholog, pentru a se depista dacă nu este vorba de o anorexie nervoasă, care poate să apară și la bărbați, nu doar la femei. De asemenea, poate fi vorba de prelungirea unei perioade de stres intens în viața lui. Dacă nu este cazul de un astfel de diagnostic sau de lipsa poftei de mâncare generată de stres persistent, vă propun o cură gemoterapică care ar putea să îi redea pofta de mâncare. Extractul din mu­guri de Porumbar este cel care resetează organis­mul la multiple niveluri (un reactivator metabolic) și s-a constatat că readuce și pofta de mâncare, fiind recomandat, de multe ori, în perioada de convalescență, pentru refacerea după boală. Vă propun ca tratamentul gemoterapic să conțină și Extract din muguri de Cătină, cu acțiune vitamini­zantă, imunomodulatoare și tonică la nivel psihic, precum și Extract din mlădițe de Cătină-roșie, cu acțiune antianemică, și Extract din muguri de Coa­căz-negru, pentru susținerea suprarenalelor. De ad­mi­nistrat: Extract din muguri de Coacăz-negru, 2 ml dimineața, Extract din muguri de Porumbar, de două ori pe zi, câte 2 ml, și Extract din muguri de Cătină împreună cu Extract din mlădițe de Cătină roșie, câte 2 ml din fiecare, o dată pe zi. Cura ar trebui să dureze minimum două luni. Sper să fie de folos. Îmi puteți scrie pe e-mail – gemoterapie@ gmail.com – pentru a discuta aspecte ale evoluției pe parcursul tratamentului gemoterapic. Numai bine!                                                                                       

Dr. IRINA SPUDERCA – medic specialist MF, competență Ultrasonografie generală și consultații cu biorezonanță, Clinica Armonia Center București, tel. 0723/51.07.37

„Cum pot crește nivelul de progesteron?” (Răspuns pentru MONA – Bucureşti, F. AS nr. 1490)

Problema cu lipsa de progesteron este din ce în ce mai des întâlnită, în special din motive de stres cronic. Există însă soluții excelente oferite de natură, cu care putem să ne refacem pro­gesteronul. În primul rând, este foar­te important să manageriem stre­sul. Pentru aceasta, un aliat de nădejde este Magneziul. El reușește să neutralizeze impactul sistemului simpatic asupra glandelor suprarenale și în felul acesta nu se mai deversează o furtună de adrenalină și homocisteină în corpurile noastre. Este indicat să avem o dietă cu alimente ce abundă în Mag­ne­ziu, dar grupăm destul de greu la aceeași masă alimentele care îl conțin, încât varianta cel mai ușor de folosit sunt suplimentele de Magneziu. Sunt multe pe piață, toate sunt bune, dar dacă apelez la un Magneziu extras din plante, rezul­tatele sunt mult mai vizibile. Plan­tele care au rol în a ne ajuta să refacem producția de progesteron sunt următoarele:

* Ingama salbatică (Discorea villosa) – care conține compuși similari cu cei ai progesteronului.

* Vitex agnus castus – Piperul călugărului – are capacitatea de a reduce prolactina, ajută la reechi­librarea altor hormoni, inclusiv estrogenul și progesteronul.

* Melissa officinalis (Roinița).

* Salvia officinalis (Salvia) și altele. Ele deja există, în formă de extras din plante netratate, iar dozele de plante sunt standardizate.

Dacă doriți să beneficiați de acest program, este bine să discutăm dozele, pentru a avea rezultatele dorite.

Ing. chim. MIRCEA BOCAN – Alba Iulia, tel. 0788/23.38.73, 0258/86.56.77

„Fiul meu are acnee conglobată” (Răspuns pentru LĂCRĂMIOARA, F. AS nr. 1498)

Acneea se vindecă ușor cu măști de argilă. În cazul fiului dumneavoastră, care are noduli acneici, se fac cataplasme din argilă ALGO și suc de castra­vete.

Este recomandată și cura internă cu argilă, pentru a evita recidiva. Fiind o infecție subcutanată, 2-3 picături de ulei esențial de oregano, de 3 ori pe zi, 2-3 săptămâni, grăbesc vindecarea.

Nu pot să vă recomand dozele de argilă admi­nistrate intern, pentru că nu ați menționat vârsta copilului dumneavoastră.

Vă rog să mă contactați la tel. 0788/23.38.73.

„Caut leac pentru glomerulonefrită” (Răspuns pentru GABRIELA, F. AS nr. 1498)

Într-unul dintre numerele anterioare ale „For­mulei AS”, am publicat un răspuns pentru o per­soană care era în prag de dializă. Boala de care su­feră fiul dumneavoastră se vindecă ușor, în 2-3 luni, dacă acesta consumă 200 g de argilă ALGO pe zi. Argila este 100% naturală și nu are contra­indicații.

Pentru detalii vă rog să mă contactați la tel. 0788/23.38.73.

Farm. primar Ion Bobaru – Farmacia „Faltis”, Brăila, tel. 0239/61.59.31, 0749/04.26.61

„Sufăr de ejaculare precoce” (Răspuns pentru T.S., F. AS nr.1497)

Ion Bobaru

Ejacularea precoce poate fi ameliorată folosind două produse farmaceutice prepara­te de farmacia Faltis. Tratament in­tern cu Sexfort, care conține un ames­tec de tincturi de ginseng, țe­lină, muguri de plop-negru, ghimbir. Efectul tera­peutic se poate observa după câteva luni de tratament. Tra­tament extern, prin ungeri locale cu o cremă ce con­ține un anestezic și un vasodilatator local. Livrarea se face prin Fan Courier/ Poșta Română, cu plata ramburs la primirea coletului.

Farm. spec. PAUL TISMAȘ – tel. 0745/137.537, e-mail: [email protected]

„Sufăr de spondilodiscartroză dorso-lombară” (Răspuns pentru DUMITRU R. – Bacău, F. AS nr. 1413)

Faceți rost de 1-2 kg parafină solidă, o puneți la topit, apoi o turnați pe un prosop mai subțire sau un tifon mai gros, o lăsați să se mai răcească, și cât este caldă spre fierbinte (o testați cu dosul palmei, să nu fie fierbinte și să vă frigeți), o aplicați pe zona dure­roasă, stând cu cataplasma până se răcește. Repetați operația de 2-3 ori pe zi, având grijă de fiecare dată să nu fie prea fierbinte. În paralel, folo­siți in­tern    2-4 căni de ceai (decoct) de coa­jă de Mesteacăn, în amestec cu coajă de Salcie. V-ar fi util și un regim alimentar ovo-lacto-vege­tarian, din care smântâna și produsele din carne de porc să fie eliminate total, mai ales dacă sunteți supraponderal.

În caz că acest tratament nu aduce ameliorarea durerilor, contactați-mă și vă voi trimite un preparat mai eficient.

ILIE TUDOR – redactor „Formula AS”, specializat în terapii naturiste

„Ce se poate face în cazul lipsei ovulației?” (Răspuns pentru ANDRA – Iași, F. AS nr. 1500)

Bună ziua, din cele scrise de dvs. nu reiese cauza care a condus la lipsa ovulației. Poate fi vorba de sindromul ovarelor polichistice, de insufi­ciență cortico-suprarenală, de hipo/ hiper-tiroidie, de hiperpro­lactinemie, de se­chelele unei in­fec­ții etc. Aveți ne­voie de un diag­nostic și, foarte posibil, de o a doua opinie. Un me­dic specializat în aseme­nea probleme și cu rezul­tate foarte bune lucrează în Sibiu – doctorul Florin Isbășoiu, clinica „Gynmed” (tel. 0369/44.00.11). Și în Iași este o facultate bună de Medicină și găsiți ginecologi și endocrinologi specializați. În cazul sindromului ovarelor polichistice (cea mai frec­ventă cauză a anovulației), rezultate bune s-au obținut cu ajutorul curelor de lungă durată cu: Crețișoară extract (găsiți capsule în magazinele naturiste), Lăptișor de matcă în miere 30%, An­gelica sinensis (tot sub formă de capsule). Multă sănătate și succes vă doresc!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian