Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru GABRIELA O. – București, F. AS nr. 1506: „Caut tratament pentru laringo-traheită”

Farm. primar Ion Bobaru – Farmacia „Faltis”, Brăila În slujba brăilenilor și nu numai din 1897 Tel. 0239/61.59.31, 0749/04.26.61, e-mail: [email protected]

Ion Bobaru

Simptomele pe care le-ați avut și le mai aveți „din cauza laringo-traheitei recidi­vante” pot fi ameliorate sau atenuate cu medicamente tradiționale sau natu­riste de la farmacia Faltis. Astfel, pen­tru durerile și roșeața din gât, folosiți trochiștii buco faringieni, care sunt niște bomboane de supt, cu efect emo­lient, anestezic, cicatrizant și antiin­flamator. Ele conțin benzo­caină, tinctură de pro­polis, de benzoe, ulei de că­tină și de mentă, miere. Aceste bom­boane sunt men­ționate în Farmacopeea Ro­mână de la 1862, aprobată de domni­torul Al. Ioan Cuza.

De asemenea, se va face gargară cu soluția tip Laryn (o avem pe stoc) ce are ur­mătoarea compoziție: ulei de eucalipt, ulei camforat, ulei mentolat, palmitat de retinol. Se pun 10 picături de soluție Laryn la o ceașcă cu ceai din frunze de Salvie și se clătește cavitatea bucală după masă, de 3 ori pe zi. Pentru amelio­rarea tusei însoțită de expec­torație, recomand ceaiul de Salvie îndulcit cu miere; se beau câte 2 căni pe zi.

Salvia o cultivăm și o îngrijim în grădina pro­prie. Când sosește momentul optim, o recoltăm, o uscăm și o procesăm sub formă de ceai, tinctură sau vin. Pentru a preveni recidivele, folosiți pre­paratele din flori de Echinacea (ceai, tinctură sau vin). Florile de Echinacea sunt culese de noi, din Grădina Botanică din Galați, cu care avem un contract de parteneriat.

Dacă sunteți interesată de tratamentul nostru, puteți face comandă la telefon sau e-mail; pentru asta sunt necesare: nume, prenume, adresă, număr de telefon.

Livrarea se face prin Fan Courier/ Poșta Ro­mână, cu plata ramburs la primirea coletului.

„Caut un leac pentru pitiriazis versicolor” (Răspuns pentru ALINA – Blaj, F. AS nr. 1503)

Pitiriazisul versicolor este o micoză (ciupercă) foarte frecventă, localizată pe piele. Cedează la tratamentele cu antimicotice, dar recidivează ușor când sunt întrunite două condiții: transpirația și temperatura atmosferică ridicată. Aceste condiții sunt îndeplinite cel mai mult vara.

La farmacia Faltis avem un tratament complet pentru pitiriazisul versicolor. Sulful (rezultat în urma unei reacții chimice), când se aplică două loționări pe piele, dă rezultate foarte bune. Alături de sulf, în tratamentul pitiriazisului se mai folo­sește terbinafina, rezorcina și acidul salicilic. Avem acest tratament complet. La livrare, trimi­tem și modul de folosire a preparatelor.

În mod preventiv, pentru a evita recidivele, se recomandă primăvara și toamna folosirea loțiunii antimicotice din schema de tratament.

Dacă sunteți interesată de tratamentul nostru, puteți face comandă la telefon sau e-mail. Livra­rea se face prin Fan Courier/ Poșta Română, cu plata ramburs la primirea coletului.

„Caut leac pentru parodontoză” (Răspuns pentru RALUCA – Brăila, F. AS nr. 1503)

Parodontoza este o boală rebelă, care nu ce­dează la majoritatea tratamentelor cunoscute până-n prezent. Pentru a întârzia agravarea ei, farmacia Faltis prepară un badijonaj care se aplică local, pe gingii. Fiind din Brăila, vă puteți adresa direct farmaciei (str. Galați nr. 29). Preparatul îl facem pe loc. Puteți face comanda anticipat, tele­fonic sau pe e-mail.

„Sufăr de arterită obliterantă” (Răspuns pentru DAN – București, F. AS nr. 1503)

Ca terapie integrativă la schema de tratament recomandată de medicii dumneavoastră curanți, pentru calmarea durerilor provocate de arterita obliterantă, vă sugerez sa folosiți Spirt de oase, Benzofenil forte (pentru uz extern) și Artrador (pentru uz intern).

Spirtul de oase și Ben­zofenilul forte sunt formule menționate în farmacopeele vechi de la începutul seco­lului trecut, recomandate în durerile provocate de pro­cese inflamatorii degenera­tive și vasculare. Artrador sunt capsule cu pulbere din scoarță de salcie și rădăcină de lemn-dulce. Luate regu­lat, au efect analgezic contra durerilor provocate de boli diverse. Amănunte găsiți în prospectul ce însoțește livra­rea.

Dacă sunteți interesat de aceste preparate, puteți face comandă la telefon sau e-mail. Livrarea se face prin Fan Courier/ Poșta Ro­mână, cu plata ramburs la primirea coletului.

Farm. Carmen Ponoran – Asociația Română de Gemoterapie și Homeopatie, e-mail: [email protected] www.gemoterapie.ro

„Există vreun leac pentru emfizem pulmonar?” (Răspuns pentru MATEI – Baia Mare, F. AS nr. 1505)

Carmen Ponoran

Fiind la debutul acestei afecțiuni care duce la reducerea treptată a elasticității țesutului pulmonar, vă recomand o cură gemoterapică adjuvantă medicației instituite, cu extracte cu efect antiscleros și vaso­pro­tector, care pot susține recuperarea funcției pulmonare deteriorate. Extractele din muguri de Alun, din mlădițe de Mur și din muguri de Castan sălbatic sunt principalele soluții gemoterapice pentru emfizemul pulmonar. Cura gemoterapică se va urma timp de 2-3 luni de zile, astfel: Extract din mlădițe de Mur (dimineața), Extract din muguri de Castan sălbatic (la prânz) și Extract din muguri de Alun (seara). Această schemă gemoterapică poate fi continuată încă două luni, cu com­plexul gemoterapic Poly­gemma 16 – Plă­mâni, ca o cură de întreținere, care poa­­te fi reluată de 2-3 ori pe an. Numai bi­ne!

O primăvară cu speran­ță în pace!

Ing. chim. MIRCEA BOCAN – Alba Iulia, tel. 0788/23.38.73, 0258/86.56.77

„Am halenă și îmi sângerează gingiile” (Răspuns pentru L.F., F. AS nr. 1510)

Halena are cauze interne, digestive. Afecțiunea se numește colită de putrefacție; ger­menii patogeni colcăie în tubul di­ges­tiv. Argila „ALGO” are efect bac­te­ricid și cicatrizant, vindecă orice a­fec­țiune digestivă în 2 luni.

Se consumă zilnic 200 g de argilă.

Pentru detalii vă rog să mă con­tactați la tel. 0788/23.38.73.

„Se poate vindeca hernia gastrică pe cale naturistă?” (Răspuns pentru ANA-MARIA – Brașov, F. AS nr. 1510)

Orice boală digestivă se poate vindeca și nu­mai cu argila „ALGO”. Aceasta este un pansa­ment excepțional, are efect bactericid și cicatri­zant. Dacă consumați 200 g de argilă/zi, în 2-3 săptămâni simptomele se ameliorează consistent, iar în 2-3 luni sunteți complet vindecată.

Pentru detalii vă rog să mă contactați la tel. 0788/23.38.73.

Farm. spec. PAUL TISMAȘ – tel. 0745/137.537, e-mail: [email protected]

„Caut un remediu pentru dermatită de contact” (Răspuns pentru IULIA – Bucureşti, F. AS nr. 1505)

Majoritatea covârşitoare a afecţiunilor cuta­nate îşi au originea într-o suferinţă a ficatului. Atunci când cauza este una hepatică, efectul este cutanat! Instituiţi un regim alimentar de purificare hepatică, care să fie preponderent vegetarian, din care eliminaţi carnea roşie, untul şi smântâna, şi mâncaţi cât mai multe legume şi fructe proaspete de culoare închisă, ce conţin Resveratrol, precum: sfeclă, ardei gras şi ceapă roşie, afine, coacăze, aronia, mure, cireşe, struguri negri etc. Beţi multă apă plată, țineți un post de 24 de ore măcar o zi pe săp­tă­mână, folosind în acea zi de post „supa depurativă” pe care am descris-o în numerele anterioare ale revistei, şi folosiţi, alternativ, ca tratament topic: Unt de Cocos, Unt de Shea, Ulei de Jojoba. Dacă tratamentul recomandat nu vă satisface, contac­taţi-mă.

„Sufăr de cheilită cronică cu ragade” (Răspuns pentru LIVIU T. – Iaşi, F. AS nr. 1505)

Domnule Liviu, vă sfătuiesc să evitaţi ali­mentele fierbinţi, iuţi, prea condimentate, tocă­turile, carnea prăjită. Folosiţi o alimentaţie pre­pon­derent vegetariană, cu multe legu­me şi fructe proaspete şi închise la culoare, în special coacăze negre. Lo­cal, utilizaţi tinctură de Propolis şi Extract de Coacăze negre, cu care vă badijonaţi alternativ pe buză, cu un beţişor de curăţat urechile, după fiecare masă. Din cele două preparate puteţi utiliza şi intern câte 1/2 linguriţă (Propolis) şi 1 linguriţă (ex­tract de Coacăze) de două ori pe zi, în amestec cu 1/2 lingură de miere. Dacă tratamentul nu aduce o ameliorare evidentă a suferinţei, contac­taţi-mă.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian