Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

MALUMA la București

– Se apropie cu paşi rapizi unul dintre cele mai aşteptate concerte de anul acesta, cel al îndrăgitului solist colum­bian Maluma. A mai fost în România în 2018, spre încân­tarea miilor de fani de muzică latino de la noi –

Juan Luis Londoño Arias (28 de ani), cu­noscut sub numele de scenă Maluma (rezul­tatul unui joc de cuvinte ce cuprinde pri­mele două litere din numele celor mai dragi per­soane din viața sa – Marlli, mama, Luis, tatăl, şi Manuela, sora lui mai mare), a devenit un nume cunoscut în ţara na­tală, Columbia, la doar 17 ani, când a lansat hitul „Farandulera”, apoi a cucerit rapid întreaga Ame­rică Latină, odată cu lansarea primului său disc, Ma­gia (2012). Născut în Me­dellin (al doilea oraş columbian ca mărime, după Bogota), Juan Luis nu şi-a dorit, de fapt, să devină star muzical, ci, aseme­nea milioanelor de băieţi din întreaga lume, a jucat fotbal timp de opt ani, spe­rând să devină un al doi­lea Carlos Valderrama. Muzica a fost un hobby până la 16 ani, când a înre­gistrat prima lui melodie, care a atras atenţia mai multor producători muzi­cali. Cu fotbalul nu reușise mare lucru, rămânând într-o divizie inferioară, aşa că a îmbrăţişat repede noua oportunitate. Marea lui consacrare s-a produs în 2015, când cel de-al doilea album, „Pretty Boy, Dirty Boy”, a câştigat nu mai puţin de 8 discuri de platină. Maluma a ajuns rapid unul dintre cei mai faimoşi artişti de muzică latino, având colaborări cu nume mari, precum Jennifer Lopez, Madonna, Shakira sau Ricky Martin.

A fost nominalizat la o mulţime de premii naţio­nale şi internaţionale şi a şi câştigat o parte din ele, unul fiind premiul „MTV Video Music”, pentru „Cel mai bun artist latino” în 2020.

În jurul lumii, cu „Papi Juancho”

Până azi, Maluma a lansat cinci discuri, toate cu mare succes la public. În 2017, a susţinut 105 con­certe în întreaga lume şi a vândut peste un milion de bilete, record pe care avea să-l doboare un an mai târziu, cu următorul lui turneu, „Fame”.

Artistul și-a scos al cincilea disc, „Papi Juan­cho”, în plină pandemie Covid. Din cauza res­tric­țiilor, albumul nu a putut fi promovat live în con­certe, ceea ce nu înseamnă că nu a fost ascul­tat şi că nu a avut succes. „Papi Juancho”, care va fi prezentat în premieră în concertul din Ro­mâ­­nia, a fost deja premiat cu șapte discuri de pla­tină şi a intrat în mai toate topurile de specia­litate, inclusiv în celebrul „Billboard 200”.

La începutul lunii septembrie 2021, Malu­ma şi-a luat inima în dinţi şi, profitând de noile relaxări, a decis să pornească în jurul lumii pentru a-şi pro­mova noul album. Anul acesta, pe 30 aprilie, Maluma va concerta pen­tru prima dată şi în oraşul lui natal. „Concertul acesta din Me­dellin este împlinirea unui vechi vis de-al meu. Chiar îi ziceam zile­le trecute surorii mele: cine ar fi crezut că    o să apar pe un stadion, în oraşul natal, ca… Maluma, şi nu ca Juan Luis, jucătorul de fot­bal? Dar cred că toate lucrurile se întâmplă cu un scop. Sunt în punc­tul de vârf al carierei mele, aşa că nu ar fi fost un moment mai potri­vit decât acesta pentru mine, ca să cânt aco­lo. Concertul va fi unul de mulţumire pentru ţara mea şi ora­şul meu natal, care m-au spri­jinit să devin cine sunt azi – Maluma”, declara ar­tistul în­tr-un inter­viu recent.

Actor de film, alături de Jennifer Lopez

Anul acesta a debutat spec­taculos pentru artistul columbian. Turneul lui mondial are mare suc­ces, iar în luna februa­rie s-a lansat pe piaţă şi filmul „Marry me” („Mă­rită-te cu mine”) care îi are ca prota­gonişti pe Jennifer Lopez, Owen Wilson şi …Maluma. Este o comedie romantică, numai bună de alungat gândurile negre. „Am o rela­ţie extraordinară cu Jennifer, iar atunci când echipa ei m-a abordat şi mi-a propus să joc în filmul acesta, am zis da, din toată inima. Cred în dragoste şi îmi pare bine că primul meu rol într-un film hollywoodian este într-o comedie ro­mantică. După mine, un bărbat adevărat trebuie să aibă în viaţă romantism şi umor. Cât despre personaj, nu pot spune că mă confund 100% cu Bastian. Da, sunt şi eu un cântăreţ de succes, aşa că viaţa şi cariera noas­­tră seamănă cumva, dar Bas­tian este un om egoist şi lipsit de iubire, iar eu nu sunt aşa”, declara ar­tistul la premiera filmului de la Los Angeles.

Coloana sonoră a aces­tui film, ce cuprinde melo­diile lui Jennifer Lopez şi ale lui Ma­luma, a fost deja imortalizată pe un album intitulat cum altfel decât „Marry me”, care se bucu­ră şi el de mare succes.                                                                                                                                                                                                                             

Săptămâna aceasta, pe 24 martie, Maluma îşi lan­sează şi propria colec­ţie de haine, căci este pa­sionat şi de modă, un in­teres moștenit de la pă­rin­ţii lui. „Nu i-am văzut niciodată nea­ranjaţi. In­diferent de situa­ţie, pă­rin­ţii mei erau mereu îm­brăcaţi impe­cabil”, spu­nea el.

Turneul „Papi Juan­cho” a ajuns anul acesta în Europa şi va trece prin România. Maluma va cânta la București pe 8 aprilie 2022, în Pavilionul Cen­tral Romexpo. So­listul columbian le-a pregătit fani­lor    o serie de sur­prize, printre care şi o scenă rotundă, montată în mijlocul sălii, care îi va permite să aibă o legătură ceva mai apropiată cu publicul.

(Mai sunt disponibile doar câteva zeci de bilete pentru concertul Maluma de la Romexpo din Ca­pitală, şi anume la Diamond Circle cu preţul de 691 lei, bilete pe care le puteţi achiziţiona în reţeaua Iabilet.)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian