Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Extractele din semințe de plante

– Semințele plantelor păstrează în ele speranța unei vieți viitoare, puterea naturii de a renaște perpetuu, de a asigura veșnicia univer­sului verde, o energie de excepție, pe care gemoterapia o valorifică prin prelucrarea în stare proaspătă a semințelor de plante. Trei dintre ele susțin, într-un mod minunat, viața –

Semințele de Viță-de-vie din struguri roșii – protector vascular și antioxidant

Foto: Shutterstock – 6

Vița-de-vie, cultivată din timpuri preistorice, are un nume parcă predestinat, ce anunță efectele benefice pe care le aduce, ca    „dătătoare de viață”. Strugurii, vinul și mai apoi coaja strugurilor și semințele sale au fost studiate de către cercetători și s-au realizat o serie de observații, de la cele pri­vind compoziția chimică, continuându-se cu studii pe animale de laborator și studii clinice, care conti­nuă și în zilele noastre, iar între timp, de efectele lor benefice se bucură multă lume.

În gemoterapie se folosește de mult timp Ex­tractul obținut din muguri de Viță-de-vie, a cărui acțiune antiinflamatoare este mult prețuită în afectări de la nivel respirator – amigdale, faringe (util și în infecțiile de origine strepto­cocică) și osteoarticular (în spe­cial în artroze, în asociere cu alte gemoterapice). Dar de la Vița-de-vie se folo­sesc nu numai mu­gurii, ci și semințele, căci nu puteau trece neob­servate compoziția și efectele lor, obținân­du-se un extract gemo­terapic cu remarca­bile pro­prie­tăți antioxidante, pro­tector al vaselor san­guine.

Modalitatea de ex­trac­­ție glicero-alcoolică face posibilă obținerea unui produs care con­ține atât compuși hidro­fili, cât și compuși lipo­fili, obți­nân­du-se astfel un fito­complex apropiat de mo­delul „original” din natură al semințelor de struguri roșii. Dacă res­veratrolul – principalul compus benefic din pielița strugurilor roșii – se va găsi și în se­mințe, dar în cantitate mai mică, în schimb se­min­țele conțin alți com­puși din clasa polifeno­lilor, dintre care proan­to­ciani­dinele oli­go­me­rice sunt princi­palele res­pon­sabile de acțiunea antioxi­dantă și va­so­dila­tatoare la toate ni­ve­lurile în organism, fie că ne referim la artere, vene sau vase capilare.

Prevenția aterosclerozei

Acțiunea Extractului din semințe de Viță-de-vie, având loc la nivelul întregului organism, sus­ține circulația sanguină și ameliorează tulburările aterosclerotice, care ar putea duce în timp la infarct miocardic sau accident vascular cerebral. Este be­nefică asocierea cu Extractul din mlădițe de Măslin, ce contribuie la îmbunătățirea elasticității vaselor de sânge, în principal, prin acțiunea hipo­colesterolemiantă.

Îmbunătățirea circulației venoase

La nivelul circulației venoase, acționează cu ameliorarea insuficienței venoase, responsabilă de formarea varicelor. În această situație este benefică asocierea cu Extractul din muguri de Castan săl­batic și cu Extractul din muguri de Castan co­mestibil, gemoterapice cu efect decongestionant la nivelul circulației venoase și de reducere a stazei limfatice.

Suport la nivel ocular

De asemenea, îmbunătățește circulația sanguină la nivel ocular – cu efect benefic în afecțiunile oculare pe fondul unor probleme circulatorii. La ora actuală trebuie avută în vedere și recomandarea pentru persoanele care își suprasolicită ochii prin munca zilnică timp de multe ore la calculator sau, în general, pentru persoanele de peste 50 de ani, pentru întreținerea vederii. Se poate asocia în aceste situații cu Extractul din mlădițe de Afin.

Semințele de Mesteacăn – tonic al sistemului nervos

Mesteceni

Mesteacănul este primul arbore studiat în gemoterapie de către dr. Pol Henry, întemeietorul metodei gemote­ra­pice, și cel din care se obțin cele mai multe extracte gemoterapice, atât din muguri, din amenți (inflo­res­cențe), din sevă, cât și din semințe.

Îmbunătățirea concentrării elevilor

S-a constatat că Extractul din semințe de Mes­teacăn produce efec­te revitalizante la nivel psihic, fiind recomandat în stări de astenie psi­hică, cu dificultăți de concentrare. Elevii și studenții, în perioade care îi suprasolicită psi­hic, cum sunt și cele de pregătire a exa­menelor, vor fi ajutați de acest gemo­terapic pentru a-și îmbunătăți randa­men­tul la învă­țare.

Reducerea asteniei mentale la adulți și vârstnici

Semințe de mesteacăn

În cazul adulților, acest gemoterapic este reco­mandat în neurastenie sau surmenaj, asociat cu Ex­tractul din mlădițe și radicele de Ovăz (acesta îmbu­nătățind și calitatea somnului) sau în cazul vârstnicilor, în astenia mentală cu pierderi de me­mo­rie, alături de alte extracte ge­mo­terapice: Ex­tractul din muguri de Arin negru și/sau Extractul din muguri de Ginkgo biloba.

Revigorare în perioade solicitante

Extractul din semințe de Mesteacăn, admi­nistrat ca atare, sau complexul ge­moterapic Poly­gemma 8 – Astenie psiho-fizică și memorie, care îl conține, sunt două variante la care puteți apela ori­când, dacă știți că urmează o activitate mai intensă, care vă poate suprasolicita.

Semințele de Frasin – revitalizare pentru sexul masculin

Frasin

Frasinul era cunoscut inițial în gemoterapie doar pentru efectele remarcabile ale mugurilor săi la nivel articular, biliar și renal. Dr. Fernando Piterà di Clima, medic italian și cercetător în domeniul gemoterapiei, este cel care a studiat și introdus în gemoterapie Extractul din semințe de Frasin. Ală­turi de gemoterapicele din amenți de Mesteacăn, amenți de Salcie și amenți de Stejar, Ex­tractul din semințe de Frasin întregește gama extractelor ge­moterapice cu acțiune la nivel ge­nital.

Este gemoterapicul recomandat bărbaților pen­tru acțiunea afrodiziacă și de stimulare hormonală, pe axa hipotalamus-hipofiză-gonade masculine. Principala recomandare o constituie scăderea libi­doului. Se va administra pentru tineri și adulți, singur sau asociat cu Extractul din amenți de Stejar și Extractul din amenți de Mesteacăn, iar la vârst­nici, cu Extractul din mlădițe de Sequoia.

De asemenea, medicii specializați în gemote­rapie îl recomandă în asociere cu alte extracte gemoterapice, în diferite dezechilibre de tipul: as­te­nospermie (motilitate scăzută a spermatozoi­zilor), insuficiență testiculară, sterilitate mascu­lină etc.

Cum le administrăm?

Semințe de frasin

În general, extractele gemoterapice se adminis­trează câte 2 ml (cu ajutorul capacului dozator și diluate în puțină apă), de 2-3 ori pe zi, în cure de 2 luni de zile, repetate la nevoie, după o pauză de câteva săptămâni, sau o dată pe zi, în asociere cu alte gemoterapice, ca prevenție sau tratament.

În cazul Extractului din semințe de Mesteacăn, administrarea nu se va face seara, pentru a evita adormirea dificilă, ce poate să apară datorită efectului tonic, iar în cazul Extractului din semințe de Frasin, datorită acțiunii afrodiziace, este reco­mandată administrarea în cursul serii.

Este nevoie de timp și răbdare ca din sămânță să crească o nouă plantă. Este nevoie de timp și răbdare ca extractele ge­moterapice din semințe să înnoiască celulele corpului nostru, pentru vin­de­care, dar acest lucru se va întâm­pla, datorită forței pe care o au.

Farm. sp. CARMEN PONORAN

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian