Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Caut un remediu pentru polip uretral”

Foto: Shutterstock

Mă numesc Ana, am 71 de ani și adresez o întrebare spe­cialiștilor din dome­niul me­dical sau citito­ri­lor care s-au vindecat de polip ure­tral. În urmă cu un an, mi-a apărut pe uretră o umflă­tură, chiar la ieși­rea din uretră. Cu timpul, s-a tot mă­rit în volum, ajun­gând să mă de­ranjeze atunci când urinez, iar uneori am și dureri. Am fost la mai mulți medici urologi, care mi-au pre­­scris di­verse medicamen­te, mai ales pentru tratarea infecției uri­nare cu care mă confrunt de ase­me­­nea de mult timp. Diagnosticul pri­mit este polip uretral, dar, cu toate tra­tamen­tele, în loc să se vadă o ame­liorare, aces­ta a tot cres­cut, astfel că acum aproa­pe acoperă ieșirea din uretră. Știe cineva un tra­ta­ment, fie el și na­turist? Se poate opera sau cau­teriza? La ce medic să merg? Vă mulțumesc!

ANA S. – jud. Brașov

(La București, la Spitalul „Sfântul Ioan”, lu­crează o echipă de medici urologi de excepție. Adre­sați-vă d-lui dr. Răzvan Mulțescu.)

„Am diagnosticul porfirie acută intermitentă”

De aproape trei ani sufăr de o boa­lă rară: por­firie acută intermi­tentă. Această afecțiune îmi provoacă dureri abdominale, deseori insuporta­bile. Medicii îmi tot schimbă tratamentul, dar în zadar. Nu știu ce să mai fac pentru a mă vindeca. Vă rog să-mi dați și mie un sfat. Vă mulțu­mesc!

DORIN G. – Lugoj

„La doar 8 ani, copilul meu are diabet insulino-dependent”

Dragă redacție, băiețelul meu, în vârstă de doar 8 ani, este diagnosticat cu diabet insulino-dependent de aproape trei ani. Face insu­­lină de trei ori pe zi (NovoRapid). În afară de schema de insulină și de dietă, ce ne-ați mai putea reco­manda? Orice sfat este binevenit. Cu respect,

MIHAELA –    București

„Nepoțica mea are artrită reumatoidă juvenilă!”

Nepoțica mea, în vârstă de 6 ani, a fost diag­nosticată în urmă cu un an cu artrită reumatoidă juve­nilă, formă sistemică. Inițial, a făcut trata­ment cu Solumedrol perfuzii, dar pentru că nu suporta perfuzia, tratamentul i-a fost între­rupt. În paralel, i s-a admi­nis­trat Cortizon. De o jumătate de an i se administrează Metotrexat 10 mg, o dată pe săptămână. Ultimele ana­lize indică un VSH de 20 mm/h, proteina C reactivă (test canti­tativ) 1,26 mg/dl, fibrinogen 357 mg/dl, neutrofile 3,67 mii/µL etc. Vă rog din suflet să-mi spuneți dacă știți și altfel de tratamente, inclusiv reme­dii na­turiste. Îi rog în mod deosebit pe specialiștii dvs. să-mi răspundă și mie, în pagina 6. Vă muțumesc.

SILVIA R.

„Caut un tratament naturist contra hirsutismului”

Vă rog să mă ajutați într-o problemă destul de complicată. Am 26 de ani și acum câteva luni mi s-a descoperit un chist de 7 cm pe ovarul stâng, cel drept fiind polichistic. În urma acestei boli, sufăr de hirsutism (păr în exces pe corp) și îmi cade foarte tare părul de pe cap. Hirsutismul mă deranjează foarte tare, nu am găsit decât so­luții locale pentru îndepărtarea părului. Mențio­nez că ciclul men­strual este regulat. Am consul­tat un medic gine­colog și unul en­do­cri­nolog. Anali­zele hormonale au ieșit bine, le-am făcut în ziua a patra a ciclului men­­strual. În urma acestor analize mi s-a recomandat trata­ment cu Duphaston, din a ze­cea zi a ciclului menstrual, 3 luni, și Meguan. Vă rog din suflet    să-mi recomandați un tratament naturist, să pot rezolva și cu chisturile și să scap și de această pilozitate, care îmi face viața un calvar. M-aș bucura mult dacă aș primi un răs­puns și de la specialiștii dvs.

Vă mulțumesc anticipat și vă doresc viață lungă!

MIRUNA – București

„Fiica mea suferă de torticolis”

Vă rog să mă ajutați cu un sfat legat de boala fiicei mele: torticolis, declanșat de stres. A fost consultată de mai mulți medici neu­rologi, și toți i-au prescris injecții cu Botox, care sunt foarte scumpe. Fiica mea nu-și poate ține capul drept, doar înclinat, și suferă mult, mai ales că lucrează toată ziua la calculator. Nu există o altă soluție ca să se vindece? Injecția are efect doar șase luni. Vă rog din suflet, dacă știți alt remediu, să ne dați un răspuns. Vă mul­țumesc!

IOANA P. – București

„Mi-a apărut un papilom benign pe sân”

Stimată redacție, am 23 de ani și în urmă cu câteva luni mi-a apărut o mică excrescență pe sânul stâng, lângă mame­lon. Am fost la derma­tologie și mi s-a spus că este un papilom benign care trebuie cauterizat. Am consultat alt medic, dar soluția recomandată a fost aceeași: trebuie să mă ope­rez, să-mi facă și biopsie. Mă sperie gândul unei operații, mai ales că zona este ex­trem de sensibilă. Caut un tra­ta­­ment naturist, orice, numai să nu ajung la operație. Aștept cu ne­răb­dare sfaturi. Vă mul­țumesc anticipat!

IULIA B.

„Am crize de diaree, urmate de constipație”

Vă rog din suflet să mă ajutați! Am crize de diaree, care țin câte o săptă­mână, apoi mă con­stip și nu mai am scaun 10 zile. Iau pas­tile și pentru una, și pentru alta, de nu mai știu de capul meu. Îmi puteți da un sfat?   

T. C. – jud. Brăila

„Caut un psiholog bun în Cluj”

Bună ziua! Am mare ne­voie de sfatul și recoman­da­rea cititorilor dvs. Caut un psi­holog bun, din Cluj, pentru tratarea depresiei de care su­feră fiica mea, în vârstă de 17 ani și jumătate. Mul­țumesc din suflet și multă sănătate tuturor!

O mamă

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian