Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Am pierdut două sarcini prin avort spontan” (Răspuns pentru IULIA – Bacău, F. AS nr. 1238)

Foto: Shutterstock

Dragă Iulia, deși sunt bărbat, înțeleg foarte bine prin ce treci, de aceea mă grăbesc să-ți dau un sfat bun: botează un copil. Poate ai să râzi când vei auzi sfatul meu, dar te rog să te interesezi prin bătrâni și să vezi că este adevărat. Eu cunosc un caz asemă­nător cu al tău. După ce a botezat un copil, femeia în cauză a putut duce sarcina la capăt și acum are trei copii. Este cam scump ce îți propun eu, dar dacă îți dorești cu adevărat să ai un copil, încearcă și vei vedea. Dumnezeu să te ajute!

Ion T. – București

„Sufăr de o acnee oribilă” (Răspuns pentru A.C. – Brașov, F. AS nr. 1487)

Acneea este o afecțiune a pielii care se manifes­tă prin inflamarea glandelor sebacee, asociată cu o infecție microbiană. Aceasta apare încă din adoles­cență. Pielea dumneavoastră produce prea mult se­bum, un lubrifiant uleios natural, excesul blocând porii acesteia. Fluctuațiile hormonale produse la pu­bertate, ciclul menstrual, sarcina, anticoncepțio­na­lele, menopauza, toate acestea cresc frecvent pro­ducția de sebum, ceea ce determină apariția ac­neei. Alte cauze care declanșează acneea sunt: stre­sul, expunerea la soare, produsele pentru machiaj. De obicei acneea este ereditară.

În afară de tratamentele de bază (dezinfectante, tratamente hormonale, antibiotice), se pot folosi ca adjuvante în uz intern și extern plante medicinale cu proprietăți antialergice și diuretice și unele plante dezinfectante și cicatrizante.

Tratamentele se fac alternativ.

* Prima metodă: aplicați o picătură de ulei din arbore de ceai, de 3 ori pe zi, pentru a evita infecția și a grăbi vindecarea.

* Beți 1-2 căni de ceai pe zi din următoarele plante: Trei-frați-pătați, Brusture, Găl­benele, toate pregătite sub formă de infuzie: 250 ml apă clocotită cu o linguriță de plantă.

* Ceai din rădăcină din Brusture – se pregătește din 2 lingurițe de ră­dă­­cină la un litru de apă clocotită. Can­titatea se consumă în cursul unei zile.

Uz extern

* Cu ajutorul unui tampon de vată, aplicați pe coșuri oțet de mere sau suc de lămâie. Acizii conținuți în ele ajută la eliberarea porilor. De ase­menea, aplicarea de pastă de dinți pe coșuri este eficientă. Aceasta se apli­că înainte de culcare și se lasă peste noapte.

* Utilizarea unui amestec de condimente și miere poliflo­ră – amestecați o linguriță de Nucșoară cu una de miere și a­plicați pe coșuri. Lăsați să ac­țio­neze 20 de minute, apoi spă­lați locurile cu ceai de Gălbenele.

* Aplicați gel sau suc proaspăt dintr-o frunză proas­pătă de Aloe vera.

* Pastă de argilă: o bucățică de argilă (de la farmacie sau plafar) se dizolvă în puțină apă rece și se tamponează fața.

* Evitați substanțele de curățat granulate și nu folosiți prosoape aspre, care pot favoriza pătrun­derea bacteriilor în piele.

Vă doresc multă sănătate!

E. ZAMFIR – jud. Vâlcea

„Sufăr de degenerescență maculară umedă” (Răspuns pentru ION D. – Craiova, F. AS nr. 1503)

Întâmplarea face ca și eu să sufăr de această boa­lă și tocmai sunt în tratament pentru stoparea evo­luției, care poate duce la pierderea vederii. În toamna anului trecut, am făcut operație de cataractă la ambii ochi. Bucuria reușitei a fost de scurtă durată, pentru că în urma controalelor de rutină, mi s-a depistat această boală, la ambii ochi. Marele noroc a fost că operațiile le-am făcut la Clinica Vista S.R.L. din Timișoara, unde beneficiez de un personal competent, care îmi oferă șansa de a fi tratată cu maximum de competență.

Iată ce mi-a fost indicat:

* Macuofta Forte – supliment alimentar.

* Eylea 40 mg injecție în ochi, lunar. Mențio­nez că suplimentul alimentar se procură direct de la farmacie (una cutie lunar) iar injecția se procură tot de la farmacie, dar cu ajutorul CNSAS, în urma prezentării unei trimiteri de la medicul de familie, clinica având contract cu CNSAS.

Medicul specialist al clinicii este dr. Otilia Brân­zan și programările se fac la tel. 0256/29.22.95.

Vă mai recomand: Betacaroten, Zinc și produse gemoterapice pentru ochi, de la magazinele natu­riste. Vă doresc reușită și curaj!

MIRELA M. – Arad

„Caut un tratament naturist pentru polipi pe colon” (Răspuns pentru DUMITRU M. – Arad, F. AS nr. 1508)

De vreo doi ani, m-am confruntat cu probleme cauzate de hemoroizi. Ajunsesem de nu mai pu­team sta pe scaun de durere. Nu m-a ajutat niciun tratament prescris de doctor: supozitoare și trata­mente medicamentoase. Din cauza pandemiei, am tot amânat o colonoscopie, care mi-a fost recoman­dată de un medic gastroenterolog dar până la urmă mi-am făcut curaj și, acum aproximativ șase luni, am reușit să o fac. Spre surpriza mea, mi-a fost des­coperit un polip pe colon, care trebuia operat în maximum 3-4 luni. Polipii de dimensiuni mai mari, așa cum am avut eu, pot da uneori simptome pre­cum: scaune amestecate cu sânge, modificări ale    defecaţiei (constipaţie, diaree), simptome care pot avea şi alte cauze. Eu m-am gândit că totul are legă­tură cu constipația de care sufeream, nu neapărat că ar fi și altă problemă. Eram cu moralul la pământ și aș fi făcut ori­ce ca să scap de operație. Am fost tot timpul adepta unui stil de viață sănătos și am încercat să apelez la natură de fiecare dată când apărea o problemă de sănătate, dar de data asta m-am mobilizat să găsesc cea mai bună opțiune de tratament. Având în vedere că sunt o cititoare fidelă a Formulei AS, am avut de unde să aleg, din multitudinea de tratamente găsite în paginile revis­tei. Sinceră să fiu, mai greu a fost să îmi conving familia că nu doresc să mă operez și mai degrabă am încredere în tratamente na­tu­riste. M-am decis pentru pro­dusele Elixir of Youth și Di­gestton, și, spre bucuria mea, după prima lună de adminis­trare, problema mea legată de constipație și hemoroizi a dis­pă­rut. Pentru problema cu po­li­pul, a trebuit să continui tra­tamentul încă 3 luni, dar am fost conștientă că vindecarea durează.    Am repetat colonoscopia și m-am bucurat să aflu că nu mai trebuie să mă operez. Eu iau pre­ventiv și acum Digestton, pentru gastrita care îmi revine în fiecare primăvară. Am coman­dat produ­sele la tel. 0748/11.24.22, de unde am pri­mit sfaturi prețioase, ca să previn pe viitor consti­pa­ția. Mi s-a spus să fac mişcare zilnic, să am o ali­mentaţie bo­gată în fibre și să beau sufi­ciente lichide dacă vreau să am un sis­tem digestiv sănătos şi să nu fiu consti­pată. Sper că v-au fost de folos rândurile mele.

ELENA – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian