Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

SOS – CAZURI DE EXTREMĂ URGENȚĂ

„Mă încălzesc cu cartoane și uscături”

În anul 2019 a murit soțul meu, în vârstă de 70 de ani, fiind bolnav de diabet. De atunci și până în prezent, mă descurc foarte greu cu banii, stau la casă cu lemne, pensia mea fiind de 800 de lei. Menționez că nu am niciun alt ajutor, iar puținii bani pe care îi iau abia îmi ajung pentru ali­mente și medicamente. Cea mai mare pro­blemă a mea este frigul. Ați face un gest de ma­re omenie, dacă m-ați ajuta să cumpăr o căruță cu lemne. Mă încălzesc cu cartoane și uscături găsite pe câmp. Dumnezeu să vă răsplătească!

COCĂ MILICA – str. Anton Pann nr. 33,    Turnu-Măgurele, jud. Teleorman, cod 145200, tel. 0748/04.25.94

„Am ajuns o povară pentru fiica mea și familia ei”

Dragă redacție, mă numesc Berbecariu Lu­cica, am 57 de ani și în urma unei operații la co­loană, nu am mai putut lucra și m-am pen­sionat. Din acest motiv s-a destrămat și familia. Am rămas pe drumuri, cu o fetiță în brațe. Am locuit la sora mea, am lucrat ca bonă să-mi ajut copilul să termine școala. Dar problemele de sănătate au continuat: am făcut un implant de cristalin. Apoi dezlipire de retină, pentru că am ajuns târziu la medic. Am probleme cardiace, dar cel mai grav este că în anul 2021, o tumoră de 8 cm a făcut să mi se extirpe rinichiul drept, iar ce­lălalt abia funcționează (este hidronefrotic). Acum sunt cu totul bulversată. Locuiesc cu fiica mea, soțul ei și cei doi nepoți, și simt că sunt o povară pen­tru ei. Nu pot să-i ajut deloc financiar. Abia îmi îngrijesc sănătatea, câtă mi-a mai ră­mas.

Anexez actele medicale, în speranța că îmi veți acorda și mie un ajutor cât de mic. Ar fi o bi­necuvântare pentru situația mea. Bunul Dum­nezeu să vă răsplătească pentru tot binele făcut!

BERBECARIU LUCICA – str. Ecoului nr. 4, bl. G12, sc. C, et. 3, ap. 49, Piatra-Neamț, jud. Neamț, cod 610036

Târg de Mărțișor „Învie Tradiția” (21 februarie – 1 martie)

În perioada 21 februarie – 1 martie, orele 10-17 (București, str. Mihai Eminescu 142), „Învie Tra­diția” te așteaptă cu o colecție de mărțișoare lu­cra­­te manual de către meșterii noștri populari. Mo­de­lele sunt variate și repre­zen­­tative pentru toate zone­le geo­grafice ale țării, așa­dar vei avea de unde alege. „În­vie Tradiția” susține și în­cu­­rajează meșteșugurile vechi de secole, născute la sat, care fac parte din patri­mo­niul cul­tu­ral al României.

Mai multe detalii despre misiunea proiectului poți afla pe site-ul organizatorului. Cine nu are timp să ajungă poate comanda mărțișoarele on-line.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian