Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Prietena mea are două limfedeme și i se crapă pielea”

Bună ziua, dragă Formula AS!

Foto: Shutterstock

Vă scriu cu speranța de a găsi o metodă de tra­tament pentru boala de care suferă o bună prie­tenă. Din ceea ce poate explica ea pe scurt, vă re­dau următoarele: „În 2016 am urmat un tra­tament împotriva unui cancer de endometru, des­coperit în faza 3A (radioterapie și histerec­tomie totală). La operație, pe lângă cele precizate, au fost scoși și 39 de ganglioni limfatici. După cinci ani, la nivelul picioarelor s-au dezvoltat, dea­supra glez­nelor, două limfedeme foarte mari. Cel de la pic­iorul drept a dus la crăparea pielii, iar limfa adu­nată pune presiune foarte mare, insu­portabilă, pe picior. Am urmat tratamente date de secțiile de Chi­rurgie vasculară și Cardiologie, însă limfa tot se adună în zona gambei, iese prin pori sau crapă pielea, iar durerile sunt cumplite. Am zone cu pie­le jupuită și nu mă pot încălța decât cu șlapi.”

Aceasta este mărturisirea ei și îi rog pe citi­torii dumneavoastră, în măsura în care știu, să o ajute cu îndrumări. Unde să meargă, la ce spital? A auzit că cel mai eficient trata­ment ar consta în refacerea vaselor limfatice. Dar unde se poate face o astfel de inter­venție?

Cu    urări de sănătate și respect,

Claudia Bălan – e-mail: [email protected]

„Soțul meu a fost operat de polipoză nazală de patru ori”

Soțul meu, în vârstă de 37 de ani, are diagnosticul sinuzită cro­nică și polipi recidivanți. A fost operat de polipoză nazală de patru ori. De la ultima operație a trecut un și jumătate și ține boala sub con­trol cu spălături nazale (ClinSin Med în care pune dexame­tazonă sau Nasonex). Lucrează ca maistru mecanic auto și ne gândim că și condițiile de muncă îi dăunează, de aceea face multiple spălături pentru a ține nasul cât mai curat. Vă rog să îi dați un sfat sau un tra­tament pentru această afecțiune. Așteptăm răspunsul în Formula AS. Vă mulțu­mesc!

DIANA C.

„Am un lipom pe zona toracică”

Vă rog să mă ajutați și pe mine cu un sfat: am un lipom pe zona toracică de care nu știu cum să scap. De aceea, apelez la cititorii care au avut această problemă să-mi spună ce să fac. Vă mul­țumesc din suflet!   

OLGA T.

„Sufăr de ulcer duodenal cu nișă”

Stimată redacție, am 37 de ani, și în urmă cu 3 luni am fost diagnosticat cu ulcer duodenal cu nișă. Aveam dureri cumplite în capul piep­tului și stări de greață. Medicul de familie mi-a recoman­dat un examen de spe­cialitate (investigație cu bariu). Nu mă pot hră­ni cum trebuie, nu pot dormi, toată viața mi s-a dat peste cap. Mi-a fost pre­scris un tratament cu Omez, pe care îl fac    deja de trei luni, dar simptomele nu dis­par. Știe cineva vreun tratament naturist?    Cu mulțumiri,

VLAD

„Caut un remediu pentru dischinezie esofagiană”

Acum un an am fost diagnosticat cu dis­chi­nezie esofagiană. Am dureri pe tot eso­fagul. Fac tratament cu Coordinax, dar durerile nu ce­dează. Cunoaște cineva vreun remediu efi­cient în trata­rea acestei boli? Vă mulțumesc.

MIRON – Deva

„Am niște hematoame care nu dispar”

Am 26 de ani și un mare ne­caz: la cea mai mică lovitură, rămân cu un hematom care nu mai dispare. Are aspectul unui mic no­dul tare, nedureros, care nu se mă­rește în timp. Medicul mi-a spus că sunt cauzate de un exces de cal­ciu în organism și că scap de ele doar dacă mă operez. Vă rog să-mi spuneți dacă știți un reme­diu naturist, pentru că nu vreau să ajung la operație, mai ales că nu am doar un hematom! Vă mulțu­mesc!

ELENA S.

„Există leac pentru lichen folicular?”

Am 28 de ani și mi s-a pus diag­nos­­ticul de lichen foli­cular. Mi-au apă­rut pete roșii pe tot ca­pul și a început să-mi cadă pă­rul. Me­di­cul mi-a spus că nu prea am șanse să mă vin­­dec, dar mi-a prescris totuși medica­men­te pe bază de cortizon. Dacă este ci­ne­va care a suferit de această boală, îl rog să-mi spună și mie cum s-a vindecat. Vă mulțu­mesc!

REBECA

„Sufăr de prurit generalizat, cauzat de medicamente”

Vă rog să-mi recomandați un leac eficient pen­tru un prurit generalizat cauzat de „pumnul” de medica­men­te pe care sunt obligată să le iau zilnic pentru su­ferințele mele (astm, tensiune oscilantă, osteo­poroză, diabet). Am luat Clari­tine, dar re­zultatul este zero. Nici nu mă mai pot odihni din cauza mâncărimilor. Cu speranță,

LUMINIȚA – Brăila

„Am gastrită cronică și nu pot scăpa de eructații”

Stimată redacție, am 58 de ani și sunt diagnos­ticat cu dischine­zie biliară și gastrită cronică. Fac tratament cu No-Spa, calciu gluconic și Mo­tilium. Stările s-au ame­liorat, dar orice aș mânca, râgâi întruna. Vă rog din su­flet să îmi dați un sfat. Vă mulțumesc!

VIRGIL T.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian