
Ceea ce descrieți dvs. în revistă am avut și eu. În urma unui test de Moldamin, am rămas cu o alergie mixtă. Foarte greu am reușit să scap de această boală. Fiind internată în spital, îmi făceau zilnic testări la medicamente și la alimente. Îmi apăreau plăgi de mărimea palmei, în special pe mâini și pe picioare. Medicul mi-a recomandat regim alimentar constând în lactate, legume, fructe, multe sucuri (de morcov, varză, sfeclă roșie, țelină). Timp de trei luni de zile nu am consumat carne, mezeluri, conserve, grăsimi. De asemenea, am băut zilnic câte un litru de borș proaspăt, multe ceaiuri de urzică, gălbenele, mușețel, trei-frați-pătați. Am mai consumat și aguridă (struguri verzi): se zdrobesc, seara, 30 de boabe de struguri într-o cană, iar dimineața se bea sucul rezultat. Cura durează 14 zile. Se face o pauză de o săptămână, după care se repetă. Acum pot mânca orice, dar nu fac abuz, mănânc mai mult carne albă (pește, pui). Am fost în stațiunea Olănești la cura de ape, unde mi-au făcut și injecții cu apă de la Izvorul 7. Pentru alergie este bun și bitterul suedez – o linguriță la o cană de ceai. Extern: tamponarea plăgilor cu alcool mentolat, bitter sau Spirulină (cremă). O altă metodă care este recomandată acum în toate felurile de alergii este aparatul „Salin”. Vă urez multă sănătate și să auzim numai de bine!
ELISABETA Z.
„Am o aluniță care mi s-a inflamat” (Răspuns pentru C. L. – Bistrița, F. AS nr. 1477)
1. Deoarece am trecut și eu printr-o situație asemănătoare, îmi permit să vă recomand câteva remedii.
* Rostopască (iarbă de negi sau iarba-rândunicii) – înflorește prima dată în luna mai și a doua oară în septembrie, are flori galbene și tulpini tubulare care, tăiate cu un cuțit, generează un suc maroniu. Se spală zona cu apă și săpun, se usucă, iar apoi se umezește alunița cu suc de rostopască direct din plantă. Se recomandă efectuarea procedurii de două ori pe zi, dimineața și seara, înainte de culcare, iar în zilele libere – de trei ori pe zi. Tratamentul durează 7-10 zile, observându-se diminuarea volumului aluniței până la dispariție. Puteți folosi și rostopască uscată, care se dizolvă în alcool de 38-40°, iar după 8-10 zile, soluția obținută se aplică pe aluniță.
* Dacă nu dispuneți de această plantă, se fac badijonări cu tinctură de „Elexir Suedois” (componente naturale), care poate fi procurată prin comandă pe internet de la farmacia „Desmecht”, Place Saint-Chaterine, 8-10, Bruxelles.
* În paralel cu procedurile de mai sus trebuie revizuită alimentația, cu reducerea cărnii sub toate formele și consumul preponderent al legumelor, fructelor și cerealelor (ovăz, grâu încolțit și altele) cât mai puțin preparate prin fierbere, prăjire, coacere. Este important să nu vă pierdeți speranța în vindecare, să gândiți pozitiv și să vă orientați gândurile de ajutor la Dumnezeu. Evitați operația.
* De asemenea, este important ca în funcție de grupa dvs. sanguină să renunțați la unele alimente care vă pot face rău, la fumat, cafea și băuturi alcoolice distilate.
* Vă recomand să consultați lucrările în domeniul tratamentelor pe bază de fitoterapie ale d-lui prof. dr. în farmacie Ovidiu Bojor. Vă doresc însănătoșire grabnică!
VICTOR – București
2. Fratele meu a trecut printr-o situație relativ asemănătoare din cauza unei alunițe. A folosit Spirulină cremă, un unguent de uz extern, care se aplică direct pe aluniță. Se găsește la Plafar sau în farmacii. A obținut rezultate foarte bune: alunița s-a micșorat foarte tare și de-atunci nu a mai avut probleme. Sănătate și putere de viață!
Pentru revistă: Mulți ani și tiraj cât mai mare!
IOANA R.
„Sufăr de o acnee oribilă” (Răspuns pentru A. C. – Brașov, F. AS nr. 1487)
Timp de peste 10 ani am avut probleme cu acneea. Orice tratament făceam, se dovedea în final total ineficient. Sfatul meu pentru cei care suferă de acnee este să stabilească în primul rând, cu ajutorul medicului, dacă acneea este de natură hormonală sau bacteriană (prin analize). În cazul în care se dovedește a fi o acnee de natură microbiană, există un produs pe care l-am folosit și eu și care a dat rezultate (acneea a dispărut complet). Produsul se numește Roaccutane, se găsește în farmacii și cu toate că prețul lui este mare, se justifică. Atenție! Este un produs foarte puternic și înainte de a începe tratamentul sunt indicate analize pentru a stabili dacă poate fi suportat de ficat. De asemenea, pe parcursul administrării se vor folosi protectori hepatici (LIV 52). În timpul tratamentului, pielea și părul se usucă puternic, inconvenient care se înlătură ușor cu o cremă de față, respectiv balsam. De asemenea, în aceeași perioadă și câteva luni după, expunerile la soare se recomandă a fi reduse. Citiți cu atenție prospectul! Roaccutane se administrează timp de 2-3 luni, câte 1 capsulă/zi, în funcție de situație, dar numai sub supravegherea medicului. Multă sănătate!
IULIA – București
„Caut un tratament pentru glaucom” (Răspuns pentru SIMION – jud. Covasna, F. AS nr. 1507)
Și eu am glaucom cu unghi deschis. După mai multe tratamente cu tot felul de picături, am găsit un tratament potrivit, respectiv cu BETOPTIC S 0,25 (2 picături la interval de 12 ore). În același timp, iau preparate pe bază de mirtil (afin), existente în farmacii sau Plafar, doctorul oftalmolog recomandându-mi și câte 1/4 de aspirină/zi. Oricum, tratamentul trebuie recomandat de un medic specialist. Glaucomul este o boală ale cărei cauze sunt încă obiect al cercetărilor, totuși se știe că în afara factorilor ereditari și a bolilor cronice (afecțiuni circulatorii, diabet, hipo sau hipertensiune arterială), stresul este dușmanul numărul unu. Stresul este cel care poate crește aberant valorile tensiunii oculare. Vă recomand să consultați un specialist și să faceți și alte investigații colaterale (glicemie, RMN). Oricum, încercați să duceți o viață echilibrată, consumați produse bogate în betacaroten, vitamina C, extrase de Gingko biloba, plus alte preparate naturiste pe care le găsiți în farmacii și care hrănesc retina și îmbunătățesc circulația cerebrală. Există o gamă largă de suplimente nutritive fără efecte secundare (Optivital, Optilux, Eridiarom, Mirthillo). Evitați efortul exagerat, odihniți-vă, renunțați obligatoriu la țigări și reduceți consumul de cafea sau substanțe excitante. Evitați expunerile la radiații (cele emise de televizor, calculator etc.).
ANDREEA – București