Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Nu pot scăpa de migrene” (Răspuns pentru SORINA – București, F. AS nr. 1496)

Foto: Shutterstock

Migrenele sunt caracterizate printr-o durere de cap puternică, pulsatilă, deseori urmată de greață, vărsături, sensibilitate la lumină și zgomote, și chiar probleme de vedere. Medicii nu cunosc cauzele migrenelor, dar cred că e vorba de dilatația și con­stricția anormală a arterelor de la nivelul capului, care pulverizează sânge către creier. Migrenele sunt mai frecvente la femei decât la bărbați. Aceste dureri sunt de intensitate moderată sau severă și se amplifică cel mai mult la efort.

Pe lângă tratamentul clasic cu Paracetamol, Ibuprofen sau Aspirină (dacă nu aveți alergie), luate alternativ, folosiți următoarele metode:

* Presopunctură: masați zona de tegument din­tre degetul mare și arătător timp de câteva mi­nute, apoi schimbați mâna și continuați masajul până când durerea de cap dispare.

* Băi calde la picioare. Scufundați picioarele într-un lignean cu apă caldă. Baia caldă micșorează presiunea asupra vaselor de sânge de la nivelul ca­pu­lui și durerea de cap se ameliorează. În apă adău­gați și puțină pudră de muștar.

* Dacă durerea de cap este provocată de ten­siune musculară, puneți pe frunte sau pe ceafă o compresă caldă, care ajută mușchii să se relaxeze.

* Beți o cafea caldă. Cafeina vă ajută să scpăați de dureri.

* Legați-vă o eșarfă în jurul capului și strân­geți-o până când simțiți presiune pe toată circum­ferința capului. Aceasta ajută la eliminarea durerii cauzate de vasele de sânge inflamate.

* Durerile de cap pot fi reduse și când folosim uleiuri esențiale, în special uleiul de levănțică și de mentă. Faceți masaje pe frunte cu unul din aceste uleiuri sau puneți câteva picături pe un șervețel sau pe o bucată de tifon și inhalați profund de câteva ori, în special seara.

* Puneți pe frunte pliculețe de ceai de mentă umezite, timp de 5 minute.

* Zdrobiți o jumătate de lingu­riță de ghimbir, amestecați într-un pahar cu apă și beți-l. Acesta are proprietăți antiinflamatorii, este un bun remediu pentru durerile de cap și ajută și la controlul stării de greață care însoțește migre­nele.

* Luați masa la ore regu­late.

* Folosiți constant câte două lingurițe de miere poli­floră după fiecare masă.

* Un supliment cu magne­ziu v-ar putea fi de mare ajutor.

* Petreceți cel puțin 30 de minute în aer liber.

O. STANCU – Balș, Olt

„Soția mea suferă de sindrom de citoliză hepatică” (Răspuns pentru IORGU PARASCHIV, F. AS nr. 1487)

Anul trecut, în august, fiind în concediu la Suceava, am făcut o plimbare la Mânăstirea Putna. La întoarcere, în Vicovu de Jos, am găsit un maga­zin de produse naturiste. Am oprit, am cerut păre­rea, iar vânzătoarea ne-a recomandat un produs – FIN DETOXIS, ieftin și extraordinar de eficient. Doar după o săptămână am reușit să pot mânca fără a-mi mai fi rău. Produsul nu există în plafaruri, se poate intra în posesia lui de pe site-ul www.natura-med-bucovina.ro, tel. 0740/63.56.94. Am citit în prospect că ajută și la gută.

Mulțumesc, „Formula AS”, pentru sfaturi și ajutor!

GIORGIANA

„Fiul meu are atacuri de panică” (Răspuns pentru MARIANA – Cluj, F. AS nr. 1507)

Dragă redacție, doresc din suflet să o pot ajuta cu acest răspuns pe doamna Mariana din Cluj. Sunt și eu tânăr și știu cât de greu este în zilele noastre să faci față acestui stres zilnic cu care ne confrun­tăm. Pandemie, acum vești de război și pericol atât de mare cu atât de mult stres. Eu, după pandemie, când vedeam cum sunt    ridicați oamenii cu izoleta, am intrat într-o depresie și panică că îmi era frică de tot ce era în jurul meu. Sunt un cititor al „For­mulei AS” și vă urmăresc de foarte mult timp, chiar dacă sunt tânăr. Dar acum, văzând această dispera­re, este pentru prima oară când îmi doresc să vă scriu pentru că și pe mine m-a ajutat răspunsul unei doamne cu atacuri de panică. Vorbea cu atâta recu­noștință despre cabinetul „Lacrima naturii” din București, încât am zis, hai să încerc și eu să fac o programare sau să cer un sfat. În afară de sfaturile utile primite, mi s-au recomandat și o consiliere, și o consultație în cabinet. După consult, mi s-a reco­mandat un tratament natural din Finlanda, pentru întărirea sistemului nervos. Vreau să vă mărturisesc că din acele momente am devenit o altă persoană. Vă recomand cu toată căldura să încercați să găsiți calea potrivită și să nu vă chinuiți în agonia de­presiei. Se poate să scăpăm de un astfel de chin groaznic. Telefon cabinet, 0744/87.01.94, doamna dr. Elena Spînu. Cu toată căldura vă doresc mult succes la întregii redacții,

Al dvs cititor,

VLADIMIR P.

„Caut un regim pentru diverticuloză colonică” (Răspuns pentru CĂLIN R. – Suceava, F. AS nr. 1508)

Diverticulii sunt punguțe de mu­coasă care ies prin orificii de mici dimensiuni din peretele colo­nului. Prezența mai multor diver­ticuli este denumită diverticuloză – o boală care apare de obicei la vârste medii, după 40 de ani. Dacă diverticulii se inflamează, boala este denumită di­verticulită. O dietă bogată în fibre va ameliora simp­tomele și va îm­piedica progresia bolii, însă nu va face să dispară diverticulii existenți. Trebuie con­sumate preponderent alimente bo­gate în fibre (tărâțe de cereale cu iaurt slab, de exemplu, pâine integrală, fructe). De cele mai multe ori, diverticulita ușoară poate fi tratată cu antibiotice și dietă (fără carne prăjită, brân­zeturi fermentate, grăsimi, bău­turi acidulate, cafea). Tra­ta­mentul constă în: Ibutin 30 ml (1 capsulă, de două ori pe zi, 14 zile), Normix 200 mg (2 capsule la 8 ore, 7 zile), Eubio­tic (sau orice alt protector al florei intestinale), 1 capsulă pe zi, dimineața, 14 zile. Trata­mentul se repetă trimestrial până la dis­pariția diverticulilor. Ca adjuvante ale rezolvării acestei pro­ble­me, se pot utiliza și următoarele:

* Intern, se bea ceai de Coada-calului, Coada-șori­­celului, Pătlagină, Urzică și Gălbenele. 1 lin­guriță de amestec la 250 ml apă clocotită. Se aco­peră 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 3 căni.

* Clisme în fiecare zi, cu ceai de Urzică și Pătla­gină. Se prepară ca ceaiul intern.

Vă doresc sănătate!

MANUELA R.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian