Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Am fost diagnosticată cu papilomatoză vaginală” (Răspuns pentru ELENA T., F. AS nr. 1187)

Foto: Shutterstock

Din câte înțeleg, problema dvs. este acum ciu­perca vaginală și vă pot spune cum am scăpat eu de acest coș­mar (am depășit, de-a lungul timpului, suta de ovule va­gi­nale cu diverse antibiotice, și asta doar cu rezultate tem­porare).

* Trebuie să faceți iri­gații vaginale de două ori pe zi cu macerat de gălbenele (într-un vas emailat se amestecă un pumn plin cu flori de gălbenele cu 1,5 l de apă și se lasă la macerat 12 ore, apoi se în­căl­zește puțin, aproa­pe de temperatura corpului, nu se înfierbân­tă, se strecoară în irigator și se fac spă­lături). Plantele rămase se înfășoară într-o fașă de tifon și se aplică o compresă locală cu acest tam­pon, de seara până dimineața.

* După iri­gație sunt foarte utile ovulele cu propolis, pe care le pro­curați de la apifitote­rapeutul Andi Liciu (tel. 0722/45.07.60). Rezul­tatele se văd în 2-3 zile, dar tra­ta­mentul intensiv trebuie să du­reze două săptămâni.

* Apoi, chiar dacă nu mai aveți simptome, mai faceți timp de câteva săptămâni câte o irigație la câteva zile cu ma­cerat de gălbenele. Insist asupra mo­dului de pregătire a plantelor; din proprie expe­riență vă spun că maceratul este mult mai puternic decât infuzia sau decoctul de găl­benele care nu au decât un efect de ușurare pentru cel mult câteva ore. Trebuie însă să renunțați definitiv la za­hăr (înlocuit cu miere). Hiperaciditatea pe care acesta o produce în țesuturi creează mediul propice pentru dez­vol­­tarea candidei. Am observat acest lucru la mine, îna­inte să aflu din cărți.

* În plus, 3-4 căni cu infuzie de cre­ți­șoară consumate zilnic vă vor ajuta în restul problemelor gi­necologice. Se face o infuzie scurtă (1-2 minute) dintr-o lin­guriță de plantă la o cană de apă clocotită. Multă sănătate!

CRISTINA – București

„Nu-mi revin după enterocolită acută” (Răspuns pentru SIMION G. – jud. Cluj, F. AS nr. 1370)

Am citit apelul dvs. în legătură cu boala de care suferiți, cu care lupt și eu. Am încercat diferite medica­mente, până și argilă, dar fără rezultate. Doctorița de familie mi-a prescris Redigest și No-Spa. Aceste medicamente mi-au stopat diareea și mi-au liniștit stomacul. Dacă nu ați folosit aceste medicamente, încer­cați-le. Vă doresc sănătate!

ELENA D. – Cluj

„Există vreun remediu pentru Toxocara canis?” (Răspuns pentru MARIA F. – Buzău, F. AS nr. 1411)

Răspunsul meu se bazează pe fap­tul că un caz identic, din familie, a fost rezolvat prin ur­mătoarea metodă de tratament naturist: se fierb 500 g usturoi pisat într-un litru de apă, timp de o oră, după care se strecoară printr-o pânză de tifon și se adaugă 1 kg de miere de albine poli­floră și o lingură de propolis, amestecându-se până la di­zol­varea totală. Se obține astfel un sirop care se admi­nistrează numai dimineața, înainte de masă, câte 3-5 lingurițe, timp de 15 zile, după care vă pre­zentați la examenul de labo­ra­tor clinic. În cele 15 zile, feri­ți-vă de contactul cu animalele de casă (câini, pisici), fierbeți lenjeria, sterilizați vesela în care preparați alimente, toți membrii familiei tre­buie să păstreze o igienă perfectă.

* Dacă această metodă nu dă rezultate, vă prezint o metodă mai radicală: culegeți din pădure 5-10 g de mătreața-bradului (Usnea barbata), pe care o găsiți pe trunchiurile de brad, sub forma unor filamente de culoare verde-cenușiu. Se introduc, pisate, în 100 ml alcool dublu rafinat (de circa 70°), unde se țin 7-10 zile, în bătaia razelor de soare sau lângă un loc călduros, timp în care se amestecă de circa 3-5 ori pe zi. Și în acest amestec este bine să introduceți o linguriță de propolis. Se obține un extract alcoolic, care se administrează câte 5-7 pi­cături în lapte sau alte alimente lichide. În am­bele cazuri, substanțele bioactive din usturoi, mă­treața-bradului și propolis distrug toți microbii și paraziții din organism, înlăturând orice infecție; redau pofta de mâncare, înlătură stările febrile, măresc vitali­tatea. Multă sănătate!

E. N. – Cluj-Napoca

„Am candidoză bucală” (Răspuns pentru ANCA – București, F. AS nr. 1458)

Pentru a vă vindeca de candida albicans, faceți o cană de ceai de mușețel în care dizolvați o lingu­riță rasă de bi­car­bonat de sodiu. Cu soluția aceasta clătiți gura de 4-5 ori pe zi, în special după ce ați mâncat ceva. Du­rata până la vindecare este de circa o săptămână. For­mu­la pe care v-o comunic o am de la un medic cu experiență.

FILIP – București

„Fac crize biliare puternice și vomit tot ce mănânc” (Răspuns pentru INA – București, F. AS nr. 1509)

Soțul meu s-a confruntat cu probleme similare și, alături de regimul alimentar, de mare folos i-au fost unele remedii naturiste.

* Dimineața, curățați-vă limba de depozitul albicios cu marginea unei lingurițe, înainte de spă­latul pe dinți.

* Tot dimineața, imediat după trezire, încălziți 1,5 l de apă, adăugați sare (de preferință grunjoasă), astfel încât apa să fie sărată ca o supă caldă. Așezat pe vine, cu genunchii depărtați, beți apa pe neră­suflate (poziția împiedică apa să treacă din stomac în intestin). După ce ați băut apa, faceți-o să se miște în stomac și să-i spele pereții (prin sărituri, masaj), după care, în pi­cioare fiind, aplecați-vă și atingeți omușorul cu degetele, stimulând reflexul de vomă. Apa va ieși mai întâi în cantitate mică, apoi în jeturi mari, spumoasă, iar la sfârșit va fi amestecată cu bilă galbenă sau verde. După ce eva­cuați toată apa, vă odihniți puțin în poziție culcat și nu mâncați decât după o jumătate de oră. Procedeul este extraordinar, vă veți simți înviorat, eliberat de tensiune, chiar dacă în primele zile vă va fi mai greu. Totul este să faceți procedura zilnic, dar pentru asta este necesar un anumit efort: să vă treziți mai devreme. Tradițional, se face 49 de zile – în fiecare zi, ur­mătoarele 49 de zile – din 2 în 2 zile, apoi tot 49 de zile – din 3 în 3 zile, până se ajunge la o singură dată pe săptă­mână, după o zi de post total (cine îl poate ține). Se continuă toată via­ța și e un prieten care nu te lasă să ai probleme cu stomacul sau fica­tul.

* De asemenea, căutați să râ­deți cât mai mult – mergeți să ve­deți comedii. Este bine să mergeți la un curs de yoga integrală. Tehnicile pe care vi le-am prezentat se învață la aceste cursuri, dar mai sunt și altele, ce vizează mintea și corpul. Multă sănătate!

MARIA O.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian