Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

SOS – CAZURI DE EXTREMĂ URGENȚĂ

„Ajutați-ne să luptăm mai departe pentru viața lui Dragoș”

Stimată doamnă director Sânziana Pop și dragi cititori ai revistei „Formula AS”, mă nu­mesc Condescu Aniana, din comuna Secu, sat Comănicea, jud. Dolj. După cum știți dintr-o scrisoare precedentă, pentru care mi-ați și acordat ajutor, băiețelul meu suferă de medu­loblastom (cancer la cap), tetrapareză spastică, hidrocefalie și întârziere mintală de la vârsta de 4 anișori. Până acum, Dragoș are 23 de cure de tratament citostatic făcute în București, la I.O.B. „Al. Trestioreanu” și 30 de radioterapii, făcute în Ungaria. După operație, a rămas în scaun cu rotile. De aceea, doamnă director Sânziana Pop și dragi cititori ai „Formulei AS”, vă cerem din nou ajutorul, ca să putem continua tratamentele începute. Noi, familia, facem tot ce putem pentru Dragoș, dar trăim într-o comună săracă, tatăl lui nu lucrează nicăieri, e agricultor – suntem departe de oraș. Dragoș mai are încă 5 frați. E foarte greu, Dra­goș merge la școală, în clasa a V-a, mă duc și stau cu el până la ter­minarea orelor, după cum v-am spus, e în scaun cu rotile. Tre­buie să-i fac ghete or­topedice și să ple­căm din nou la Bucu­rești, la kine­toterapie. De aceea, vă rugăm cu lacrimi în ochi să ne ajutați în continuare, poate într-o bună zi va mer­ge și se va bucu­­ra și el de co­pilă­ria lui pe care până acum și-a petre­cut-o numai în spitale, la tratament, printre seringi.

Sper ca scrisoarea noastră să ajungă la oa­meni cu suflet mare și cald, care să ne înțelea­gă povestea și să ne ajute în continuare.

Cu multă stimă și respect,

ANIANA CONDESCU –    sat Comănicea, com. Secu, jud. Dolj, cod 207530, tel. 0756/33.30.50

Cont în lei, deschis la Banca B.C.R. Cons­ tantin Brâncoveanu, sector 4, București, RO95RNCB0746119449060001, pe numele CONDESCU ANIANA

„Îndrăznesc să ridic iarăși ochii spre dvs. și să vă cer ajutor”

Bună ziua, dragă Fundație „Formula AS”,

În primul rând vă doresc multă sănătate,la toți. Mă numesc Michi Gheorghe din loc. Săr­mașu, jud. Mureș, și vreau să vă spun că am mai fost ajutat de dumneavoastră cu suma de 1500 lei. Necazurile în care mă zbat sunt însă foarte mari. Am soția bolnavă, cu erizipel, diabet, epilepsie. Eu sunt operat, am un tendon tăiat și nu pot să-mi folosesc mâna stângă, prin urmare, nu mai pot să muncesc. Îndrăznesc să ridic iarăși ochii spre dvs. și să vă cer ajutor. Sărăcia în care trăim n-are nicio ieșire. Vreau să-mi cumpăr niș­te lemne de foc, o ușă și sobă. Și să am ce pune pe masă familiei. Vă scriu cu la­crimi în ochi. Dum­ne­zeu să vă ajute. Multă să­nătate și bucu­rie!

MICHI GHEORGHE – oraș Sărmașu, str. Vasile Simonis nr. 20, jud. Mureș, cod 547515, tel. 0751/31.90.03

„Sunt o mamă adolescentă, cu un copil de trei luni”

Mă numesc Sîrbu Alexandra Ana Maria, locuiesc în loc. Brad, jud. Hunedoara. Mențio­nez că sunt o mamă adolescentă, cu un copil de 3 luni și 2 săptămâni. Soțul meu m-a părăsit după ce am născut. S-a încurcat cu o altă fată și a fugit cu ea. Sunt la școală, la postliceală, în ultimul an. Stau cu mama, care mă ajută, dar nu este prea sănătoasă. Am rămas fără tată de la vârsta de 9 ani. Stăm în blocuri ANL, într-o garsonieră cu 1 dulap, masă, 1 pat, frigider și o plită pe care încălzesc laptele. Am o pensie de urmaș de 1000 lei. Alimentele pentru copil, lucrurile care îi sunt necesare sunt scumpe, la fel și curentul, și nu ne descurcăm cu ce avem.

Rog oamenii de bună credință, cititori ai revistei, să ne ajute cu ce pot. Mă mulțumesc cu oricât de puțin.

SÎRBU ALEXANDRA ANA MARIA – str. Dacilor, bl. ANL 2010, sc. A, et. 3, ap. 16, loc. Brad, jud. Hunedoara, cod 335200, tel. 0732/99.91.48

„Îmi pierd vederea. Trebuie să fac urgent operație”

Stimată redacție,

Vă rog din suflet, dacă e posibil să mă ajutați și pe mine prin publicarea acestor rân­duri. Mă numesc Stancu Aurora, am 53 de ani și trebuie să fac de urgență operație de catarac­tă la ochiul drept, pentru a-mi recăpăta vederea (nu mai văd deloc cu el, la stângul vederea e din ce în ce mai încețoșată). Ajutați-mă să am din nou o viață normală.

Cu respect.

    P.S. Doamna Stancu Aurora ne-a mai trimis în regim de urgență o scrisoare: nevăzând bine cu un ochi (cataractă avansată), a călcat gre­șit, și-a fracturat glezna dreaptă, iar acum urgente au devenit fiolele ce-i trebuie injectate zilnic, timp de 30 de zile, spre a nu face chea­guri de sânge. Doamna Stancu ne-a trimis și ac­tele medicale din care rezultă fractura glez­nei (pe lângă cele de cataractă)

STANCU AURORA – Str. Oțelarilor nr. 38, Oraș Oțelu Roșu, jud. Caraș Severin, cod 325700, tel. 0739/88.96.67

ANUNȚ

Donez aproape 150 de cărți în limba en­gleză, literatură clasică și contemporană de calitate, aflate în stare bună – unei școli sau biblio­teci din România sau Basarabia. Dacă este nevoie, pot contribui și la costurile de trans­port.

VIDEANU BIANCA – București, tel. 021/210.58.23

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian