Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„După operația de tumoră pe creier, am rămas cu gust amar, acru și sărat”

Foto: Shutterstock

Stimată redacție, sunt disperat, fiindcă în urma intervenției chirurgicale de tumoră pe cre­ier, în anul 2008, am rămas cu trei gusturi ex­treme în gură: amar, acru și sărat, 24 de ore din 24… Bănuiesc să mi-a fost secționat nervul pa­pilar (papilele gustative), pe partea stângă. De 14 ani mă confrunt cu acest necaz, și nu pot scăpa de el! Poate vreun cititor, care a trecut printr-o situație similară, mă poate ajuta! Vă mulțumesc anticipat!

CONSTANTIN E. – Vrancea

„Am amorțeli în picioare și fese, usturimi, pierderi de echilibru…”

Stimată redacție și stimați cititori, vă scriu în speranța că voi găsi o rezolvare în problema mea de sănătate. În urmă cu câțiva ani am avut la în­ceput furnicături în tălpi, apoi acestea s-au ampli­ficat ca durată și intensitate. Acum amorțelile îmi cuprind și fesele, cu senzație de arsuri. Nu am dureri. La mers am disconfort și nu am echilibru, parcă mi se înmoaie picioarele. Vă rog să mă ajutați cu un sfat sau un tratament, măcar să nu mai evo­lueze aceste pro­bleme.

Vă mulțumesc!

ALEXANDRINA S. – Botoșani

„Sufăr de psoriazis, extins pe față”

Bună ziua! Sunt disperată! Su­făr de psoriazis, care întâi a apărut pe scalp, dar acum s-a extins pe față și la ureche. Ce să fac? Aș propune să publicați pe larg tratamente pentru această boală în cadrul revistei. Cred că multe persoane se con­fruntă cu ea, mai ales de când cu pan­demia, pentru că se spune că apare pe bază de stres, nervi etc. Vă mulțumesc!

MARIOARA RĂICAN – Deva

(Adresați-vă d-lui dr. Lucian Russu, la Clinica BIODERM din București. Tel. 0722.338.383.)

„Caut un leac pentru adenom de prostată”

Stimată redacție, am vârsta de 59 de ani și am fost diagnosticat cu adenom de prostată, în urmă cu 3 ani, timp în care niciun medicament prescris de specialiști nu m-a ajutat. Singura speranță pe care o mai am este ajutorul pe care îl cer de la dvs., prin cititorii revistei, care s-au confruntat cu această pro­blemă foarte grea, mai ales din cauza uri­nă­rilor dese (nopți pier­dute) și a dure­rilor suportate cu greu. Vă mul­țumesc din suflet! Dumnezeu să ne ajute!

VIRGIL D. – Arad

„Știți un regim pentru creatinină și uree crescute?”

Dragă „Formula AS”, în septembrie 2019 am făcut două operații de ocluzie intestinală și infecție la rinichi, a­vând acidul uric 13,24, creati­nina 2,89 și u­reea se­rică 138. Am ur­mat indica­țiile din F. AS nr. 1415 (2020) și am ajuns la o va­loare normală la a­ci­dul uric, 5,39. Dar am valori crescute staționare la creati­nină – 1,29 și la uree – 55.

Doresc să aflu die­ta alimentară (a­li­men­te permise și in­terzise) pentru scă­­derea crea­tininei și ureei. Mă poa­te ajuta cineva? De curând am aflat că având valori nor­male, scap de insu­lină și pot trece pe Siofor. Cu mulțumiri,

EUGENIA – Vulcan

P.S. Mulțumesc „Formula AS” pentru că existați! Abia aștept să vă citesc la fiecare număr paginile de sănătate, de spiritualitate și, în primul rând, poveștile de la Lumea necuvântă­toarelor. Colectivul redacțional este minunat. În situația grea, actuală, ne dați speranță și pace sufletească. Vă doresc tuturor un an nou binecu­vântat, cu sănă­tate și lumină!

„Cum pot scăpa de o cicatrice veche?”

Stimată redacție, mă numesc Laura, am 18 ani și sunt complexată de o cicatrice veche, situată pe pi­cior. Când aveam doi ani, am tras de pe plită o oală cu apă și m-am opărit de la genunchi în jos. Cicatricea e destul de urâtă și de aceea port doar pantaloni sau fuste lungi. Mai pot scăpa de cicatrice după atâta timp? Dacă cineva știe vreun remediu, îl rog să mă ajute. Visez să port și eu o rochiță scurtă, să merg la plajă… Vă mul­țumesc.

LAURA – jud. Botoșani

„Există tratament pentru cataractă, altul decât operația?”

Tatăl meu, în vârstă de 82 de ani, a fost diag­nosticat cu cataractă. Are și probleme cu inima, și diabet, iar medicii refuză să îl opereze, spunând că riscul e mare și nu-i pot garanta vindeca­rea. Pentru că nu mai vede decât cu un ochi, doresc să găsesc o soluție de ameliorare, prin interme­diul me­dicinii alternative. Știe cineva un tra­ta­ment naturist pentru această boală? Vă mulțu­mesc!

LILIANA – Focșani

„Fiica mea are un chist pe ovarul stâng”

Dragă redacție, fiica mea, în vârstă de 20 de ani, avea dureri mari la ciclu, așa că am pro­gra­mat-o la un gine­co­log. A fost diag­nosticată cu ovar stâng chistic, având un chist mare, de 2×3 cm, cu struc­tură neomo­ge­nă. Medicul vrea să o opereze, când trece ne­bunia cu valul 5 al pandemiei, dar până atunci poate îmi recomandă ci­ne­va un trata­ment naturist, care să o vindece și să nu mai fie nece­sară operația. Vă mulțumesc și doresc sănătate întregii redacții.

IOANA – Cluj

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian