Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Sfaturi pentru o piele fermă

Foto: Shutterstock

Orice femeie îşi doreşte o pie­le fermă, întinsă şi strălu­ci­toare. Dar pe măsură ce timpul trece, pielea îşi pierde din elasticitatea na­tu­rală. Co­lagenul şi elastina, fibrele care o sus­ţin şi îi dau aspectul tânăr, se de­te­riorează înce­pând cu vârsta de 30 de ani. Din feri­cire, există o mul­ţime de lucruri simple şi efi­cien­te pe care le puteţi face pentru a avea o piele suplă şi frumoasă, cât mai mult timp. Cu o condiţie: grija să fie con­stantă, nu ocazională.

Feriţi-vă de soare

Cel mai aprig duşman al pielii este soarele. Efectele distructive ale acestuia se văd în timp, chiar dacă pe moment pare inofensiv: piele ternă, lăsată şi ridată. De aceea, pe cât se poate, feriţi-vă de el şi, fie vară, fie iarnă, folosiţi creme cu factor de pro­tecţie UVA şi UVB, pentru zone­le expuse la soare.

Produse cosmetice în funcţie de vârstă și de anotimp

Începând cu vârsta de 20 de ani şi până la 35 de ani, folosiţi produse cosmetice hidratante, care să asigure umiditatea epidermei. După 35 de ani, sunt obligatorii produsele anti-age (anti-vârstă) pentru zi şi noap­­te, şi tratamentele cosmetice periodice.

Pe vreme caldă, folosiţi creme uşoa­re, sub formă de gel sau fluid, iar pe frig, creme mai consistente.

Somnul de frumuseţe

În timpul somnului, are loc un ade­­vărat proces reparator şi rege­ne­rator pentru frumuseţea noastră, la ni­velul celulelor. De aceea, lipsa som­nului ne îmbătrâneşte rapid, pe când un program de somn suficient are ca rezultat, pe lângă alte bene­ficii, şi o piele tânără şi proaspătă.

Exfoliaţi pielea

Dacă îndepărtaţi periodic celu­lele moarte, pielea se reface şi se re­ge­nerează mai uşor, şi orice produs cos­metic „lucrează” mai bine. Fo­losiţi produse de exfoliere blânde,    eficien­te, care să nu agreseze pielea.

Apa contra lăsării pielii

Mulţi medici dermatologi con­sideră că apa este, de fapt, cheia păs­trării fermităţii şi a prevenirii lăsării pielii. Apa hidratează, practic, celu­lele, şi le ajută să funcţioneze corect, de asemenea, cu ajutorul ei se eli­mi­nă toxinele. A­tunci când pie­lea este deshidratată, este în impo­sibi­litatea de a-și în­deplini funcţiile de bază, cum ar fi construcţia fi­brelor de cola­gen. Des­hidratarea poate de­ter­mina ca pielea să arate căzută şi ternă. După fiecare duş, aplicaţi o cremă hidratantă pen­tru a păstra umi­ditatea naturală a pie­lii şi a-i re­stabili elasti­citatea. Şi hi­dra­tarea in­terioară e la fel de impor­tantă, cel pu­ţin 2 litri şi jumătate de apă pe zi sunt obliga­torii pentru o piele tânără.

Fermitate, cu masaje faciale

Masajele faciale pot preveni şi repara lăsarea pielii, prin mișcări care tonifică musculatura de sub piele. Întărirea şi tonifierea muscula­turii fac parte din programul zilnic pen­tru a preveni şi a trata deterio­rarea pielii.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian