Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Nu mă simt bine, dar medicii spun că sunt sănătoasă” (Răspuns pentru Adriana, F. AS nr. 1091)

Foto: Shutterstock

Am trecut și eu printr-o situație asemănătoare, așa că vă înțeleg disperarea. După multe investi­gații și diagnostice greșite, tratamente fără efect, în urma mai multor articole apărute în „Formula As”, mi-am dat seama că am giardia la fiere, chiar dacă paraziții nu au fost depistați la analizele de labo­rator. Acești paraziți dau reacții diverse, care îi derutează pe medici. Pot apărea erupții în gât, gură, pe corp, dureri de cap, stări de vomă. Eu aveam și o stare generală foarte rea. Am făcut mai multe tra­tamente pentru lamblii (giardia). Cel mai eficient și mai ieftin a fost cel cu ulei de dovleac presat la rece. A fost mai eficient decât tratamentul cu Fa­sigin. Acest ulei îl găsiți la magazinele unde se vând plante medicinale. Se ia dimineața o linguriță pe stomacul gol și nu se mănâncă nimic o jumătate de oră. La fel procedați și înainte de celelalte mese. Se face tratament 10 zile, 10 zile pauză, apoi conti­nuați până se termină flaconul. Vă doresc sănătate!

Codruța – Galați

„Fetița mea suferă de megacolon congenital” (Răspuns pentru EVA F. – Oradea, F. AS nr. 1124)

La fiecare masă, supe, ciorbe, carne de pasăre, salate, pește, carbohidrați din năut, fasole boabe, leguminoase, fasole păstăi (fără prăjeli, orez, cos­tiță), fără carne de vită (are fibră, constipă). Dați-i fetiței iaurturi Activia, cu bifidus actiregularis și alte iaurturi cu bifidus, chefir (Covalact), brânză proaspătă de vaci, urdă, semințe oleaginoase, fructe și salate din abundență.

Tratament:

* La fiecare masă adăugați 3 lingurițe de se­mințe de in mărun­țite, măcinate prin râșnița de cafea (dimensiune medie). Râșniți un pahar de se­mințe, pe care le puneți într-un borcan cu capac pentru a le avea la îndemână la cele 3 mese de peste zi (3 mese x 3 lingurițe se­min­țe de in, în total 9 lin­gu­rițe pe zi). Semințele râșnite le puteți lua cu dvs. la serviciu sau unde luați masa în oraș și le adău­gați în iaurt sau în salate, supe (sunt supor­ta­bile). Semințele de in se cumpără de la plafar și sunt foarte ac­cesibile (10 lei/kg).

* Ca medicație: înainte de fiecare masă cu 15 minute, luați Debridat (asigură mișcarea pe­ristaltică a intestinelor), 1 com­pri­mat înainte sau la începutul mesei. După prima îmbucătură luați Kreon 10000, conține en­zime pancreatice care ajută la digestie. Masa de seară este bine să fie mai ușoară, pentru a nu întârzia digestia. Între mese (pe la ora 10 și după amiază, ora 15), consumați câte un fruct cu coajă cu tot, mere, pere, prune și alte fructe cu celuloză, ajută la digestie.

* Obligatoriu, se consumă 2 l lichide pe zi: apă plată, ceai.

Deci semințele de in în combinație cu ali­men­tele plus apa, care are rolul de a le mări volu­mul, ne ajută să avem „ieșire” în fiecare zi sau la două zile. Fără apă suficient de multă, ne-ar constipa și mai tare. Vă sfătuiesc să mergeți la medicul gastro­en­terolog să vă faceți ana­lizele enzimelor digestive, ale pancrea­sului și ale bilei (poate aveți deficit de enzime. În far­macii se găsesc și alte enzime care să ajute digestia, în funcție de rezultatul analizelor de labora­tor (prin medicul de familie).

Schema de tratament

* Dimineața: cu 15 minute înainte de masă, Debridat (100 mg), sau la începutul mesei. După prima îmbucătură, Kreon 10000, apoi se mănâncă. Se adaugă 3 lingurițe cu semințe de in măci­nate peste alimentele pregătite. Apă plată.

* Prânz: la fel ca la masa de dimineață, 1 capsu­lă Debri­dat, 1 capsulă Kreon 10000 (en­zime di­gestive). Se adaugă 3 lingurițe de in pes­te alimen­tele pe care le consumați sau le amestecați într-un iaurt pe care îl adăugați peste salate. Apă plată.

* Seara: 1 capsulă Debridat (100 mg), 1 capsu­lă Kreon 10000, 3 lingurițe semințe de in măcinate, adăugate la masa de seară. Se va bea, până la odih­na de noapte, ceai călduț de plante sau apă plată.

Atenție! Dacă nu se beau cel puțin 2 l apă între mese, constipația este și mai mare după consumul de semințe de in măcinate. Nu vă jucați! Nu e glu­mă. Vă doresc multă sănătate!

T. ELENA – Călărași

„Cum pot scăpa de cearcăne?” (Răspuns pentru IONELA – Buzău, F. AS nr. 1487)

Cearcănele sunt consecința lipsei de somn sau a unei proaste digestii, a unei defectuoase funcțio­nări a ficatului sau a rinichilor. Se recomandă un regim alimentar fără grăsimi, prăjeli, mezeluri, ca­fea, bazat mai mult pe legume și fructe proaspete, care conțin vitamina A, sucuri proaspete, com­poturi.

* Spălați-vă pe ochi cu ceai de mușețel sau albăstrele (infuzie, 250 ml apă cu o linguriță de plantă, folosite alternativ), apoi puneți și comprese pe ochi, seara, la culcare, cu unul din aceste ceaiuri.

* O altă metodă: puneți seara felii de castraveți proaspeți sau de cartofi pe ochi.

* Faceți masaj ocular folosind alternativ apă cât mai caldă și apoi rece, când vă spălați pe față.

* Respectați orele de somn, cea mai indicată oră de culcare este ora 22.

* Dimineața și seara, ștergeți-vă colțurile ochi­lor cu vârful degetelor mici înmuiate în bitter suedez.

Multă sănătate vă doresc!

ZAMFIR E. – Drăgășani

„Durerile de cap nu cedează cu niciun tratament” (Răspuns pentru MĂDĂLINA – Oradea, F. AS nr. 1497)

Asemenea dureri de cap am avut și eu, la vârsta de 21-22 de ani. Am fost internată, mi-au făcut trata­mente diverse, plus somnote­rapie. După o lună de zile m-au externat. Durerile de cap erau aceleași, fără nicio ame­liorare. Am revenit la o poli­clinică pri­vată, unde medicul a considerat că durerile mele de cap erau din lipsă de calciu și magneziu. Mi-a recomandat injecții în venă cu o fiolă de calciu și una de mag­neziu, timp de 3 luni.

Recomandarea mea este să mer­geți la un neu­rolog să-i cereți părerea, având și analize recente ale sângelui. Vă doresc din tot sufletul să scăpați de aceste dureri de cap, să fiți sănătoasă! Cu drag,

GABI – București

„Caut un remediu pentru cicatrice cheloidă” (Răspuns pentru EMILIA D. – București, F. AS nr. 1474)

Remediul garantat în afecțiunea dvs. este uleiul ozonat de măsline. Se găsește la magazinele natu­riste, în sticluțe de 20 ml. Vă garantez că, după maximum 4 aplicații zilnice, cicatricele vor dis­părea în întregime. Pentru o aplicație este de ajuns o picătură. Vă doresc multă sănătate!

MANUELA R.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian