Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

OMICRON și medicina naturii

Foto: Shutterstock

România este în al cincilea val de infec­tare cu noul coronavirus. De data aceas­ta, avem de-a face cu tulpina Omicron, un virus ceva mai puțin… mortal, dar care infec­tează un număr foarte mare de oameni. Cum ne putem proteja și cum ar putea medicina naturii să-i ajute pe cei infectați cu tul­pina Omicron? Ne răs­punde le aceste întrebări d-na dr. Paula Popiel, membră a echi­pei LIFE, spe­cializată în re­medii din plante.

– În România, numărul in­fectărilor cu Omi­cron a­proa­pe că se dublează de la o zi la alta. Cât de contagioasă și cât de periculoasă este această nouă tulpină a coro­navirusului?

– Primele cazuri de infec­tare au fost semnalate acum trei luni, așa că datele dis­po­nibile sunt limi­tate. Din ce știm până acum, Omi­cron este de circa șase ori mai contagioasă decât tulpinile precedente. Din fericire, se pare că afec­tarea pulmonară severă este mai puțin frecventă decât la tulpina Delta. Totuși, este vorba de același SARS-CoV-2, cu o mortalitate neobișnuit de mare și care lasă adesea sechele grave persoanelor infec­tate. Așa că vom avea din nou spitale pline, tragedii în familii și vieți afectate de acest nou val epi­de­mic…

– Care sunt simptomele infectării cu Omi­cron?

– Simptomele nu sunt foarte diferite de infec­țiile cu SARS-CoV-2 de până acum. Se pare că pierderea mirosului și gustului este mai puțin frec­ventă. În schimb, starea de oboseală bruscă și in­ten­să e un simptom care ar trebui să ne alarmeze, mai ales când e însoțită de dureri de gât, congestie nazală, tuse uscată, febră și dureri musculare – în special dureri de spate. Acestea sunt simptomele tim­purii ale infecției cu Omicron și trebuie să ne izolăm și să ne testăm atunci când ele apar.

– Este recomandat tratamentul la domiciliu, în cazul infecției cu Omicron?

– Cel mai bun este tratamentul din unitățile medicale specializate, dar se va ajunge inevitabil la tratamentul la domiciliu. Estimarea oficialilor noștri este că va fi atins un maxim de peste 50.000 de infecții pe zi. Or, chiar la cifre de două ori mai mici, sistemul de sănătate intră în colaps! La numă­rul de infectări estimat acum, nu știu cum vor face față nu doar spitalele, ci și direcțiile de sănătate sau farmaciile. Tratamentul la domiciliu va fi inevitabil și va fi foarte important în valul 5 pande­mic. Cred că și aprovizio­narea, din timp, cu anumite mijloace de trata­ment va fi de ajutor.

– Putem spune, în momentul de față, că vaccinarea este singura solu­ție pentru a opri valul 5? Se pare că vaccinurile administrate până acum nu ne protejează de Omicron…

– Vaccinarea este de folos, există date științifice în acest sens, dar mai degrabă ajută la evitarea formelor gra­ve. Chiar și pacienții vaccinați cu trei doze pot contracta boala. Purtarea măștii medicale rămâne un ajutor uriaș pentru a preveni infectarea, iar aplicarea unor uleiuri esențiale pe această mască va crește efici­ența sa exponențial. Un ames­tec de uleiuri de eu­calipt, salvie și oregano sălba­tic, apli­cat pe mască, va crea aerosoli cu efect anti­viral puternic, pro­tejându-ne în mare măsură de infecție.

– Ce pot face pacienții deja infectați, pentru a preveni o formă severă de Covid-19?

– Este foarte riscant autotratamentul, inclusiv cu produse naturiste, într-o boală cu asemenea riscuri. Există protocoale clare, ce presupun anun­țarea autorităților medicale în cazul confirmării bolii și, atunci când este cazul, pacientul este inter­nat și i se acordă îngrijiri specializate. Ca adjuvant la tratamentul medical, recomand ca, de la primele simptome, pacientul să recurgă la an­tivirale natu­rale și la regulatoare ale imunității.

– Ce antivirale naturale pot ajuta tratamentul prescris de medic?

– La apariția primelor simptome, recomand capsulele cu uleiuri esențiale N-VIR 10 FORTE, care nu substituie tratamentele clasice, dar au efecte remarcabile în cazul virozelor. Această com­binație de 10 uleiuri esențiale integrale atacă struc­tura lipidică a coronavirusurilor. Uleiurile din com­poziția N-VIR 10 FORTE, ca cel de salvie, cimbru sau oregano sălbatic, au fost testate în laborator, pe coronavirusuri, obținându-se rezultate promiță­toare. Foarte importante sunt și inhalațiile fierbinți cu uleiuri esențiale, făcute de la primele simptome ale bolii.

– Puteți detalia cum se fac inhalațiile fierbinți cu uleiuri esențiale?

– Dacă ne referim la uleiurile folosite în inhalații, o serie de stu­dii recente arată o eficiență mare a uleiurilor de cimbru, men­tă pipe­rată, lămâie și euca­lipt. Se pun 2-3 picături din această combi­nație într-o cană cu apă clocotită, apoi se inhalează uleiurile esen­țiale, antrenate de vaporii fier­binți. Inha­lația se face vreme de 5-10 minute, după care este interzisă ieșirea în aer rece sau expunerea la cu­renți de aer. Este bine să fie făcută o inhalație în timpul zilei și una seara, pen­tru a desfunda căile res­piratorii su­perioare, a calma durerea și congestia la nivelul sinusurilor.

– E adevărat că o inhalație cu uleiuri esen­ția­le, făcută la timp, poate elimina din fașă in­fecția?

– Nu e chiar o certitudine, dar există un adevăr științific în această teorie: Coronavirusurile, la fel ca alți viruși, se multiplică rapid în sinusuri, unde sunt favorizați de temperatura corpo­rală mai scăzută. Or, în timpul inhalației, temperatura la nivelul sinusurilor crește mult, crescând astfel și eficiența sistemului imu­nitar. Tot prin inhalație, uleiurile esențiale cu efect anti­viral acționează local, la nivelul căilor res­pira­torii superioare.

– Ce remedii recomandați pentru creșterea rapidă a imunității celor afec­tați de infecția cu tulpina Omi­cron?

– Atenție, infecția cu SARS-CoV-2 este pericu­loasă nu atât prin agre­sivitatea viru­sului, ci prin supra­reac­ția imunitară! A­tunci când sistemul imu­ni­tar reacționează exagerat, sunt atacate orga­nele esențiale (plămânii, rinichii și inima), iar con­se­cințele pot fi fatale. Ca atare, nu recomand sti­mu­latoa­rele, ci regulatoarele imuni­tare. Împreună cu echipa LIFE am creat două remedii puternice: AS­TRAGAL 10 MAX și TĂ­MÂIE 10 MAX. Ingredientele prin­cipale din aces­te supli­mente – astra­galusul și tă­mâia – au o acțiu­ne imu­nomodulatoare puternică. Ele ajută sistemul de apărare a organismului să atace selectiv micro­or­ganismele invadatoare, fără a afecta grav organe vitale. Mai mult, tămâia previne reacțiile inflama­torii și calmează așa-numita „furtună de citokine”, care afectează grav aparatul respirator și alte orga­ne vitale. Așadar, recomand administrarea simul­tană a acestor produse.

– Adesea, bolnavii au dureri musculare și de cap foarte violente. Există produse naturale care îi pot ajuta?

– În magazinele naturiste găsim ASPIRINA NA­TURALĂ – un amestec de extracte de Salcie și Gheara-diavolului. Efectul de scădere a febrei al acestei aspirine naturale este modest, în schimb, efectul antidurere este uimitor de bun. Se iau zilnic până la patru capsule, pentru a calma durerile de spate, de cap și musculare. Extern, se aplică pe zonele afectate, de două ori pe zi, ulei esențial integral de wintergreen, care are efecte anti­infla­matoare și antidurere foarte puternice. În plus, acest ulei de­congestionează sinusurile și eli­berea­ză, prin simpla inhalare, căile respiratorii.

– Ce pot face pacienții care se confruntă cu episoade fe­brile?

– Pentru stările subfebrile sau pentru febra de până la 38°C, recomand masajul făcut cu o com­binație de ulei de mentă piperată, wintergreen și ulei de măsline. Atunci când febra depășește 38°C, va fi administrat trata­mentul alopat prescris de medic. Atenție, nu se iau antitermice de sinteză „după ureche”, pentru că în doze mari, pot provoca efecte secundare grave, care pot duce până la deces!

– Un simptom specific al infecției cu SARS-CoV-2 este tusea rebelă. Ce recomandați în aceste cazuri?

– Rezultate bune se obțin prin administrarea siropului natural AROMTUS – o formulă cu efect puternic, dat de uleiurile esențiale care anesteziază terminațiile nervoase iritate, calmând tusea. AROMTUS este expectorant, stimulând elimi­narea secrețiilor bronșice și ușurând respirația.

– Ce recomandări aveți pentru cei care au dureri abdominale și diaree produse de acest coronavirus?

– La varianta Omicron, aceste simptome apar mai ales la copii, care sunt mai sensibili. Un trata­ment simplu și eficient este combinația de cărbune activ și chitosan, sub formă de capsule, administrat intern, până la dispariția simptomelor. La copiii sub 5 ani, care nu pot înghiți ușor capsule, re­comand cărbunele medicinal sub formă de pul­bere, administrat cu apă. Pentru calmarea durerilor și a spasmelor abdominale, este benefică admi­nistrarea a 2-3 picături de ulei esențial integral de chimen sau de anason, amestecate în puțin ulei de măsline.

EDUARD COMAN

Produsele prezentate în acest articol pot fi comandate la tel. 0736.371.516.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian