Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

La grădină, birjar!

Bucureștiul visează la splendoarea inter­belică a grădinilor muzicale, când oa­menii ieșeau să se bucure, la o bere, de verdele primăverii. Grădina Urbană, de pe strada Batiștei nr. 14, e o astfel de variantă modernă a vechilor localuri de distracţie din Micul Paris. După criza impusă de pandemie, Grădina Urbană îşi re­deschide porţile şi se extinde cu o anexă mai mare, în Parcul Herăstrău. „Momentele frumoase petre­cute împreună și aprecierea voastră ne-au dat cu­raj să ne extindem… Ne pregătim de un sezon de grădină memorabil, cu zeci de evenimente de la care nu trebuie să lipsiți!”, spun organizatorii. Şi au pregătite, într-adevăr, o mulţime de surprize.

Iată la ce evenimente puteţi participa în Herăs­trău, în luna Aprilie:

Loredana

Marea deschidere o va face vineri, pe 15 Apri­lie, Loredana Groza. Ea va da tonul cu o petrecere explozivă, marcă proprie. Aveți de unde alege! Lo­re­dana jonglează cu stilurile muzicale, fie că e vorba de pop, rap, folclor, trap sau muzică lăută­rească. A cochetat chiar şi cu manelele, spre dispe­rarea unor admiratori ai ei, însă instinctul a ajutat-o să nu dea greș. Melodia „Fericire”, lansată anul tre­cut, în colaborare cu zece dintre cei mai cunos­cuţi cântăreţi de manele ai momentului, a fost as­cultată şi vizionată pe internet de nu mai puţin de 37 de milioane de oameni.

Nicu Alifantis & Zan

Sâmbătă, pe 16 Aprilie, tot la Grădina Urbană din Herăstrău, îl puteţi asculta pe Nicu Alifantis, un artist total, care nu mai are nevoie de prezentări. Scriitor, muzician, cântăreţ şi actor, se află de ani de zile în vârful com­petiției muzi­ca­le pe care o domină cu talent, dar și cu o personalitate cuce­ritoare.

Anul trecut, în luna Noiembrie, ar­tis­tul brăilean a lan­sat albumul şi car­tea „Leoneed is love”, cu 12 cân­tece pe ver­suri de Leonid Di­mov (ce pot fi pro­curate de pe alifantis.ro). „Aver­­tisment! Doamnelor și dom­ni­lor, la ALI­FAN­TIS­MUSIC nu există nici Black friday și nici discount-uri! Pre­țurile sunt corecte, produsele sunt pe măsură, și tot ce ne dorim e să nu-i dezamăgim pe cei ce cumpără. Prin urmare, cartea și muzica marca Alifantis nu sunt în pericol să se degradeze, deci nu dăunează sănătății. Sun­tem aici pentru voi! Vă mulțumim și vă așteptăm să ne bateți la ușa magazinului”, declara Nicu Alifantis înainte de lansarea albumului.

În Herăstrău, muzicianul vă aşteaptă alături de trupa Zan, pentru o seară de neuitat.

Bogdan Simion & Lăutarii de mătase

Cobzar talentat și erudit, promotor de mu­zică lăutărească veche și nepervertită, Bogdan Simion vine la Grădina Urbană din Herăstrău însoţit de „Lăutarii de mă­tase”: Cornel Neac­șu, Gheorghe Rădu­ca­nu, Ghiță „Coa­dă” Pe­trescu și Ma­rian Za­ha­nagiu. „Fa­natici” ai mu­zicii lăutărești, ei nu se abat de la norma tra­diției vechi, popu­lare, având drept țel muzica adevărată, cea care te lovește la coarda sensi­bilă și te face să suspini din adânc.

(Concertul are loc duminică, pe 17 aprilie, la ora 21.00)

Corina Sîrghi & Taraful Jean Americanu’

Concertele la Grădina din Herăstrău se reiau după Paşti, joi, pe 28 Aprilie, cu un concert Corina Sîrghi & Taraful Jean Americanu’. Cu plinul făcut de ouă roșii și cozonac, de data asta se potrivește un pahar de rose, care va face ca romanțele și tan­gourile să pară și mai pasionale.

Corina Sîrghi, alături de taraful tradițional con­dus de Shaun Williams (aka Jean Americanu’), reanimă atmosfera saloanelor din Bucureștiul ani­lor ‘30 şi efervescența petrecerilor de „bloc-ma­hala” din anii ‘90 printr-o suită de ro­manțe, tangouri, dan­­suri lăutărești și manele clasice.

Viţa de Vie

Pe 29 Aprilie, se schimbă ritmul şi se trece de la muzica acustică la cea e­lectronică, alături de trupa bucu­reş­teană Viţa de Vie. Sunteţi invitaţi să ascultați cele mai în­drăgite piese ale trupei și să vă bucu­raţi de o atmosferă plină de energie cu „muzica dată tare”, aşa cum ne-au obiş­nuit Adrian Despot, Adrian Ciuplea, Ce­zar Popescu, So­rin „Pupe” Tănase şi Mihai Ardelean.

White Mahala

Concertele lunii Aprilie se încheie în Herăstrău, sâmbătă, pe 30, cu trupa White Mahala, care își pro­pune să reînvie cheful de dans, pe ritmuri auten­tice românești, inspirate din vechile melodii urbane de mahala și tratate într-o manieră modernă. Ver­surile sunt fără perdea și pline de umor. O seară de neuitat, în stil retro, evocator de timpuri cu mult mai liniștite decât cele de azi.

(Biletele pentru toate aceste evenimente şi deta­lii suplimentare puteţi găsi în reţeaua Iabilet.)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian