Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru ANA-MARIA – Brașov, F. AS nr. 1510: „Se poate vindeca hernia gastrică pe cale naturistă?” (cu subproblema: Am diabet și nu mă descurc cu regimul)

Dr. RAREȘ SIMU – Centrul de Sănătate şi Viaţă „Armonia”, Bucureşti și Cluj-Napoca, tel. 0766/29.84.58

În diabetul zaharat, regimul este foarte im­portant pentru controlul adecvat al glicemiei, cu medicație cât mai redusă. Vă recomand în continuare câteva principii ale regimului, dar și exemple de cum să combinați mesele.

Este important să vă hidratați adecvat; puteți consuma în acest scop apă plată sau ceaiuri neîn­dulcite. Să înlocuiți pâinea albă cu pâine neagră sau graham. Alimentele recomandate în diabet sunt cele cu conținut scă­zut de glucide și grăsimi satu­rate sau trans. Pentru a respecta aceste principii trebuie să evitați următoarele alimente: făina albă, pâinea albă, orezul și pas­tele clasice, zahărul și produsele care conțin zahăr, biscuiții, cio­colată, prăjituri de la cofe­tărie, bomboane, halva, înghețată, mie­rea, produsele de patiserie, dulciurile, fructe uscate, fasole, mazăre, linte, sfeclă, cartofi și, în general legumele uscate, de­oa­rece conțin peste 50% glu­cide, smântână, iaurturi grase, carnea roșie sau grasă, cârnații, produsele lactate care nu sunt degresate, alimente preparate prin prăjire, chips-uri, popcorn, tor­turi glazurate, struguri, smochine, stafide, castane, pe­pene verde. Este de preferat ca alimentele consu­mate în diabet să fie: carne albă (pui, curcan, pește proaspăt), legume precum varza albă, varză roșie, conopidă, spanac, broccoli, fasole, dovlecei, bame, sparanghel, ardei gras, urzici, roșii, dar și cartofi copți, ciuperci, ouă, tofu, brânzeturi: brânză slabă de vacă, caș, urdă, iaurt degresat, lapte degresat, griș, fulgi de ovăz, fidea, tăiței, fructe proaspete deoarece conțin puțini carbohidrați, nuci, semințe, deserturile făcute în casă, fără zahar și care să fie consumate cu maximă atenție și cu moderație. Toa­te aceste alimente tre­buie combinate pe parcursul zilei, în cadrul a 3 mese principale și 2 gustări. Este important ca din cadrul fiecărei categorii de ali­mente recomandate să alegem, pe parcursul săptă­mânii, alimente diferite, care să nu se repete mai multe zile la rând (în fiecare zi schimbați tipul de carne sau de legume sau lactate sau fructe, pe care le consu­mați). Această dietă de rotație este impor­tantă pentu a evita apariția intoleranțelor alimen­tare. Un exemplu de regim ar fi:

Micul dejun – poate fi compus din pâine – 80 g pâine (4 felii) – și lapte, 200 ml, sau din lapte (200 ml) și cereale integrale (200 g).

Prima gustare, la ora 11.00 – compusă din­tr-unul dintre fructele recomandate, 250 g.

Prânzul – poate fi compus din supă sau ciorbă de legume, mâncare de legume: sufleu de dovlecei, mâncare de ștevie, urzici, mâncare de praz cu măsline, ghiveci de legume, sufleu de morcovi sau de spanac, mâncare de fasole verde, pâine 3 felii și un fruct 200 g sau carne la grătar 150 g, piure sau orez 200 g, cu salată și un fruct de 200 g.

Gustarea a 2-a – se pot consuma 250 ml lapte degresat sau iaurt slab și 200 g fructe.

Cina – poate fi compusă din 300 g cartofi copți și un fruct de 100 g, sau din 300 g paste integrale și o cană cu lapte de 200 ml, sau din griș cu lapte (200 ml lapte și 100 g griș, eventual cu 10 g dul­ceață de casă) și 3 felii de pâine cu șuncă.

Farm. Carmen Ponoran – Asociația Română de Gemoterapie și Homeopatie, e-mail: [email protected] www.gemoterapie.ro

„Mama are dureri de cap, iar medicii nu găsesc cauza” (Răspuns pentru MIRUNA – București, F. AS 1505)

Carmen Ponoran

Vă recomand pentru mama dumneavoastră să încerce tratamentul gemoterapic și cel homeopat pentru rezolvarea migrenei de care suferă de ani de zile. În gemoterapie se poate apela la câteva ex­tracte cu acțiune anti­inflamatoare, precum Extrac­tul din muguri de Arin negru, Extractul din muguri de Coacăz negru, Ex­tractul din mlădițe de Măceș. Acesta din urmă este recomandat în cefaleea va­somotorie (neutralizează efectul tiraminei, neurotransmițător implicat în mecanismul declanșării ce­faleei la unele persoane). A­ceasta ar putea fi cauza de­clanșării dure­rilor de cap, iar în acest caz ar trebui evitate alimentele bogate în tiramină, precum brânza îm­bătrânită, alimentele fer­men­tate, conservele, nucile, ficatul de pui, hering, fructe uscate sau prea coapte, cum ar fi stafide sau prune us­cate, banane sau avocado prea copt, o serie de băuturi alcoolice și altele (găsiți pe internet mai multe infor­mații). Ar fi bine ca mama dum­neavoastră să reușească să iden­tifice factorul declan­șator al ce­faleei, care ar pu­tea fi și consu­mul anumitor alimente. Cura gemoterapică ar trebui urmată nu doar la declanșarea cefaleei, ci în permanență, timp de 3 luni, având în vedere că suferința este veche. De luat Coacăz negru, dimineața, Măceș, de două ori pe zi, și Arin negru, seara. La declanșarea cefa­leei, aceste gemoterapice se pot administra mai des, de 3-4 ori, la distanță de jumătate de oră. De ase­me­nea, tratamentul homeo­pat, recomandat de un medic homeopat (ne puteți scrie, pentru a vă reco­manda un specialist), poate fi soluția care să indi­vidualizeze exact tipul de cefa­lee, iar medica­men­tele homeopate pentru tratamen­tul cefaleei sunt mul­tiple. Numai bine!

O primăvară cu speranță în pace!

Farm. primar Ion Bobaru – Farmacia „Faltis”, Brăila În slujba brăilenilor și nu numai din 1897 Tel. 0239/61.59.31, 0749/04.26.61, e-mail: [email protected]

„Soțul meu are leziuni ischemice cerebrale cronice” (Răspuns pentru MARIA S. – Buzău, F. AS nr. 1503)

Ion Bobaru

În leziunile ischemice cerebrale cronice, pe lângă medicația alopată recomandată de medic, se pot inte­gra și preparate farmaceutice ob­ținute din iarba de Saschiu, frunze de Ginkgo biloba, frunze de Roz­marin și din tescovină. Preparatul se numește Cere­brotrof și se găsește la farmacia Faltis. Folosirea acestui preparat este de lungă durată, rezultatele se pot observa după câteva luni de zile. Livrarea se face prin Fan Courier/ Poșta Română, cu plata ram­burs la primirea coletului.

„Cum pot scăpa de ulcer și de dischinezie biliară?” (Răspuns pentru MIRCEA J. – Brăila, F. AS nr. 1502)

Pentru crizele acute provocate de ulcer și de dischinezia biliară avem un Sirop antispastic. Siropul conține tinctură de beladonă, papaverină, apă cloroformată, apă de mentă și de melisă. Me­dicația clasică recomandată de medicii curanți, alături de un regim alimentar adecvat, rămân în continuare valabile.

Pentru că sunteți din Brăila, vă puteți adresa di­rect farmaciei: Str. Galați, nr. 29. Puteți face co­man­da anticipat (telefonic sau pe e-mail).

Ing. chim. MIRCEA BOCAN – Alba Iulia, tel. 0788/23.38.73, 0258/86.56.77

„Se poate vindeca hernia gastrică pe cale naturistă?” (Răspuns pentru ANA-MARIA – Brașov, F. AS nr. 1510)

Orice boală digestivă se poate trata cu argila „ALGO”. Aceasta este un pansament excepțional, are efect bactericid și cica­trizant. Dacă consumați 200 g de argi­lă/zi, în 2-3 săptămâni simptomele se ameliorează consistent și în 2-3 luni sun­teți complet vindecată.

Pentru detalii, vă rog să mă con­tactați la tel. 0788/23.38.73.

Farm. spec. PAUL TISMAȘ – tel. 0745/137.537, e-mail: [email protected]

„Am hemoragie vitreană la ambii ochi” (Răspuns pentru MAGDA F., F. AS nr. 1505)

Suferinţa dvs. oculară este tot o urmare a diabetului, drept pentru care trebuie să vă ţineţi glicemia strict sub 120 şi aceasta se realizează prin administrarea zilnică şi regulată a medicaţiei pre­scrisă de medic, dar şi printr-un regim alimentar preponderent vegetarian, din care trebuie scoase definitiv carnea roşie, untul şi smântâna. Pentru tratamentul hemoragiei vitreene folosiţi soluţia Hidrolat de Pro­polis, cu administrarea unei picături de 2-3 ori/zi, în ambii ochi, pentru o perioadă lungă de timp. Dacă hemoragia se opreşte, veţi folosi în continuare 1 picătură, dar la 2 zile, în ambii ochi, ca măsură profi­lac­tică. Dacă nu găsiţi acest preparat pe piaţă, con­tactaţi-mă.

„Tatăl meu suferă de gută” (Răspuns pentru SIMINA – Bucureşti, F. AS nr. 1505)

Guta este răspunsul organismului la opulenţa alimentară cu proteine animale, strigătul de „aju­tor” al articulaţiilor la „inflaţia” de carne (în special de porc). Deci, dacă tatăl dvs. nu exclude definitiv carnea roşie şi derivatele ei din alimentaţie, orice tratament este inutil. De asemenea, trebuie restric­ţionat şi consumul de carne albă (pasăre, peşte), fasole uscată, ciuperci, produse din soia, la o dată pe lună (la o masă festivă). În rest, alimentaţia vă sugerez să fie preponderent vegetariană. De la lobodă, ştevie şi spanac nu a făcut gută nimeni, niciodată. Mai reco­mand tatălui să bea ceai de coajă de Salcie sau Mesteacăn, folosit sub formă de decoct, cu 1 cană de ceai 3-4 ori/zi. Ex­tern, se aplică com­prese reci, pe articu­laţiile inflamate şi dure­roase.

Dacă nu vă ajută în­deajuns trata­men­tul in­dicat, contac­taţi-mă.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian