Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Leacuri de la cititori

– De la lume adunate și-napoi la lume date –

Leac pentru TBC pulmonar

Foto: Shutterstock – 3

Citesc cu multă plăcere revista „Formula AS” și mi se pare extraordinară ideea de a încerca să alinați suferințele unor oameni cu ajutorul altora. Aș vrea să particip și eu la această bursă a binelui cu un leac pentru vindecarea TBC-ului pulmonar și a astmului bronșic.

Sunt necesare următoarele: 600 g osânză de porc (slănină de pe burtă) proaspătă, 12 mere verzi, 200 g zahăr, 100 g cacao și 24 bucăți ouă.

Mod de preparare: Se pune la topit într-un vas emailat (eventual în baie de aburi, pentru a nu se face jumări) osânza de porc, se taie merele cu coajă cu tot, fără cotor, și se introduc în grăsime. Se ames­tecă și se lasă la fiert până se înmoaie merele. Separat se freacă 200 g zahăr, 100 g cacao și 24 gălbenușuri de ou, până se topește zahărul. Apoi se adaugă în untura cu mere și se mai ține pe foc (încă 10 minute) până se face ca o smântână groasă. Rezultă un unt de ciocolată. Se adaugă 4-5 picături de vodcă sau rom și se pune într-un borcan, la rece. Din acest preparat se unge pe o felie de pâine untul de ciocolată, în grosime de aproximativ 1 cm și se mănâncă de trei ori pe zi câte o felie, împreună cu o cană de lapte fierbinte. În restul zilei se mănâncă normal. Multă sănătate!

CARMEN C. – Constanța

Leac cu polen, pentru constipație cronică

Stimată redacție,

Locuiesc într-un orășel ardelean din județul Arad și sunt o fidelă cititoare a „Formulei AS” pe care săptămânal „o studiez”. Am văzut că multe mame se plâng că au copii cu probleme de consti­pație cronică. Am avut și eu aceleași probleme cu fetița mea, care până la 3 ani nu a avut un scaun normal, ci ieșea afară doar cu ajuto­rul laxativelor, supozitoarelor sau al clismelor pe care în ultimul timp i le făceam de două ori pe săptămână. Era deja programată pentru operație de megacolon, când întâmplarea sau bunul Dumnezeu mi-a pus în mâini o carte veche, despre terapii naturiste, de unde am aflat despre efectul extraor­dinar al pole­nului, în astfel de cazuri. Mulțumesc și acum providenței că de atunci fetița nu mai are deloc probleme, are scaun normal (are 8 ani acum).

În perioada tratamentului îi dădeam câte un vârf de linguriță de polen înainte de mesele principale, iar tratamentul nu a durat mai mult de 2-3 săptă­mâni. Polenul îl lua ca atare, chiar îi plăcea să-l sugă puțin, apoi îl înghițea cu apă. Am mai reco­mandat această cură cunoștințelor mele despre care am auzit că mai au astfel de probleme și întot­deauna a dat rezultate bune.

Vă mulțumesc din suflet pentru că minunata dvs. revistă există și ajută atâția oameni să-și afle vindecarea.

MAGDALENA – Arad

Depuneri de calciu și păr pe corp

Sunt o permanentă cititoare a revistei „Formula AS” pe care o apreciez în mod deosebit pentru conținutul ei și mai ales pentru ajutorul adus celor în suferință. De foarte multe ori mi-am găsit ali­narea în recomandările ei. Prin prezenta scrisoare vreau să fiu și eu de folos prin două rețete, pe care le-am aplicat chiar pe mine, cu mult succes.

Nefrocalcinoză

Fiind vorba de depuneri de calciu, va trebui să se folosească plante care ajută la eliminarea surplu­sului de calciu.

* Suc de lămâie diluat cu apă și îndulcit cu miere – se ia între mese, 1-2 săptămâni.

* Suc de ridiche neagră – 2-3 lingurițe pe zi. Se pune zahăr peste ridichea rasă și se consumă după ce s-a topit zahărul.

* Sirop de flori de păpădie – 120 flori se fierb, se lasă până a doua zi, se strecoară și se adaugă 1 kg zahăr. Se fierbe din nou până se leagă. Se folo­sește diluat cu apă, între mese s-au înainte de masă cu 30 de minute.

* Infuzie de crețișoară: se iau câteva lingurițe pe zi, pentru re­facerea nefronilor. Eu am un sin­gur rinichi, de 27 de ani. L-am păstrat până acum cu ceaiuri de crețișoară, care au făcut minuni, de aceea vi-o recomand călduros.

Dureri de sâni și păr pe corp și pe față

Aceste neplăceri se datorează excesului de foliculină (dereglare a funcției ovarelor). Se poate re­zolva cu Apilarnil simplu (nu combinat cu propolis). Se pro­cură de la „Apicola”. Se iau câte 6 drajeuri pe zi. Rezolvă proble­ma pentru aproximativ un an, după care se repetă.

* Un remediu la îndemâna ori­cui: frunze de viță-de-vie care face struguri negri. Se face o infuzie sau decoct concentrat din 5-6 frunze la cană. Se beau 3 căni pe zi sau se consumă ca atare (sărmăluțe) sau ca pulbere de frunze uscate, amestecată cu miere.

Sănătate pentru toți cititorii revistei.

OPREA D. – Argeș

Rețetă pentru creșterea părului

De pe vremea bunicii, cunosc o rețetă foarte ve­che, o alifie pentru creșterea părului, foarte efi­cientă.

Ingrediente: se iau cantități egale (câte o lin­gură) din următoarele plante: vârfuri de muguri de plop, frunze de dafin, mentă, rozmarin, crenguțe de ienupăr, semințe de sulfină, flori de levănțică, alune prăjite. Toate se mărunțesc bine și se ames­­tecă cu 500 g unt și 1 l vin vechi. Se fierb la foc mic, amestecându-se cu o lingu­ră de lemn până „se topesc” ierbu­rile. Se lasă acoperite cu un capac până a doua zi, când se reîncălzește pre­paratul și se strecoară într-un borcan (care va fi ținut la rece). Cu această alifie se va unge pielea capu­lui, de 3 ori pe săptămână.

În speranța că acest „leac” va fi de ajutor cuiva, vă doresc sănătate și numai bine!

MARIANA MARIAN – Cluj-Napoca                                                                                                               

Leacuri contra reumatismului și artritei

* Tăiați în bucăți foarte mici o floarea-soarelui și puneți bucățile rezultate într-un borcan de un litru, împreună cu 50 de grame de fulgi de săpun. Turnați 500 ml de vodcă, a­mes­tecați bine și apoi puneți un capac. Lăsați totul la soare, timp de 8-9 zile. Apoi agitați din nou, stoarceți tot lichidul din amestec și turnați-l într-un borcan de sticlă, cu un capac etanș. Frecați zonele afectate.

* Tăiați mărunt patru lă­mâi, amestecați-le cu trei căni de apă și fierbeți-le împreună, până când rămâne doar o cană de mixtură. Amestecați cu o cană de miere și cu sucul stors dintr-o lămâie. Păstrați totul într-un borcan cu capac er­me­tic. Luați câte o linguriță îna­inte de culcare.

* Amestecați 200 g de hrean ras cu 200 g de făină de secară și două linguri de tere­bentină. Păstrați amestecul într-un borcan de sticlă cu capac. Faceți o turtiță din aluat și plasați-o pe zona afectată, după care bandajați zona cu un prosop. Stați așa timp de 5-8 ore (cel mai bine peste noapte).

* Adăugați 50 de grame de muguri de mes­teacăn tăiați fin la o jumătate de litru de vodcă. Lăsați să stea 10 zile într-un loc întunecos. Treceți prin sită și apoi stoarceți lichidul, pe care îl păstrați într-o sticlă pe care o veți ține ermetic închisă. Consumați câte o linguriță, de trei ori pe zi, cu pu­țină apă.

Cum se vindecă anemia

Remedii cu sfeclă roșie

* Suc de sfeclă: beți jumătate de cană, de șase ori pe zi, timp de 3-4 săptămâni.

* Sfeclă cu vodcă: 3 sfecle mari se rad și se pun într-un borcan de jumătate de litru. Se toarnă peste ele 150 ml de vodcă. Se pun la loc cald, timp de 14 zile, și apoi se strecoară lichidul. Se beau îna­inte de masă câte 30 ml din acest lichid. Dacă ana­lizele sângelui nu se îmbunătățesc, repetați trata­mentul.

* Suc combinat de Aloe Vera: suc de aloe vera (150 ml), miere (250 g), vin roșu (350 ml). Se ames­tecă toate ingredientele. Se beau 30 ml din amestec, de trei ori pe zi, cu 20 de minute înainte de masă.

* Sucuri proaspăt stoarse din morcovi, sfeclă și ridichi negre. Se amestecă în cantități egale. Se consumă câte două linguri pe zi, timp de trei luni.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian