Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru PARASCHIV T., F. AS 1451 – „Se poate scăpa definitiv de herpes simplex?”

Dr. LAWRENCE CHUKWUDI NWABUDIKE – medic primar dermatolog, specialist acupunctură și homeopatie – București, tel. 0752/30.45.36, 0746/01.76.60, e-mail: [email protected], www.drnwabudike.ro

Virusul herpes simplex face parte din familia de virusuri herpetice – cu vreo 100 de specii. Există două tulpini de virus herpes simplex: tip 1 și tip 2. Infecția cu virusul herpes simplex e prezentă peste tot în lume, cu vreo 23 de mili­oane cazuri noi raportate anual. Deși tipul 1 este tradițional asociat cu zona orală, iar tipul 2, cu zona genitală, am­bele tipuri pot fi găsite în ambele zone.

Clinic, boala este numită după zona afectată – stomatită și gingivită (oral); faringită (gât); pana­rițiu (peri­unghial); genitală; gladiatorum (pe trunchi, ceafă, umeri etc.) la cei care practică sporturi de contact, cum sunt luptele greco-romane sau cele asiatice etc.; eczema herpeticum, cum este der­ma­tita atopică etc. Majo­ritatea (pes­te 80%) dintre infec­țiile primare sunt asimptomatice.

Cheratita herpetică este o con­secință a infectării unei ra­muri a nervului trigemen. Ea afectează preponderent adulții, manifestându-se la decenii după infecția inițială.

Clinic, pacienții pot acuza dureri oculare, înroșire oculară, vedere încețoșată și fotofobie (intoleranță la lumi­nă); pot fi prezente vezicule (mici leziuni pline de lichid) pe pleoape, ul­cerații oculare, iar ganglionii lo­cali pot fi măriți.

O complicație importantă a cheratitei herpetice este orbirea. O altă complicație sunt cica­tri­cile oculare, care pot tulbura ve­derea și pot provoca dis­confort.

Din punct de vedere naturist, următoarele su­ges­tii pot fi utile:

* Evitarea săruturilor pe gură, cu excepția per­soanelor cu care suntem deja apropiați. În special obiceiul de a săruta copii mici și bebeluși ar trebui evitat. Purtătorii de herpes pot secreta virus fără a avea simptome.

* Spălarea frecventă a mâinilor ar fi de mare ajutor, pentru că diminuează riscul de a inocula virusul în propriii ochi sau de a îl transmite altora.

* Evitarea stresului este un lucru important, pentru protejarea sistemului imunitar.

* Evitarea fumatului este și ea importantă, pentru sănătatea sistemului imunitar.

* Alcoolul consumat excesiv poate slăbi siste­mul imunitar.

* Dieta să fie săracă în alimente foarte pro­ce­sate, mai ales cele care conțin zahăr. El este pro­in­flamator și tinde să acidifice sângele, deci poate în­curaja apariția infecțiilor. Se recomandă o dietă bogată în legume și fructe (alcalinizează sângele).

* Raportul corect între aminoacizii lizină și arginină. Lizina înhibă înmulțirea virusului pro­vocată de arginină. Alimentele bogate în lizină includ carnea de curcan, tonul, somonul, brânza. Ciocolata conține multă arginină și trebuie evitată.

* Suplimentele cu Vitamina C, E, acizi grași omega-3 și zinc inhibă activitatea virusului.

* Plante medicinale: extract de Roiniță (Me­lissa officinalis), ulei de Arbore de ceai, Aloe vera, ex­tract de Echinacea sau de Usturoi se aplică local, dar nu pe ochi, ci pe leziunile cutanate din jurul ochilor.

* Preparate din amidon sau din bicarbonat de sodiu, amestecate cu apă, se aplică pe leziunile cu­tanate din jurul ochilor.

* Homeopatia – medicamente precum Bella­donna, Allium cepa, Euphrasia, Hepar sulphuris, Kali carbonicum și Mercuris solubilis pot fi de folos. Pentru herpes, am constatat că tratamentele individualizate, constituționale, stopează recidi­vele.

Deoarece cheratita herpetică poate duce la or­bire, este cazul să consultați urgent medicul în­dată ce vă bănuiți de această afecțiune!

Vă urez succes!

Farm. Carmen Ponoran – Asociația Română de Gemoterapie și Homeopatie, e-mail: [email protected] www.gemoterapie.ro

„Sufăr de afte bucale recidivante” (Răspuns pentru DANIEL – București, F. AS 1501)

Carmen Ponoran

Domnule Daniel, pentru că aveți această sufe­rință de 4 ani, care este însoțită și de dureri la nivelul gâtului, ure­chilor și danturii, vă propun o sche­mă gemoterapeutică pentru detoxifiere limfatică, dar și de întă­rire imunitară. Extractul din mlă­dițe de Lemn-câinesc este un dre­nor limfatic important, astringent și cicatrizant, recomandat și în tra­tarea aftelor, pe care îl puteți asocia cu Extractul din muguri de Viță de vie și Extractul din muguri de Arin negru, antiinflamatoare utile pen­tru suferința de la nivelul gâtului și urechilor, care se răsfrânge în cazul dumneavoastră și la nivelul dan­turii. De asemenea, Polygemma 5– Cavitate bucală și gât poate com­pleta cura, având acțiune locală, în infecții de la nivelul gurii și gâtu­lui, precum și acțiune generală, imunomodulatoare. Local, puteți administra de câteva ori pe zi un badijonaj gingival natural, Plan­tagingival, care va reduce durerea și inflamația. Urmați cura internă cu gemoterapice timp de 2 luni de zile, pentru a evita recidivele, luând Lemn-câinesc de 2 ori pe zi (în prima lună, apoi o dată pe zi), iar celelalte preparate gemoterapice, câte o dată pe zi fiecare, la distanță unele de altele. Multă să­nătate!

Toate cele bune!

Ing. chim. MIRCEA BOCAN – Alba Iulia, tel. 0788/23.38.73, 0258/86.56.77

„Cum pot scăpa de nisipul la rinichi?” (Răspuns pentru GEORGE T. – București, F. AS nr. 1500)

Nisipul și calculii renali apar din cauza dere­glărilor hormonale. Oxalații și ura­ții sunt secretați în exces. Celor care se operează de calculi renali, medi­cii le garantează că se vor opera periodic toată viața. Argila „ALGO” reglează tot me­tabolismul. Re­zolvă cauza pro­blemei și curăță nisipul și cal­culii care nu mai recidivează.

Vă recomand o cură de 2-3 luni, cu 200 g ar­gilă „ALGO” pe zi. Efectul este garantat. În conti­nuare, pentru întreținere, recomand 3 linguri cu argilă/zi, fără pauză, toată viața.

Pentru detalii, vă rog să mă contactați la tel. 0788/23.38.73.

Farm. primar Ion Bobaru – Farmacia „Faltis”, Brăila, tel. 0239/61.59.31, 0749/04.26.61, e-mail: [email protected]

„Caut o metodă eficientă de curățare a colonului” (Răspuns pentru ALEC – Craiova, F. AS nr.1497)

Ion Bobaru

Colonul iritabil esta o boală frecventă a tubului digestiv, specifică civilizației moder­ne. Cauze principale: alimentația ne­să­nătoasă și stresul. Ca terapie inte­grativă la medicația clasică reco­mandată de medici, la Farmacia Faltis preparăm un Praf colonic laxativ, care se ia împreună cu ceai de volbură. Praful conține substanțe antispastice (extract de belladonna, ulei de melisă), substanțe absorbante (dimeticonă, magnesia usta, lactoză). Livrarea se face prin Fan Courier/ Poșta Română, cu plata ramburs la primirea coletului.

Farm. spec. PAUL TISMAȘ – tel. 0745/137.537, e-mail: [email protected]

„Ce pot face împotriva crizelor migrenoase?” (Răspuns pentru LAVINIA D. – Buzău, F. AS nr. 1423)

Găsiți la farmacie „Alifie chinezească”. Este un preparat de uz extern, pe bază de camfor, men­tol sau eucaliptol, cu care se masează tâmplele ori de câte ori simţiţi apropierea puseului migrenos. Continuați procedeul din 2 în 2 ore, până la dis­pa­riţia durerii de cap. De asemenea, vă va fi util să vă preparaţi dimineaţa cca. 1 litru de ceai (decoct) de scoarţă de Salcie + scoarţă de Mesteacăn, pe care-l beţi în totalitate, pe parcursul zilei. Se poate în­dulci cu puţină miere de albine. Sănătate!

„Am o unghie care se infectează întruna” (Răspuns pentru BOGDAN – Constanța, F. AS nr. 1382)

D-le Bogdan, maladia dvs. se mai numește și Onicocriptoză și se datorează infectării cronice a părții moi din preajma unghiei (de regulă de la degetul mare al piciorului). Deci se tratează in­fecția din vecinătatea unghiei, și atunci a­ceas­ta va crește normal. Această dez­infecție o puteți face eficient în două moduri:

1. Pisați 2-3 căței de usturoi sau dați-i pe răzătoarea mică și turnați pes­te ei 5-10 picături de Tinctură de Pro­polis. Omogenizați combinația până devine o pastă maronie. În această pas­tă înmuiați un bețișor de curățat urechile și badi­jonați unghia și pielea din jurul ei, în fiecare seară, după baie la picioare.

2. În 1/2 pahar de oțet de mere și miere se di­zolvă o lingură de Sare amară (sare Epsom). În aceas­tă soluție se înmoaie un bețișor de curățat u­rechi și se badijonează unghia bolnavă, seara, după baie. Se pot folosi alternativ cele două modalități de tratament, 15 zile una, și alte 15 zile cealaltă, ur­mând a se continua cu cea care a avut efect tera­peutic mai evident. Dacă ambele modalități de abor­dare a unghiei încarnate dau greș, con­tactați-mă, ca să utilizăm un remediu mai „strong”.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian